-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 04

Vita per 20 metų sukūrė visą sodybos aplinką: „O atsikėlėme į plyną lauką“

„Iš daugiabučio Vilniuje į gamtos apsuptą žemės sklypą tarp sostinės ir Kernavės su vyru, jau užauginę dukras, atsikraustėme prieš 20 metų. Tada ir prasidėjo kūryba, svajonių išsipildymas, kasdienis sukimasis aplink augalus“, – rašo 15min konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Vita Burzdžiuvienė, dirbanti lietuvių kalbos mokytoja.
Vita Burzdžiuvienė su vyru Pranu savo namų aplinkoje
Vita Burzdžiuvienė su vyru Pranu savo namų aplinkoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Vita su vyru Pranu gyvena Vilniaus rajone, Sudervėje, šalia Vilnojos ežero, ant kalvų, nuo kurių atsiveria nuostabus vaizdas į tolius.

„Augalus esu pamėgusi jau labai seniai, mat pirmasis mokslas, kurį studijavau, buvo biologija, gal todėl ir jaučiu augalus, man pavyksta juos puoselėti, pamatyti jų gerąsias, gražiąsias puses ir jas parodyti“, – rašo moteris.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vitos išpuoselėta namų aplinka
Asmeninio archyvo nuotr. /Vitos išpuoselėta namų aplinka

Aplink namą įrengtos bent septynios augalų salelės, kurių viena – didžiulis alpinariumas. Anot moters, nuo vaikystės ji buvo užgrūdinta (gimusi Sibire – red.), tad ir akmenis ne tik alpinariumui pati susinešė ir sudėjo, bet ir akmeninius takelius sodyboje savo pačios rankomis išklojo.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vitos išpuoselėta namų aplinka
Asmeninio archyvo nuotr. /Vitos išpuoselėta namų aplinka

„Gėlynuose daugiau turiu daugiamečių gėlių, mėgstančių saulę. Augalai susodinti taip, kad žydėtų nuolat, per daugelį metų jau žinau, kas, kada ir kaip skleidžiasi.

Ilgus metus ne itin kreipusi dėmesį į rožes, dabar esu jomis be galo susižavėjusi ir jau keletą vasarų jos mane džiugina įvairiomis spalvomis ir formomis“, – savo veikla dalijasi V.Burzdžiuvienė.

Ji apeina visus augalus, apžiūri, kuriuos reikėtų persodinti, pasiūlyti jiems geresnę augimo vietą. Taigi augalai nėra palikti likimo valiai – mokytojai svarbu, kaip augalas žydi, ar ligos nepuola, jai svarbu, kad augalas atneštų kuo didžiausios naudos savo grožiu.

„Per tuos metus sodybos vaizdas keitėsi ne kartą. Tačiau dviem dešimtmečiams prabėgus nuo jos įkūrimo, rezultatą atspindi užaugę ir suvešėję medžiai, aukštesni krūmai, suformuota sodybos infrastruktūra.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vitos išpuoselėta namų aplinka
Asmeninio archyvo nuotr. /Vitos išpuoselėta namų aplinka

O juk atsikraustėme į plyną lauką... Bet esu žemaitė, užsispyrusi ir niekada neprarandanti noro gražiai gyventi, todėl savo rankomis tą grožį aplink ir stengiuosi kurti“, – sako konkurso „Mano kiemas“ dalyvė.


Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius