Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 esminių dalykų: ką mama turėtų perduoti savo sūnui apie moteris

Veikiausiai niekas kitas geriau nesupranta moterų nei kitos moterys. Kai kuriais atvejais daug geriau už savo pasirinktą partnerį suprantame, kas įkvepia moteris bei ko jos ieško.
Mama su sūnumi
Mama su sūnumi / „Fotolia“ nuotr.

Mūsų sūnūs yra kita tų partnerių karta, o tai reiškia, kad dabar, labiau nei bet kada, svarbu išauginti atsakingus, mylinčius ir rūpestingus vyrus, kuriuos su pasididžiavimu galėtume išleisti į pasaulį. Portalas mysticalraven.com pateikia sąrašą keleto dalykų apie moteris, santykius bei meilę, kurių derėtų išmokyti savo sūnų.

Geri vyrukai išsiveržia į priekį

Suvokimas, kad vyrai ir moterys yra skirtingi, tačiau lygūs, yra visam gyvenimui svarbi pamoka.

Mūsų visuomenėje vyraujantis stereotipas „geri vyrukai pabaigia paskutiniai“ nėra tiesiog blogas – jis siaubingas, ir būtent todėl yra labai svarbu, kad neleistumėte savo sūnui juo vadovautis.

Taip, kai kurios moterys iš tiesų renkasi vyrus, kuriems nerūpi moterų interesai, tačiau tai nereiškia, kad norėdamas „nusikabinti“ moterį, vyras turi būti nepagarbus. Geri vyrukai ne tik išsiveržia į priekį, – jie atsiduria mylinčiuose, lygiaverčiuose santykiuose. Ir tai verta diegti.

Nemeluok pats sau

Santykiai gali būti sudėtingi dėl daugelio priežasčių. Viena iš jų ta, kad dažnai jaučiamės turį būti tokie, kokių nori antroji pusė, nors tokie ir nesame. Svarbu, kad berniukai suvoktų, jog pirmiausia jie privalo nemeluoti patys sau. Santykiai, pastatyti ant melo apie savo asmenybę ir elgesį pamatų yra pasmerkti nesėkmei, tad skatinkite savo sūnų nuo pat pradžių būti atviru ir sąžiningu su savimi ir su kitais.

Draugystė yra tokia pat svarbi kaip ir romantiniai santykiai

Mūsų kultūroje draugystė ir romantika labai keistai viena nuo kitos nutolusios. Vyrai dažnai skundžiasi, kad yra palikti draugų zonoje, lyg tarp vyro ir moters gali būti tik romantiniai santykiai ir jokių draugysčių. Jūsų sūnus privalo žinoti, kad geri santykiai yra pagrįsti draugyste, ir draugystės yra tokios pat svarbios kaip ir romantiniai santykiai.

Klasika išlieka klasika

Yra keletas galantiškų dalykų, kuriais visada malonu palepinti moterį, jei esi vyrukas. Tokie dalykai, kaip retkarčiais pavalgyti ne namie (net jei mokėsite kartu), atidaryti jai duris, pabučiuoti į skruostą.

Tai yra klasika, ir su tuo nėra nieko blogo, kol mergina, su kuria elgiatės galantiškai, dėl to jaučiasi patogiai. Rodykite galantiškumo pavyzdį, ir jūsų sūnus seks jūsų pavyzdžiu.

Pokalbiai yra svarbu

Neįtikėtina, kaip šiais laikais neįvertiname vyrų kaip pokalbio dalyvių. Taip, žinome, kad moterys išties linkusios kalbėti daugiau, tačiau kiekybė ir kokybė yra du skirtingi dalykai. Turėtumėte išmokyti savo sūnų būti ne tik geru klausytoju, bet ir puikiu į diskusijas įsiliejančiu pašnekovu.

Skatinkite jį dalyvauti šeimos diskusijose, papasakoti apie savo dieną bei išmokykite būti pasiruošusiam išgirsti apie jūsiškę. Šie įgūdžiai labai svarbūs santykiuose – tiek su moterimis, tiek su vyrais.

Žiūrėk giliau nei tik į išvaizdą

Taip, nuostabu, kai gerai atrodai, tačiau grožis nėra amžinas, ir jūsų sūnus ne išvaizdos turėtų vaikytis ieškodamas partnerės. Nėra nieko blogo mėgautis grožiu, tačiau jūsų sūnus turėtų žinoti, kad norint, jog santykiai augtų ir tobulėtų, teks pasikapstyti gerokai giliau. Taip, sakyk merginai, kad ji graži, bet nepamiršk sakyti, kad ji ir protinga, šmaikšti ir drąsi. Šios savybės taip pat svarbios.

Empatija – tai emocinis intelektas

Mūsų visuomenėje apie vyrų empatiją ir emocinį intelektą nėra kalbama, tačiau tai nereiškia, jog tai nėra svarbu. Kažkodėl vyruose empatijos nebematome, ir būtent ateinanti karta turi tai pakeisti. Empatija reiškia suvokti šalia esančiųjų emocijas ir jomis dalintis, o ne tiesiog nuo jų atsiriboti. Tai tikrai labai svarbus įgūdis.

Fotolia nuotr./Laiminga pora
Fotolia nuotr./Laiminga pora

TAIP PAT SKAITYKITE: 25 sekso ekspertės patarimai, kuriuos ji duotų savo suaugusiai dukrai

Savo nuomonės išsakymas gali daug ką pakeisti

Tokios frazės kaip „bėgi kaip mergaitė“, „meti kaip mergaitė“, „nebūk kaip mergaitė“ skatina mažiau vertinti mergaites, ir ilgainiui – moteris.

Dauguma vaikų, tiek berniukai, tiek mergaitės, patiria bendraamžių spaudimą ir jam pasiduoda. Tačiau yra viena bendraamžių spaudimo rūšis, kurios negalima toleruoti, – tai neapykanta moterims. Mokyti sūnų apie pagarbą moterims (ir visiems kitiems jį supantiems žmonėms) yra viena, tačiau taip pat svarbu jam parodyti, kad pasisakyti prieš tokį neigiamą požiūrį yra teisinga. Neleiskite jo draugams negražiai kalbėti apie moteris ir paaiškinkite, kad taip kalbėti tikrai nėra gerai.

Nebūtina pirkti dovanų

Dovanos, ypač santykių pradžioje, yra labai sureikšminamos, ir kai kurie vyrai gali galvoti, kad tai daro nepakankamai. Tokį požiūrį tikrai verta laužyti. Žinoma, gauti dovanų visada yra smagu, tačiau jūsų sūnus turėtų suvokti ne tiek dovanų, kiek prisiminimų svarbą. Gėlių puokštė nė iš tolo neprilygsta kartu praleistam vakarui, o ir atmintyje tiek ilgai neužsilieka.

TAIP PAT SKAITYKITE: 50 gyvenimo tiesų, kurias motina privalo įskiepyti dukrai

Prisiimk atsakomybę už savo klaidas

Daugumai suaugusių vyrų (kaip ir moterų) sunku prisiimti atsakomybę. Deja, tendencija permesti kaltę (tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų) niekada neturi teigiamų pasekmių. Berniukai nuo mažų dienų turi išmokti atsakyti už savo veiksmus, atsiprašyti, jei to reikia, ir pasitaisyti ateityje. Šis įgūdis tikrai pagelbės jų santykiuose, ir tai yra subrendusio vyro požymis.

Negailėk meilės ir atleidimo

Mūsų vyriškumo suvokimas dažnai trukdo vyrams išreikšti meilę juos supantiems žmonėms. Labai sunku atsikratyti stereotipinio stipraus ir stoiško vyro elgesio, ir būtent todėl berniukus reikia skatinti visą gyvenimą mylėti jiems brangius žmones. Nėra nieko baisaus, jei brangius žmones apdovanosi rūpesčiu ir būsi jiems atlaidūs.

Mokėk būti emociškai atviras

Kai žmonės nežino, kaip susitvarkyti su savo emocijomis, gyvenimas labai greitai gali tapti nepakenčiamas. Moterims priimtiniau jausmais dalintis su draugėmis, tačiau vyrai to drovisi, o tai atveda prie emocinės atskirties. Tikrai verta padėti savo sūnui jaunystėje susigaudyti savo emocijose bei skatinti jį būti atviru ir dalintis savo savijauta ir tuo, kaip tvarkosi visuose santykiuose.

Vida Press nuotr./Mama ir sūnus
Vida Press nuotr./Mama ir sūnus

Mergaitė“ dar nereiškia, kad silpna ar mažiau vertinga

Visuomenė susiduria su kalbiniais sunkumais, ir vienas iš jų, atnešantis daugiau žalos nei naudos, yra suvokimas, kad žodis „mergaitė“ yra „silpna“ arba „mažiau vertinga“ sinonimas. Tokios frazės kaip „bėgi kaip mergaitė“, „meti kaip mergaitė“, „nebūk kaip mergaitė“ skatina mažiau vertinti mergaites, ir ilgainiui – moteris. Moterys nėra žmonės, kuriais vyrai nenori būti. Moterys ir vyrai yra lygiaverčiai. Moterys yra vyrų gyvenimo partnerės, stiprios, gabios, savotiškai atsparios ir kovojančios su savo demonais.

Gerumas yra raktas

Bet kokiuose santykiuose verta būti geresniuoju. Kai žmogus nėra kilnus, jo širdis kietėja, jis tampa neatlaidus, tačiau elgiantis teisingai ir kilniai, gerėja atsparumas, tobulėja asmenybė. Žmonės ne visada elgsis gerai, tačiau kerštas yra žaidimas, kurio ilgainiui niekas nelaimi. Jei išmokysite sūnų būti geru aplinkiniams – abiejų lyčių – šios pamokos jį toli nuves.

Nėra nieko svarbiau už pagarbą

Nei gerumas, nei galantiškumas, nei klausymasis – niekas nepadės jūsų sūnui geriau nei sveikas pagarbos jį supančioms moterims suvokimas. Vyrai, nesuprantantys lygybės, dažnai žemina moteris, tačiau jei nuolat pasakosite sūnui apie abiejų lyčių svarbą, užkirsite tam kelią. Galbūt moterys nesugeba padaryti visko, ką sugeba vyrai, tačiau yra nemažai dalykų, kuriuos gali moterys, o vyrai tikrai neatliktų. Suvokimas, kad vyrai ir moterys yra skirtingi, tačiau lygūs, yra visam gyvenimui svarbi pamoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius