-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynios įkvepiančios knygos, kurias rekomenduoja verslo lyderiai

Skaitymas yra puikus būdas gauti naujos informacijos, padeda kurti idėjas, suteikia naudingų patarimų, padedančių tiek profesinėje karjeroje, tiek ir tobulėti pačiam žmogui. Tad nenuostabu, kad didžiausių pasaulio bendrovių vadovai yra aktyvūs knygų skaitytojai, rašo „Business Insider“.
Milijardierius Richardas Bransonas
Milijardierius Richardas Bransonas / „Scanpix“ nuotr.

O ką skaito verslo imperijas valdantys verslo atstovai? Kai kurie iš jų renkasi klasikos kūrinius, kiti – įkvepiančias karjeros istorijas. Yra ir skaitančių knygas vaikams.

„Business Insider“ pristato verslo lyderius ir knygas, kurios jiems patinka ir kurias jie rekomenduoja perskaityti kitiems.

„Amazon“ generalinis direktorius Jeffas Bezosas

Didžiausios pasaulyje internetinės parduotuvės „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas yra atskleidęs, kad daugiau išmoksta skaitydamas grožinės literatūros knygas nei negrožines knygas, pavyzdžiui, specializuotas ir pan. Viena iš jo mėgstamų knygų yra romanas „Dienos pėdsakas“ („Remans of the Day“).

Tai istorija apie Stevenso kelionę, kurios metu jis prisiminimais grįžta į praeitį – į savo vaikystę, kurioje minimas fašizmas, pasaulinis karas ir meilės užuomazgos. Tai liūdna, tačiau kartu ir juokinga meilės istorija, kalbanti apie šiuolaikinio žmogaus būtį pasaulyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“ generalinis direktorius Jeffas Bezosas pristato planšetinį kompiuterį „Kindle Fire“.
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“ generalinis direktorius Jeffas Bezosas pristato planšetinį kompiuterį „Kindle Fire“.

Pagal šią 1989 metais britų rašytojo Kazuo Ishiguro knygą sukurtas ir kino filmas, kuriame vaidino Anthony Hopkinsas ir Emma Thompson. 1993 metais kino teatrus pasiekęs tokio pat pavadinimo filmas pelnė net 8 „Oskarų“ apdovanojimus. Pati knyga 1989 metais apdovanota prestižine „Man Booker“ premija.

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas

Milijardierius Billas Gatesas yra itin aktyvus skaitytojas. Kasmet jis pasidalija geriausių perskaitytų knygų sąrašu – tokias 2016 metų jo rekomendacijas galite rasti čia. Verslininkas taip pat prieš kiekvieną vasarą paskelbia, ką skaitys per atostogas – taip jis į ragina žmones atrasti skaitymo malonumą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Billas Gatesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Billas Gatesas

„Microsoft“ įkūrėjo skaitomų knygų spektras itin platus – nuo romanų ir specializuotos literatūros iki istorinių knygų. Tačiau mėgstamiausia B.Gateso knyga yra amerikiečių rašytojo J.D.Salingerio kūrinys „Rugiuose prie bedugnės“. Verslininkas yra prisipažinęs, kad šią knygą mėgsta nuo pat paauglystės. Neatsitiktinai J.D.Salingeris yra itin populiarus rašytojas tarp paauglių.

Rugiuose prie bedugnės“ pasakoja istoriją apie paauglio dvasinį pasaulį, jo protestus prieš koledžo rutiną, miesčionišką konformizmą. Kaip rašoma knygos anotacijoje, pagrindinis romano herojus turi savitą teisės ir dorovės sampratą, kalba autentiška savo laiko kalba, stovi atskirai nuo savosios civilizacijos, nors atvirai prieš ją ir nemaištauja. Stiliui būdingas liūdesio ir humoro junginys.

„Apple“ vadovas Timas Cookas

„Aš mėgstu knygas apie žmones ir apie tai, kaip jie gyveno, ką mąstė, kas juos motyvavo, paskatino susikurti savo gyvenimo filosofiją“, – apie tai, kokias knygas mėgsta, „The Washington Post“ yra sakęs „Apple“ kompanijos vadovas T.Cookas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timas Cookas pristatinėja „Apple“ naujoves
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timas Cookas pristatinėja „Apple“ naujoves

Tačiau, pasak „Business Insider“, yra viena knyga, kurią T.Cookas ne tik rekomenduoja visiems savo darbuotojams, bet šį leidinį jiems vos pradėjus dirbti kompanijoje ir išdalija. Tai George'o Stalko knyga „Competing Against Time“, kuri praverstų ne tik „Apple“ šeimos nariams. Ji galėtų tapti įkvėpimu visiems, siekiantiems karjeros aukštumų.

„Competing Against Time“ kalba apie tinkamą laiko išnaudojimą. Knyga paremta įvairias tyrimais, tokių kompanijų kaip „Ford“, „Wal-Mart“, „Toyota“ taikomomis strategijomis. Jei ir jūs susiduriate su laiko planavimo sunkumais – ši knyga gali tapti tikru jūsų išsigelbėjimu.

VIDEO: Vasario mėnesio knygų TOP 7

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas

Populiariausio pasaulyje socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas dažnai kalba apie knygų skaitymą ir net rengia skaitymo iššūkius. Vieno iš tokių metu jis buvo paskelbęs 23 knygų sąrašą, į kurį siūlė atkreipti dėmesį visiems knygų mėgėjams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas

Tarp šio sąrašo knygų buvo ir kūrinys „Portfolios of the Poor: How the World's Poor Live on $2 a Day“, kuris priskiriamas prie mėgstamiausių M.Zuckerbergo knygų. Keturių autorių – Darylo Collinso, Jonathano Morducho, Stuarto Rutherfordo ir Orlandos Ruthven – knygoje pasakojama apie žmones, kurie pragyventi turi už vos 2 JAV dolerius per dieną. Kaip jiems tai pavyksta? Į šį klausimą ir bando atsakyti autoriai, kurie kalbino tokio likimo žmones Bangladeše, Indijoje ir Pietų Afrikoje.

Sekantieji M.Zuckerbergo gyvenimo ir karjeros kelią puikiai supranta, kad knyga labai siejasi su pačia „Facebook“ įkūrėjo filosofija – jis yra vienas tų žmonių, savo galia siekiančių sumažinti skurdą pasaulyje.

VIDEO: TOP 15: įsimintiniausios 2016 metais išleistos knygos

„SpaceX“ ir „Tesla Motor“ vadovas Elonas Muskas

Inovacijų genijumi vadinamas Elonas Muskas pastaruoju metu Lietuvoje dažnai aptariamas – jam siūloma mūsų šalį pasirinkti naujos elektromobilių gamintojos „Tesla“ gigafabriko statyboms. Ar pasieksime šio tikslo – paaiškės ateityje.

Tuo tarpu sekantieji E.Musko karjerą žino, kokios ambicingos idėjos gimsta šio žmogaus galvoje. Pavyzdžiui, jo vadovaujama kompanija „SpaceX“ ne tik skraidina krovinius į Tarptautinė kosminę stotį (TKS), tačiau jau paskelbė apie planus pradėti turistines keliones po kosmosą, o verslininko planuose ir kelionė į Marsą. Regis, neatsitiktinai pats E.Muskas mėgsta skaityti knygas apie tokius pat nutrūktgalvius kaip ir jis pats. Viena tokių knygų yra Waltero Isaacsono kūrinys apie kitą žmogų, turėjusį begalę veiklų – Benjaminą Frankliną.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas pristatė Marso kolonizavimo planus
AFP/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas pristatė Marso kolonizavimo planus

Knygoje „Benjamin Franklin: An American Life“ pasakojama apie šio JAV politiko, rašytojo, išradėjo ir verslininko gyvenimą. Jei svarstote, ar knyga verta dėmesio, verta paminėti faktą, kad jos autorius W.Isaacsonas yra parašęs pasaulyje daug dėmesio sulaukusią „Apple“ įkūrėjo Steve'o Jobso biografiją, kuri yra išversta ir į lietuvių kalbą.

„Pepsi“ vadovė Indra Nooyi

Pasaulyje populiarių gaiviųjų gėrimų gamintojos kompanijos „Pepsi“ vadovė yra sakiusi, kad viena įsimintiniausių praėjusiais metais jos skaitytų knygų yra „The New York Times“ bestseleris „The Road to Character“, kurio autorius yra Davidas Brooksas. „Ši knyga sukėlė įdomią diskusiją mano namuose, su savo dviem dukterimis kalbėjome apie vidinio charakterio kūrimą ir kodėl tai svarbu. Kaip ir kodėl svarbu kurti savo karjerą“, – apie knygą yra sakiusi I.Nooyi.

„Scanpix“ nuotr./„PepsiCo“ vykdančioji direktorė Indra Nooyi
„Scanpix“ nuotr./„PepsiCo“ vykdančioji direktorė Indra Nooyi

Kūrinyje autorius D.Brooksas kalba apie tai, ko žmonėms reikia formuojant savo vidinį „aš“. Tai knyga, kurioje persipinanti politika, humoras, dvasingumas skaitytoją verčia dar kartą įvertinti savo gyvenimo prioritetus.

Knygą „The Road to Character“ „The Economist“ išrinko viena geriausių 2016 metų knygų.

„Virgin“ įkūrėjas ir vadovas Richardas Bransonas

Pasaulyje žinomos kompanijos „Virgin“ įkūrėjas Richardas Bransonas yra sudaręs savo geriausių perskaitytų knygų sąrašą, kurį gali rasti kiekvienas tuo besidomintis interneto vartotojas ar knygų mėgėjas. Šis sąrašas publikuojamas kompanijos „Virgin“ puslapyje, o jame iš viso 65 knygų pavadinimai.

Minimame sąraše galima rasti tokių knygų kaip Rudyardo Kiplingo „Džiunglių knyga“ (7 vieta), Marko Twaino „Heklberio Fino nuotykiai“ (8 vieta) arba JRR Tolkieno „Hobitas“ (12 vieta) pavadinimus. Tačiau pačia geriausia knyga R.Bransonas įvardija kultinę knygą vaikams „Kur tie pabaisos“(„Where the Wild Things Are“).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Richardas Bransonas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Richardas Bransonas

Tai paveikslėlių knyga, kurios autorius Maurice'as Sendakas pasaulį supažindino su išdykėliu Maksu ir jo pabaisomis. Už 1963 metais išleistos knygos iliustracijas autorius yra gavęs prestižinį Caldecott medalį, o 2009 metais pagal knygą sukurtas ir filmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius