-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilės praktikų instruktorė dalinasi patarimais, kaip valdyti savo seksualinę energiją

Prieš tūkstančius metų kinų daoistų sukurtos meilės ir seksualinės energijos valdymo praktikos nepraranda aktualumo ir šiandien. Anot sertifikuotos dao praktikų instruktorės, mokymų moterims „Gydomoji Tao meilė“ įkūrėjos, lektorės Editos Esenku Šimkutės, gebėdami kontroliuoti ir transformuoti savyje slypinčią seksualinę energiją mes ne tik pageriname santykius su partneriu, bet ir atskleidžiame savo kūrybinį potencialą. 15min GYVENIMAS su pašnekove kalbasi apie seksualinės energijos reikšmę mūsų gyvenime.
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Edita, kaip seksualinė energija suvokiama pagal dao filosofiją?

– Žvelgiant paprastai, seksualinė energija skirta dauginimuisi, tam, kad turėtume palikuonių. Tačiau daoizmas sako, kad seksualinė energija nėra susijusi tik su mūsų instinktų ir primityvių fiziologinių poreikių tenkinimu.

Pagal dao filosofiją, seksualinė energija yra galingiausia mūsų kūne esanti energija, kurią galime transformuoti į gyvybinę energiją ir panaudoti savo sveikatinimuisi. Be to, turėdami pakankamai seksualinės energijos ir gebėdami ją transformuoti (o ne ištaškyti), mes tampame patrauklesni savo partneriui arba pajėgesni susirasti norimą partnerį.

Turėdami pakankamai seksualinės energijos tampame patrauklesni partneriui arba pajėgesni susirasti norimą partnerį.

Mumyse seksualinė energija generuojasi nepriklausomai nuo to, turime partnerį ar ne. Žinoma, vieni žmonės iš prigimties jos turi daugiau, kiti – mažiau. Turbūt daugelis pažįstame moterų, kurios vizualiai kaip ir nėra labai gražios, tačiau vyrai aplink jas nuolat „rėžia sparną“, nes jos natūraliai turi daug seksualinės energijos. Aišku, gali būti, kad tos moterys užsiima ir tam tikromis vidinėmis praktikomis, kurios joms padeda generuoti šios energijos daugiau.

Kitas dalykas, kad energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta, tad ir seksualinei energijai reikia kažkur dėtis. Ir tik nuo mūsų pačių priklauso, ar ši jėga mus vedžios, dėl ko galimai pridarysime tokių klaidų kaip vienos nakties nuotykiai, ar mes patys ją valdysime transformuodami į, pavyzdžiui, kūrybinę, meilės energiją.

Evelinos Barzdelės nuotr./Edita Esenku Šimkutė
Evelinos Barzdelės nuotr./Edita Esenku Šimkutė

Kuo skiriasi vyrų ir moterų seksualinė energija?

– Yra ir skirtumų, ir panašumų. Panašumas tas, kad vyro kūne daugiausiai seksualinės (gyvybinės) energijos panaudojama spermai pagaminti, o moters kūne – kiaušinėliui, su intencija, kad galbūt užsimegs nauja gyvybė. Tad daugiausiai seksualinės energijos vyrai praranda ejakuliacijos metu, moterys – per menstruacijas ir nėštumo, gimdymo laikotarpiu, o per lytinį aktą energijos nepraranda.

Su amžiumi tiek vyrai, tiek moterys natūraliai praranda vis daugiau gyvybinės, kartu ir seksualinės, energijos. Tačiau gyvybinę energiją galima atstatyti generuojant ir transformuojant seksualinę energiją. Vienas iš būdų tai padaryti – lytinis aktas.

Kalbant apie vyrus, daoistų praktikos remiasi tuo, kad vyras, užuot švaistęs seksualinę energiją ejakuliacijos metu, ją transformuotų į aukštesniuosius energetinius centrus. Todėl vyras turi išmokti kontroliuoti savo ejakuliaciją: mylėtis, patirti orgazmą ar daugkartinius orgazmus (visai taip, kaip geba patirti moterys) ir kartu neejakuliuoti. Aišku, tam yra skirtos specifinės technikos, kurias reikia įvaldyti, ir praktikos, kurių pagalba treniruojamasi (pvz., sėklidžių, prostatos masažai, energijos kaitinimas).

Su moterimis yra kitaip – jos iš prigimties turi daugiau galimybių patirti malonumą. Moterys gali patirti trijų lygmenų orgazmą: klitorinį, G taško ir gimdos. Deja, bet didelė dalis moterų išvis nepatiria orgazmo, jau nekalbant apie tuos tris lygmenis.

Tam, kad moterys galėtų patirti tai, kuo jas gamta apdovanojo, reikia įdėti truputį pastangų: sustiprinti savo intymiuosius raumenis, subalansuoti savo emocinį pasaulį, nes pirmiausia viskas reiškiasi mūsų galvoje.

Kas dar išbalansuoja, slopina mūsų seksualinę energiją?

– Atsitiktiniai seksualiniai partneriai. Su kiekvienu partneriu, su kuriuo mes turėjome lytinių santykių, užmezgame nematomą ryšį ir tarsi siūlais energetiškai prisirišame. Būtent dėl to tikrai nepatariu tų ryšių turėti daug, nes jie nėra naudingi. Vertinant iš energetinės pusės, žmogus, su kuriuo esame užmezgę tą nematomą ryšį, gali atimti mūsų gyvybinę energiją.

Taigi daug atsitiktinių, vienkartinių lytinių partnerių turėjimas energetiškai išbalansuoja. Žmogus pradeda nežinoti, ko nori, ko jam reikia – jį traukia ir vieni, ir kiti žmonės. Kodėl? Nes jis išdalina savo energiją kitiems, nepasilikdamas sau.

Su kiekvienu partneriu, su kuriuo turėjome lytinių santykių, užmezgame nematomą ryšį ir energetiškai prisirišame.

Be to, seksualinę energiją išbalansuoja bei lytinį potraukį slopina ir kiti dalykai, kurie apskritai kenkia mūsų kūnui. Pavyzdžiui, tokių vaistų, kaip antibiotikai, raminamieji, antidepresantai, vartojimas; taip pat kava, alkoholis, cigaretės, kiti narkotikai.

123RF.com nuotr./Aistra
123RF.com nuotr./Aistra

Gali būti ir taip, kad moters seksualinę energiją ir gebėjimą susijaudinti slopina tai, kad ji nepakankamai išgeria vandens, ir kūnui nepavyksta normaliai sudrėkti.

Kitas labai svarbus dalykas – ryšys su partneriu. Kuo gilesnis dvasinis ryšys su kitu žmogumi, kuo labiau mus jungia meilė, atsidavimas, pasitikėjimas, tuo labiau galime generuoti seksualinės energijos, o mylėjimasis įgauna visiškai kitą kokybę.

Ką žmoguje sukelia seksualinės energijos trūkumas ir kaip tokiu atveju ją atstatyti?

– Seksualinės energijos trūkumas rodo, kad žmogui trūksta gyvybinės energijos. Dažniausiai šis trūkumas pasireiškia pagimdžiusioms moterims. Tai susiję su tuo, kad moteriai daug energijos reikėjo kūdikiui išnešioti, pagimdyti, maitinti.

Šiuo atveju, norint atstatyti seksualinę energiją, visų pirma reikia uždaryti „duris“, per kurias ji išteka. O tam svarbu treniruoti makšties raumenis. Juk jei moteris netreniruoja makšties, po gimdymo ji nebesugrįžta į būklę, kokia buvo iki gimdymo.

Jei moteris netreniruoja makšties, po gimdymo ji nebesugrįžta į būklę, kokia buvo iki gimdymo.

Makšties raumenis galima treniruoti ir namų sąlygomis. Pagal daoizmą, makšties raumenis naudinga treniruoti su Nefrito kiaušiniu, atpalaiduojant ir suspaudžiant raumenis (tokiu būdu galima ištreniruoti visą makšties kanalą bei aplink gimdą esančius raumenis, išspręsti šlapimo pūslės nelaikymo problemą ir t. t).

Tačiau yra ir kitų būdų, kaip moteris gali atstatyti savo seksualinę energiją, kokia ji buvo iki gimdymo. Tam svarbu dirbti su savo vidiniu pasauliu, taikyti meditatyvines praktikas, komunikuoti su partneriu.

O jei žmoguje seksualinės energijos per daug?

– Kai seksualinės energijos būna per daug, dažniausiai ji pasireiškia dideliu emociniu nestabilumu, pykčiu, kad žmogus negali turėti to, ko nori. Pavyzdžiui, kai moteris viešoje vietoje pradeda isteriškai pykti ant savo vyro, yra signalas, kad ji nepatenkinta seksualinėje srityje, kad joje yra per daug susikaupusios ir tinkamai neišreikštos seksualinės energijos.

Vida Press nuotr./Pora lovoje
Vida Press nuotr./Pora lovoje

Dažniausiai susikaupia per daug seksualinės energijos, kai žmogus nežino, kaip tinkamai ją išreikšti. Dėl to žmogus galiausiai tampa nepajėgus pajusti subtiliųjų energijų, nes jį vedžioja seksualinė energija. Toks žmogus gali pradėti ieškoti atsitiktinių partnerių, jis lengviau pasiduoda provokacijoms, kai pamato patrauklų žmogų.

Beje, dažniausiai seksualinės energijos perteklius būdingas vyrams, nes pagal daoizmą jie yra yang (ugnis), o moterys – yin (vanduo). Aišku, pasitaiko visokių išimčių: būna, kad moteris labai karšta, o vyras labai pasyvus, tarsi užgesęs.

Seksualinės energijos perteklių harmonizuoti gali padėti dvasinės pratikos, pavyzdžiui, meditacija, malda.

Ką patartumėte norintiems geriau valdyti ir tinkamai išreikšti savo seksualinę energiją, ją panaudoti savo sveikatinimui, gerovei?

– Daoizmas remiasi yin ir yang principu, kuris reiškia balansą. Jeigu yra balansas fiziniame lygmenyje, galime jo siekti ir subtilesnėse plotmėse.

Tad norint geriau valdyti savo seksualinę energiją, visų pirma reikėtų nuraminti savo protą (pasiekti emocinį stabilumą). Tam gali padėti tiek meditacijos, tiek malda, tiek psichologiniai metodai. Kiekvienas turėtų atrasti jam labiausiai tinkančią praktiką, kuri leistų nurimti ir padėtų susitelkti į save, į savo vidinį pasaulį.

Taip pat svarbu skirti dėmesio lyties organų sveikatai ir stiprinimui. Puikiai suprantame, kodėl svarbu treniruoti nugarą, kojas ar pilvo presą, bet apie intymios srities raumenis – pamirštame. Patarčiau atlikti Kėgelio pratimus (tiek vyrams, tiek moterims), naudoti Nefrito kiaušinį (moterims), taikyti specifinius lyties organų masažus ir pratimus (vyrams). Šios ir kitos daoistinės seksualinės praktikos leidžia partneriams lytinės sueities metu patirti aukščiausio lygio malonumą.

Kitas žingsnis – tiesioginis darbas su energija. Dao praktikai moko ją nukreipti iš apačios į viršų (suspaudžiant intymios srities raumenis, sulaikant kvėpavimą ir pakeliant energiją stuburu aukštyn į galvą). Taip įgaliname save efektyviau valdyti seksualinę energiją, tampame mažiau paveikiami iš išorės, išlaisviname savo kūrybinę energiją, o tai suteikia galios naujų idėjų generavimui, tinkamų sprendimų priėmimui.

Na, ir svarbiausia suprasti, kad labai daug dalykų priklauso nuo mūsų pačių. Visiems (ypač – moterims) palinkėčiau labiau mylėti savo kūną, nes nuo to tiesiogiai priklauso ir tai, kiek galime duoti meilės savo partneriui, kiek mes galime atsipalaiduoti ir gebėti valdyti savo seksualinę energiją, kiek kokybiški bus mūsų lytiniai santykiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius