-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportuojame namuose: jogos pratimai visai šeimai

Net ir penkių minučių mankšta gali padėti geriau jaustis kasdien. Tuo įsitikinusi jogos instruktorė Milda Steponavičiūtė, kviečianti kartu su ja pajudėti tiek suaugusius, tiek ir vaikus. „Karantino metu ypač svarbu nors kartais pakilti nuo kėdės ir prasitampyti“, – prisijungti prie trumpos, bet naudingos mankštos, kvietė trenerė.

Videomedžiagoje matysite jogos instruktorės Mildos Steponavičiūtės penkių minučių mankštą visai šeimai, kviečiame ne tik žiūrėti, bet ir kartu atlikti pratimus bei nepamiršti mankštą daryti kiekvieną dieną.

Tyrimai rodo stulbinamus rezultatus

Pasak tyrimų, vienkartinis 30 minučių fizinis aktyvumas arba reguliarus pajudėjimas po 10 minučių darbo metu kas dvi valandas, pavyzdžiui, pasivaikščiojimas, nuėjimas iki virtuvės atsigerti arbatos, pasirąžymas ar tiesiog 5–10 min. darbas prie kompiuterio stovint, dėmesio koncentraciją padidina apie 10 proc., darbinę atmintį – 15 proc. Rekordiškai pagerėja nuotaika – apie 30 proc.

Intuityvių sprendimų, kuriuos reikia priimti staigiai, kokybė pagerėja apie 45 proc. Gerą rezultatą duoda net vienkartinis fizinis aktyvumas, jau pirmą dieną dažniau pakylant nuo savo darbo stalo. Kartu vyksta ir teigiami fiziologiniai pokyčiai – pagerėja gliukozės įsisavinimas raumenyse, organizmas ima apsisaugoti nuo nutukimo, kepenų riebėjimo ir pan.

Ekspertai sako, kad 10–15 minučių mankšta daro stebuklus. Ir šiandien yra gera diena pradėti gyventi fiziškai aktyviau.

VIDEO: Sportuojame namuose: jogos pratimai visai šeimai

Projektą „Judame daugiau ir išradingiau“ įgyvendina Kauno lopšelis-darželis ,,Vėrinėlis“. 3 metų projekto tikslas – skatinti darželio bendruomenės fizinį aktyvumą ir formuoti tinkamas nuostatas apie fizinio aktyvumo svarbą. Projektas suvienijo daugiau nei 400 darželio bendruomenės narių: vaikų, jų tėvų, pedagogų.
Projektas finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius