Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moteris pasidalino, kaip vos 3 pokyčiai jai padėjo atsikratyti daugiau kaip 20 kg

Atrodo, kad visi žinome, ką daryti, kad svoris kristų, tačiau kodėl tai pavyksta ne visiems? Kaip pasakojo Gen, ji net septynerius metus kovojo su savo papildomais kilogramais, kol pagaliau rado būdą, kaip numesti ir išlaikyti norimą svorį, rašoma Neewsweek.
Svoris
Svoris / 123RF.com nuotr.

Moteris pirmą kartą pradėjo laikytis dietos būdama vos 12 metų. Ji užaugo mažame Konektikuto miestelyje, kur, pasak jos, sveikata nebuvo prioritetas. Ir nors ji buvo aktyvi ir sportavo, bet po to su komandos draugais visada eidavo į greitojo maisto restoraną. G.Cohen prisimena, kad pirmosios dietos ėmėsi būdama 12 metų ir dabar supranta, kad tai prisidėjo prie jos neigiamo kūno įvaizdžio, rašoma Insider.

Kai ji išvyko į koledžą San Diege, priaugo apie 30 kg ir niekaip negalėjo suprasti, kaip jų atsikratyti: „Jaučiausi nusivylusi, liūdna ir apgauta, nes viskas, ką skaičiau, buvo „Valgyk 1 200 kalorijų, išbrauk angliavandenius, nevalgyk riebalų, pirk baltyminius kokteilius ar papildus“, bet atrodė, kad kuo daugiau produktų ir greitų priemonių išbandžiau, tuo daugiau žalos dariau.“

Ji numesdavo 10 kg, paskui vėl priaugdavo 15 kg, numesdavo 20 kg – priaugdavo 30 kg. Jos patirtis atspindi tai, ką rodo moksliniai tyrimai apie tai, kad tam tikri svorio metimo būdai gali sukelti organizmui stresą, dėl kurio svoris vėl sugrįžta.

„Negalėjau smagiai leisti laiko eidama į pasimatymus su draugais, nes visą laiką galvojau apie tai, kaip atrodau, ką apie mane galvoja kiti, ir nenorėjau fotografuotis grupinėse nuotraukose. Man buvo gėda dėl to, kaip atrodau. Tuo metu man buvo dvidešimt metų ir jaučiausi taip, lyg būčiau išbandžiusi viską“, – rašė ji Newsweek.

Ji bandė atsisakyti angliavandenių, cukraus, glitimo ir riebalų, išbandė maistą pakeičiančius kokteilius ir svorio metimo papildus, įsigijo sporto klubo abonementą, bet niekada į jį neidavo, nes per daug gėdijosi sportuoti kitų akivaizdoje.

Akimirka, kai viskas pasikeitė, buvo jos 21-ojo gimtadienio diena. „Per vakarienę mama mane nufotografavo, kad įamžintų ypatingą prisiminimą. Ir kai ji parodė man nuotrauką, aš tikrai savęs neatpažinau. Dauguma 21-erių metų jaunuolių savo gimtadienį praleidžia vakarėliuose ir švenčia su draugais. Aš savo praleidau ant vonios grindų, verkdama ir galvodama: „Ar tai dabar yra mano gyvenimas? Ar tikrai susitaikysiu su tokia ateitimi?“ Nuo tos dienos ji nusprendė viską imti į savo rankas. Kokie trys pokyčiai davė rezultatų?

Mityba

Pirmas dalykas, į kurį moteris sutelkė dėmesį, buvo jos mityba. „Supratau, kad viena didžiausių mano problemų buvo ta, kad visada jaučiausi taip, tarsi laikyčiausi dietos, tačiau iš tikrųjų tris ar keturias dienas per savaitę maitinausi sveikai, o savaitgaliais išprotėdavau. Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio pusryčiams valgydavau kiaušinių baltymus ir špinatus, pietums – salotas, o vakarienei – vištieną, ryžius ir brokolius. Tačiau savaitgalį rinkdavausi picą, ledus, mėsainius su bulvytėmis ir pieno kokteiliu ir gerdavau daug alkoholio, kuriame buvo paslėptų kalorijų, apie kurias net negalvojau“, – sakė ji.

Ji pradėjo stebėti tai, ką valgo septynias dienas per savaitę ir nuosekliai laikytis to, ką valgau, atsisakė visų perdirbtų maisto produktų bei valgymo restoranuose, sumažino alkoholio vartojimą.

Insider ji teigė, kad nebuvo pernelyg griežta savo mitybos atžvilgiu – ji stengėsi laikytis principo „80/20“. Tai reiškė, kad 80 proc. moteris valgė maistingą ir subalansuotą maistą, o 20 proc. – tai, ko ji norėjo.

Beje, per pirmuosius tris naujojo gyvenimo būdo mėnesius ji nenumetė nė vieno kilogramo. „Buvau sugniuždyta, pasimetusi“, – sakė ji. Moteriai buvo atliekami kraujo tyrimai, tikrinama skydliaukė, tyrinėjamos įvairios galimybės, ji nusprendė nebenaudoti kontracepcijos ir išsiėmė varinę spiralę.

G.Cohen, kuri dabar yra sertifikuota mitybos trenerė, įtaria, kad jos organizmas po daugelį metų trukusių dietų ir „yo-yo“ efekto buvo didelio streso būsenoje, todėl prireikė šiek tiek laiko, kol jis atsigavo. Per kitus devynis mėnesius moteris numetė 18 kg.

Sportas

„Kitas dalykas, kurį padariau, buvo sportinės rutinos įtraukimas į mano gyvenimą. Nesu iš tų merginų, kurios kasdien bėgioja ar per per dieną nueina 10 000 žingsnių. Taip pat nesu iš tų, kurių dienotvarkė leistų eiti į sporto salę penkias ar šešias dienas per savaitę,“ – sakė ji.

Moteris pradėjo nuo trijų 28 minučių trukmės treniruočių namuose su 2,5 kg svarmenimis ir jogos kilimėliu, o vėliau krūvį vis didino.

„Vis dar neturiu laiko ar noro eiti į sporto salę penkias ar šešias dienas per savaitę, todėl sportuoju tris kartus, bet dabar tos treniruotės trunka apie valandą. Be to, kiekvieną dieną einu pasivaikščioti nuo 30 iki 60 minučių, net jei tai išskaidoma į tris 20 minučių trukmės pasivaikščiojimus“, – dalinosi moteris.

123RF.com nuotr./Mankšta namuose
123RF.com nuotr./Mankšta namuose

Miego ir streso valdymas

„Paprastai einu miegoti 21-22 val. vakaro, o pabundu apie 6-7 val. ryto. Tai leidžia man kiekvieną naktį miegoti aštuonias devynias valandas, palyginti su ankstesniais laikais, kai miegodavau penkias, gal šešias valandas“, – teigė moteris.

Taip pat ji skyrė daug dėmesio terapijai, knygoms apie asmeninį augimą, kasdien rašo dienoraštį apie savo tikslus ir sutelkė dėmesį į tai, kad būtų ne tik liekna, bet ir laiminga.

„Galų gale, numetę svorio netapsite laimingi. Tik jūs patys galite tapti laimingi. Taigi, vidinis darbas yra toks pat svarbus, kaip ir mityba ar sportas“, – mano ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius