Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujiena 15min „Klausyk“ – podkastas apie kūno ir psichikos ryšį

Spartėjant gyvenimo tempui lėtinis stresas ir įtampa patapo kasdieniais palydovais. Vis mažiau žmonių moka giliai atsipalaiduoti natūraliais būdais. Jie jaučiasi dirglūs, nežinantys ko nori, kas jie yra, pasimetę, nesutariantys su savimi, negirdintys savo poreikių, sako naujojo podkasto „Autentiškas gyvenimas“ autorė psichologė Inga Dirsytė-Tubienė.
15min „Klausyk“ - naujas podkastas „Autentiškas gyvenimas“
15min „Klausyk“ - naujas podkastas „Autentiškas gyvenimas“ / 15min nuotr.

Tokiomis aplinkybėmis, jos teigimu, daugėja susirgusių depresija, nerimu, išgyvenančių panikos priepuolius, randančių prieglobstį įvairiose priklausomybėse. Tad kasmėnesinis podkastas 15min platformoje „Klausyk“ kvies patyrinėti kūno ir psichikos ryšį bei kaip savo vidinio pasaulio įsisąmoninimas gali padėti gyventi didesnėje darnoje su savimi ir aplinkiniu pasauliu.

Laidos pašnekovai – žinomi psichologai, psichoterapeutai, kūno ir judesio terapeutai – dalinsis savo žiniomis ir patirtimi apie prisilietimo, judesio poveikį kūnui ir psichikai, depresiją, nerimą, psichosomatinius susirgimus, taip pat bus kalbama kitomis aktualiomis temomis.

Išgirsti tinklalaidę galite čia.

Laidą ves I.Dirsytė-Tubienė, Vytauto Didžiojo universiteto sveikatos psichologijos magistrė, praktikuojanti psichologė, Jungtinės Karalystės Kūno ir judesio terapijos instituto paskutinio kurso studentė.

„Suvokiu, kad kūnas yra autentiškiausia žmogaus išraiška kiekvieną akimirką – jis nemeluoja. Todėl atsižvelgdami į kūną mes galime suprasti save. Aš tikiu, kad kūno įsisąmoninimas ir jo pasitelkimas problemų sprendimui, savęs pažinimui, vidiniam visapusiškam augimui yra raktas į vidinę harmoniją“, – sako laidos vedėja.

Suvokiu, kad kūnas yra autentiškiausia žmogaus išraiška kiekvieną akimirką – jis nemeluoja.

Pirmajame epizode kartu su klinikine psichologe, kūno psichoterapeute Agne Matulaite bus gilinamasi į kūno ir psichikos ryšio ištakas. Taip pat bandoma atskleisti, kaip jis pasireiškia kasdienybėje, kokios jo sutrikdymo priežastys bei kaip galime stiprinti ryšį su savimi įtraukiant ir kūniškumą.

Laidos „Autentiškas gyvenimas“ klausykite kiekvieną antrą mėnesio penktadienį 15min „Klausyk“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius