Kodėl kalcis ne įsisavinamas, o išplaunamas
„Pasak tradicinės medicinos, pieno produktuose yra daug kalcio, todėl žmonės skatinami juos vartoti. Deja, žmonės, kurie vartoja daug pieno produktų, dažnai skundžiasi dėl blogos plaukų ir nagų būklės, dėl sąnarių ligų ir netgi dėl osteoporozės (kaulų tankio mažėjimas). O tai byloja apie kalcio ir kitų mineralinių medžiagų trūkumą.
Kodėl taip yra? Prekybos centruose esantys pieno produktai yra pasterizuoti, o dėl temperatūros poveikio piene esančių baltymų struktūra pasikeičia ir sunkiai įsisavinama organizmo. Be to, piene esantis baltymų kiekis gamtos buvo numatytas ką tik gimusiam 80 kg veršiukui, o ne 10–15 kg sveriančiam vaikui ar net ir didesniam suaugusiam žmogui.