Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš ligoninės išleistą 35-erių vyrą po kelių valandų namuose ištiko staigi mirtis – plyšo aneurizma

Pastaruoju metu gyvename COVID-19 pandemijos fone ir visos kitos ligos prieš ją tarsi nublanksta. Kasdien girdime, kiek žmonių per parą mirė nuo koronaviruso. Deja, žmonių gyvybes glemžiasi ir kitos ligos. Jaunas, sveikas 35 metų vyras, vos išleistas iš ligoninės, kurioje buvo gydomas dėl didelių skausmų, staigiai mirė namuose vos po kelių valandų. Vyro artimieji įsitikinę, kad ligoninės medikai pražiūrėjo ligą.
Ukmergė sušvelninto karantino metu
Ukmergė sušvelninto karantino metu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į ligoninę vyko du kartus

Kaip pasakojo vyro artimieji, maždaug prieš tris savaites jam atsirado stiprus skausmas krūtinės srityje – širdies plote, nugaroje.

„Žmogus net rėkė iš skausmo. Iš karto nuvežėme jį į Ukmergės ligoninę, ten gydytojai pažiūrėjo ir, net neatlikę kraujo tyrimų, nustatė nervinių šaknų uždegimą. Išrašė leidžiamų nuskausminamųjų ir paleido namo. Penkias dienas gydėmės, bet skausmas kuriam laikui sumažėdavo tik suleidus vaistų, o naktį skausmai grįždavo, dar prisidėjo pykinimas.

Kadangi situacija negerėjo, vėl atvykome į ligoninę. Šį kartą jį apžiūrėjo jau įdėmiau ir pasirodė, kad jam ne nervinių šaknų uždegimas, ūmus pankreatitas. Žmogus buvo paguldytas į ligoninę, jam buvo statomos lašelinės. Tą dieną, kai, mūsų žiniomis, Ukmergės ligoninė pradėjo ruošti palatas būsimiems COVID-19 pacientams, jau gulėję ligoniai pradėti išrašyti namo. Buvo išrašytas ir mano artimas žmogus“, – pasakojo 15min GYVENIMO pašnekovė.

Pasak artimųjų, vyras iš ligoninės namo parsirado apie 15 val. Ligos išraše buvo nurodyta, kad jo būklė patenkinama, hemodinamika stabili, nekarščiuoja, atlikta krūtinės ląstos tiesinė ir pilvo apžvalginė rentgenograma jokių anomalijų taip pat neužfiksavo, pagrindinė aorta neišsiplėtusi.

Tačiau namuose vyras jautėsi blogai: buvo gana piktas, bendraudamas su artimaisiais kartais nevalingai linksėdavo galva ir niekaip nerado sau vietos, vis skundėsi, kad jam trūksta oro, nepadėjo net pasivaikščiojimas lauke.

Tos pačios dienos vakarą, apie 18–19 val. , ramiai sėdint ant sofos jam prasidėjo traukuliai.

„Viskas vyko prie jo tėvų akių. Tėvas dar bandė daryti dirbtinį kvėpavimą, kol atvyko greitoji. Medikai buvo labai operatyvūs – atvažiavo per 5 minutes, bet buvo jau per vėlu. Jis buvo miręs. Skrodimas parodė, kad pagrindinė liga, sukėlusi mirtį, – plyšusi krūtininės aortos aneurizma“, – teigė giminaitė.

Ligoninė: aneurizma – klastinga liga

Pasak Ukmergės ligoninės administracijos, pacientas, atvykęs į ligoninę pirmą kartą, skundėsi nugaros skausmais – nusiskundimų krūtinės skausmais ar dusuliu neišsakė. Po apžiūros, vertinant simptomatiką, jam diagnozuotas nervų šaknelių uždegimas, suleista vaistų, ir jis išsiųstas gydytis ambulatoriškai, kadangi būklė nebuvo sudėtinga.

Pacientas pakartotinai atvyko į ligoninę po keturių dienų. Šį kartą nebesiskundė nugaros skausmais, taip pat nebuvo nusiskundimų ir krūtinės skausmais ar dusuliu.

„Pacientas skundėsi keletą dienų trunkančio pilvo skausmu, pykinimu, vėmimu, kuris, kaip aiškino pats pacientas, atsirado po alkoholio vartojimo. Pacientui pagal simptomatiką buvo diagnozuotas ūminis pankreatitas. Atkreipiame dėmesį, kad pacientui nebuvo pakeista pirminė diagnozė, bet, vertinant simptomatiką, diagnozuota nauja liga.

Po penkių gydymo dienų ligoninėje, pilvo skausmui praėjus, gerokai sumažėjus kraujo uždegiminiams rodikliams, pacientas iš ligoninės buvo išleistas į namus jam suteikus rekomendacijas dėl tolesnio sveikatos stiprinimo, paskirtas pakartotinis kontrolinis vizitas pas šeimos gydytoją“, – teigė ligoninės atstovai.

Pasak jų, aneurizma – kraujagyslės segmento išsiplėtimas daugiau nei 50 proc. savo normalaus dydžio – yra labai reta liga (iki 1 atvejo iš 10 tūkst. gyventojų), dar rečiau pasibaigianti mirtina būkle, kurią sukelia aneurizmos plyšimas (iki 1 atvejo iš 200 tūkst. gyventojų).

Dažniausiai aneurizma nustatoma kardiologinių sutrikimų turintiems pacientams, vyresniems nei 65 metų, jos priežastimi įprastai būna aterosklerozė. Daugelis pacientų krūtininės aortos aneurizmos nejaučia, todėl ši liga laikoma itin klastinga ir dažniausiai būna neįtarta. Deja, trūkus aneurizmai, paciento išgelbėti yra iš esmės neįmanoma – mirtis įvyksta itin greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius