Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tibeto gydytoja Migmar: visos lėtinės ligos atsiranda dėl sutrikusio virškinimo

Tibeto medicina – viena seniausių gydymo sistemų, tačiau aktyviai gyvuoja iki šiol. Vakaruose į ją atsigręžiama gydant lėtines ligas, kurios sunkiai kontroliuojamos šiuolaikiniais metodais, arba tiesiog norint subalansuoti savo organizmą ir geriau jaustis. „Tibeto namų“ kvietimu Lietuvoje viešėjusi Tibeto medicinos gydytoja Migmar pasakoja, kuo remiasi ši medicina ir kodėl pirmoji visų lėtinių ligų priežastis – prastas virškinimas.
Migmar
Migmar / Asmeninio albumo nuotr.

Tibeto medicinoje į žmogų žiūrima kaip į gamtos dalį ir jo organizmas aiškinamas remiantis gamtos dėsniais. Yra sakoma, kad žmogaus savijauta priklauso nuo penkių gamtoje esančių elementų (oro, vandens, žemės, ugnies ir erdvės), kurių kiekvienas iš jų turi savo funkciją kūne ir atsako už skirtingas kūno dalis, ir 3 kūno energinių sistemų (vėjo, vandens ir tulžies) balanso. Jei yra visų šių minėtų energijų harmonija kūne, žmogus yra sveikas. Jai sutrikus, prasideda įvairios ligos.

Dar vienas esminis Vakarų ir Tibeto medicinos skirtumas – Rytuose svarbiausia gydymo dalis yra mitybos bei gyvenimo būdo keitimas. Tik tuomet gydymas vaistais gali būti sėkmingas. Apie tai 15min GYVENIMAS ir kalbasi su šios medicinos krypties atstove.

Kaip Tibeto medicinos gydytojas diagnozuoja ligas?

– Tibeto medicina teigia, kad žmogaus sveikatą lemia trys kūno energijos sistemos – vėjo (Lung), vandens, arba gleivių, (Beken) ir tulžies (Tripa). Vėjo ir vandens (gleivių) energijos yra susijusios su šalčiu, tulžies – su karščiu. Todėl ir visos ligos pagal savo prigimtį skirstomos į du tipus – vienas jų sukelia šalčio perteklius, kitas – karščio.

Šalčio perteklius (Lung arba Beken energijos disbalansas) kūne pasireiškia per pagausėjusias gleives, kūno ir proto apsunkimą, prarastą apetitą, prarastą kūno šilumą, silpną virškinimą, inkstų ir liemens skausmus, kūno patinimus ir t. t. Karščio perteklius (Tripa energijos disbalansas) kūne pasireiškia per infekcijas, karščiavimą, uždegiminius kūno procesus ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius