Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

10 filmų jau spėjusiems pasiilgti vasaros

Ilgėjančias ir vėstančiais rudens vakarais vasaros ilgesys būna didžiausias – turbūt todėl, kad žinome kaip ilgai reikės laukti kitos. Tačiau kinas gali padėti mintimis nusikelti ten, kur šiltas, nuotaikingas ir įsimylėjimui puikiai tinkantis sezonas tebesitęsia. Todėl siūlome 10 pastarąjį penkmetį pasirodžiusių filmų, kurie leis mintimis sugrįžti į vasarą.
Kadras iš filmo „Gelbėtojai“
Kadras iš filmo „Gelbėtojai“

1. „Mėnesienos karalystė“ / Moonrise Kingdom (2012)

Wesas Andersonas yra su niekuo nesupainiojamas režisierius ir scenaristas. Jei matėte bent vieną jo kurtą filmą, žinote kokio stiliaus, humoro ir kokybės galima tikėtis. Tuo tarpu šis filmas daugelio vertinamas kaip arba vienas geriausių, arba pats geriausias jo filmografijoje. „Mėnesienos karalystė“ taip pat pasakoja apie paauglių nuotykį, kuris prasideda nuo pabėgimo iš namų. Galbūt skamba paradoksaliai, tačiau šis filmas, nė kiek nesistengdamas būti tikroviškas ir kasdieniškas, geba atskleisti iki skausmo nuoširdžius ir tikrus jausmus. Be kitų dalykų šis filmas turbūt daugeliui primins vasaros įsimylėjimo džiaugsmą ir melancholiją.

VIDEO: Moonrise Kingdom - Official Trailer [HD]

2. „Vasaros karaliai“ / The Kings of Summer (2013)

Apie pabėgimą iš namų bent kartą pagalvojęs yra bene kiekvienas paauglys. Vis dėlto iš tikrųjų pasiryžusių tai padaryti – gerokai mažiau. Šis filmas pasakoja apie tris paauglius, kurie ne tik ryžosi šiam žingsniui, bet tam tikslui per vasaros atostogas ir pasistatė namą vidury miško. Žinoma, tai nereiškia, kad nuo to momento jų gyvenimas tampa nepriklausomas nei nuo tėvų, nei nuo visuomenės. Tačiau praleidus vasarą taip, bent kažkiek pasikeisti privalo tiek pačių paauglių, tiek aplinkinių gyvenimai. Taip, šis filmas yra arčiausiai komedijos, tačiau siužeto ir vaidybos originalumas išskiria šį filmą iš kitų šio žanro kūrinių.

VIDEO: The Kings of Summer Official Movie Trailer [HD]

3. „Gelbėtojai“ / Baywatch (2017)

Turbūt daugelis pamena visą paskutinįjį amžiaus dešimtmetį televizijos ekranuose karaliavusį serialą „Gelbėtojai“ su Davidu Hasselhoffu ir Pamela Anderson. Tai nebuvo pretenzingas serialas: jis rodė gražius žmones, jų santykius, dramas ir stipriai pagražintą gelbėtojų darbo kasdienybę. Tačiau „Gelbėtojai“ buvo vienas žiūrimiausių visame pasaulyje, ir su juo užaugo ištisa karta. Turbūt buvo tik laiko klausimas, kada pasirodys šio filmo perdirbinys.

Gelbėtojai dabar jau kiti (pavyzdžiui, Mičą Bakenoną vaidina Dwayne „The Rock“ Johnson), tačiau filme pasirodo ir senieji veteranai – D. Hasselhoffas ir P.Anderson. Siužetas čia beveik toks pat, tik perkeltas į nūdieną – saulėtas Kalifornijos paplūdimys, neatsakingi poilsiautojai ir jų gyvybes gelbstintys „paplūdimio sargai“. Veiksmo, dažnai vulgaraus humoro ir dailių kūnų saulėtame paplūdimyje šiame filme tikrai netrūksta. Atsipalaidavimui turėtų būti pats tas.

VIDEO: Baywatch Official Trailer - Teaser (2017) - Dwayne Johnson Movie

4. „Kelias, kelias atgal“ / The Way Way Back (2013)

Duncanas nėra itin populiarus, daug draugų turintis paauglys, tad ir vasara jam nieko itin gero nežada. Nedrąsūs paaugliai dažnai daugeliui žmonių atrodo atstumiantys, tad ir reikalų su jais turėti nori retas. Taip nutinka ir Duncanui, kurį mamos draugas pakviečia į savo vasarnamį tik iš mandagumo. Nedrąsiems jauniems žmonėms būna sunku užmegzti ryšį su kitais, o nereikalingumo jausmas viską tik apsunkina. Tačiau Duncanui pavyksta tai padaryti su iš pažiūros gana nebrandžiu vandens pramogų parko darbuotoju, o nuo tada jie abu pradeda mokytis vienas iš kito. Jei paauglystėje, o gal ir dabar jaučiatės nepatogiai savo kailyje, iš šio filmo tikrai yra ko pasimokyti.

VIDEO: The Way, Way Back Official Trailer #1 (2013) - Sam Rockwell Movie HD

5. „Karibų piratai. Salazaro kerštas“ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Apie tai, kas toks yra kapitonas Jackas Sparrow, turbūt daug kalbėti neverta. Tai jau penktoji (ir kalbama, kad – priešpaskutinė) „Karibų piratų“ dalis, kurioje šis garsus piratas leidžiasi į dar vieną nuotykį. Kaip ir ankstesnėse dalyse, čia yra piktadarys, artefaktas, kurį žūtbūt stengiasi surasti Jackas ir vaiduoklių armija, kurios pagrindinis tikslas yra atskirti kapitoną nuo jo gyvybės. Gal ši dalis originalumu ir nepralenkia pirmosios, tačiau viskas priklauso nuo to, ko iš šio filmo tikitės. Jei tai yra solidus kiekis humoro, veiksmo ir nuotykių Karibų jūrose, filmas turėtų patikti. Vien tai, kad šioje dalyje grįžta Orlando Bloomas, daro šį filmą geresniu už ketvirtąją sagos dalį.

VIDEO: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales Official Teaser Trailer #1 (2017) Movie HD

6. „Sangailės vasara“ (2015)

Tai režisierės Alantės Kavaitės kūrinys, „Sundance“ festivalyje apdovanotas už geriausią režisūrą, o Lietuvoje pelnęs „Sidabrinių Gervių“ apdovanojimą kaip geriausias 2015-ųjų filmas. Ši juosta nukelia į karštą ir svajingą vasarą bei supažindina su septyniolikmete Sangaile (akt. Julija Steponaitytė). Mergina mėgaujasi paskutinėmis moksleivių vasaros atostogomis tėvų viloje ant ežero kranto. Uždaro būdo paauglė svajoja nugalėti aukščio baimę. Tačiau sutikta mergina Austė (akt. Aistė Diržiūtė), Sangailės gyvenimą pakeičia negrįžtamai.

VIDEO: Lietuviškas filmo „Sangailės vasara“ anonsas

7. „Duokš pinigus“ / Gimme the Loot (2012)

Yra daugybė gerų filmų, kurių veiksmas vyksta vasarą Niujorke, tačiau žiūrint šį, galima beveik pajusti įkaitusį didmiesčio betoną. „Duokš pinigus“ pasakoja apie du Bronkso graffiti piešėjus Sofia ir Malcolmą. Jų tikslas – palikti savo žymę viename žymiausių miesto stadionų, kas iki šiol niekam nepavyko.

Tačiau norint tai padaryti, pirmiausia jiems reikia gauti 500 dolerių, kuriais galėtų papirkti apsaugos darbuotoją. Taip prasideda jų kelionė po įvairiausius saulės kepinamus miesto rajonus ir užkaborius, stengiantis gauti šią sumą. Tai vienas tų filmų, kurie leidžia susipažinti su tais miesto rajonais ir žmonėmis, kurių turistiniuose lankstinukuose tikrai nerasi.

VIDEO: Gimme The Loot Official US Release Trailer #1 (2013) - Crime Movie HD

8. „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ / Mad Max: Fury Road (2015)

Nedažnai nuo paskutinės filmo dalies prabėgus dvidešimtmečiui jo scenarijaus imasi tas pats rašytojas. Tačiau šiuo atveju nutiko būtent taip – ne tik scenarijaus, bet ir prodiusavimo ėmėsi George‘as Milleris, atsakingas už pirmąsias dvi „Pašėlusio Makso“ dalis. To rezultatas – 6 oskarai, daugiau kaip 200 kitų apdovanojimų ir dar tiek pat nominacijų. Veiksmas vyksta postapokaliptinėje Australijoje, tad ko jau ko, o saulės ir karščio čia tikrai netrūksta. Lygiai kaip netrūksta greičio, įtampos, emocijų ir išskirtinai gražių specialiųjų efektų.

VIDEO: Mad Max: Fury Road - Official Main Trailer [HD]

9. „Žuvytė Dorė“ / Finding Dory (2016)

Galima sakyti, kad tai yra „Pixar“ filmo „Žuviukas Nemo“ tęsinys, tačiau šįkart viskas tarsi atvirkščiai. Jei ankstesniame filme tėvai ieškojo sūnaus Nemo, šįkart miela, bet užmarši Dorė, Nemo kompanjonė, ieško savo tėvų. Šiame filme yra kiek mažiau nuotykių, tačiau kur kas geriau išplėtojama tėvų ir vaikų ryšio tema. Tačiau tragedijos čia nėra – filme vyrauja šiluma ir meilė, kuri priverčia pamiršti vieno filmo panašumą į kitą.

VIDEO: EXCLUSIVE: 'Finding Dory' Trailer

10. „Šimtas kelių iki grabo lentos“ / A Million Ways to Die in the West (2014)

Beveik kiekvieno vesterno veiksmas tradiciškai vyksta kepinančiame karštyje, kuris neretai tampa mirties priežastimi. Jei ne tai, tai veikėjai efektyviai išsigalabija susišaudymuose, muštynėse, kovoje su čiabuviais ar tiesiog apsinuodiję. Šis filmas ir yra vesternų parodija, parodanti visus absurdiškus ir nepaprastai lengvus būdus mirti Laukiniuose Vakaruose. Filmas režisuotas ir scenarijus rašytas Setho MacFarlane‘o, tad galite tikėtis daug humoro, panašaus į tą, kurį matėme seriale „Šeimos bičas“.

VIDEO: A Million Ways To Die In The West Official Red Band Trailer #1 (2014) - Seth MacFarlane Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius