-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietė fotografė B.Taylor įamžino gimdymą namuose: „Tai – tobulybė, o ši moteris – nuostabi.“ Pamatykite!

Naujos gyvybės atėjimas į šį pasaulį yra tarsi stebuklas. Būtent tokį stebuklą iš arti, gaudydama subtilius kadrus, įamžino amerikietė fotografė Brittani Taylor, fotografuodama namuose gimdančią moterį.
Gimdymas namuose
Gimdymas namuose / „Brittani Taylor Photography“ nuotr.

Hiustone, Teksaso valstijoje, (JAV) su vyru Chance'u ir 8 mėnesių sūneliu Sailoru gyvenanti B.Taylor fotografija kaip pagrindiniu savo darbu užsiima ketverius metus. Jos specializacija – sužadėtuvės, vestuvės, poros, šeimos, motinystė, kūdikio gimimas.

„Pradėjau fotografuoti, kad turėčiau veiklos, kai mano vyras buvo paskirtas tarnauti Kariniame jūrų laivyne. Žinojau, kad fotografija yra mano aistra, bet niekad nemaniau, kad viskas pasisuks taip, kaip yra šiandien, – 15min GYVENIMUI sakė amerikietė B.Taylor.

Asmeninio archyvo nuotr./Brittani Taylor su sūneliu Sailoru
Asmeninio archyvo nuotr./Brittani Taylor su sūneliu Sailoru

– Man patinka susitikti su naujais žmonėmis, keliauti ir būnant ten įamžinti prisiminimus. Užfiksuoti poros meilę nejudančiame kadre man yra vienas mėgstamiausių dalykų, nes tikiu, kad nuotraukos yra vienintelis dalykas, kurį turėsite metų metus, o įamžinti tas akimirkas, kurios niekada nesugrįš, yra neįkainojama.

Savo fotografijos stilių įvardyčiau kaip auksinį, žemišką, romantišką, nuotaikingą. Man patinka nuotraukose atskleisti šilumą ir emocijas.“

Su portalu 15min fotografė sutiko pasidalyti ir jai pačiai ypatingu albumu – užfiksuotomis gimdymo namuose akimirkomis.

„Tik šiemet pradėjau fotografuoti gimdymą namuose. Šis albumas – mano pirmasis. Tai trečias nuotraukose užfiksuotos poros vaikas ir antras, kurį ši moteris pagimdė namuose, todėl ji puikiai viską kontroliavo.

Gimdymas namuose – tobulybė, o ši moteris – nuostabi. Stebėti tai iš arti ir turėti galimybę tas akimirkas užfiksuoti buvo nepaprasta patirtis.

Moterys visais atžvilgiais yra neįtikėtinos ir tai iš tikrųjų privertė mane suprasti, kad esame nuostabios“, – sakė B.Taylor.

Fotografuoti tokias akimirkas ir gebėti jas pateikti etiškai atrodo nelengva užduotis. Su tuo sutiko ir pati fotografė, paklausta, kas jai buvo didžiausias iššūkis fiksuojant kūdikio gimimą.

„Manau, pabandyti atrasti geriausią kampą, kad perteiktum tai, ką nori, bet neparodytum nei per daug, nei per mažai“, – dalijosi B.Taylor.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius