Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dietologė Jūratė Dobrovolskienė: žiemą reikia maitintis riebiau

Žiemą maistas turi būti šiltas, šiek tiek riebesnis ir stiprinantis imuninę sistemą, „Žinių radijui“ sakė gydytoja – dietologė Jūratė Dobravolskienė.
Košė - puiki dienos pradžia
Košė - puiki dienos pradžia / Fotolia nuotr.

„Žiemą darosi šalta, kai žmogus yra nepavalgęs – apsisaugodamas organizmas ginasi sudegindamas daugiau kalorijų, išnaudodamas daugiau vidinių resursų. Tad maisto turėtų būti šiek tiek daugiau ir galima pasirinkti riebalų rūšį, kurią galime suvartoti ar riešutų pavidalu arba užsipilant daugiau aliejaus ant salotų, arba dedant daugiau sviesto į košę, tačiau šie didesni kiekiai turėtų būti matuojami ne šaukštais, o šaukšteliais ar žiupsneliais“, – laidoje „Žvilgsnis“ sakė J. Dobravolskienė.

Gydytojos teigimu, kiekvieną dieną svarbu suvalgyti maisto produktų, kurie turėtų antioksidantų – vitamino C, E ir A.

Ji pabrėžia, kad vasarą rekomenduojama šalti užkandžiai ir šaltos sriubos, o žiemą – šiltas maistas ir šilti gėrimai. Pats svarbiausias dalykas, anot jos, palaikyti imuninę sistemą žiemą, nes šiuo metu virusai gali lengviau plisti organizme.

Gydytojos teigimu, kiekvieną dieną svarbu suvalgyti maisto produktų, kurie turėtų antioksidantų – vitamino C, E ir A.

„Vitamino E šaltiniai yra sėklos, kviečių daigai, riešutai, vitamino A – aliejai, pienas, sviestas ir turtingos beta karotenais daržovės: pomidorai, morkos, paprikos – tai, kas turi oranžiniai raudoną spalvą. Vitamino C šaltiniai – bulvės, kopūstai, paprikos, pomidorai, jauni petražolių daigeliai“, – kalbėjo J. Dobravolskienė.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius