Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Time“: 10 geriausių šiemet išleistų knygų

Metams įpusėjant leidinys „Time“ paskelbė ambicingą knygų dešimtuką – dešimt geriausių šiemet jau išleistų knygų. Nors prieš akis dar visas pusmetis, pažvelkime, į kokias knygas dėmesį jau atkreipė „Time“. Šio dešimtuko knygas atrinko Annabel Gutterman.
Šiltas ir gražus ruduo Vilniuje
Vilniuje knygą skaitantis vyras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„The Night Watchman“

„New York Times“ bestseleris pasakoja asmenine patirtimi paremtą istoriją, kurioje figūruoja ir autorės senelio patirtis. Tai kūrinys, kuriame autorė fikciniame pasaulyje kalba apie įsimintinus personažus, žmogiškąjį godumą bei bloguosius ir geruosius žmonių impulsus. Šią knygą parašyti autorę įkvėpė jos senelio kova už teises į jo genčiai priklausiusią žemę.

Knygos viršelis/Knyga „The Night Watchman“
Knygos viršelis/Knyga „The Night Watchman“

Knygos autorė Louise Erdrich yra amerikiečių rašytoja, pelniusi ne vieną apdovanojimą. Už kūrybą ji pretendavo į Pulitzerio premiją. Ji, kaip ir jose senelis, yra žinoma kaip Amerikos indėnų kultūros puoselėtoja bei saugotoja. Neatsitiktinai rašytojai priklauso knygynas, kuris dėmesį sutelkęs į Amerikos indėnų literatūrą.

Cleanness

Elegantiška proza – taip pristatomas Gartho Greenwello kūrinys, kuriame skaitytojas nukeliamas į Sofiją, Bulgariją. Knygos epicentre – rašytojas, kuris svetimame mieste patiria pagundą, intymumą. Tai tarsi kelias atgal – autorius lyg pasakoja savo gyvenimo detales, mat pats yra gyvenęs Bulgarijoje. Šis kūrinys – žvilgsnis į homoseksualius santykius, žvilgsnis į sunkumus, su kuriais susiduria tos pačios lyties poros.

Knygos viršelis/Knyga „Cleanness“
Knygos viršelis/Knyga „Cleanness“

Knygos autorius, amerikietis G.Greenwellas yra kelių knygų autorius. Knyga „Cleenless“ praplečia ir papildo jo debiutinės knygos „What Belongs to You“ pasaulį.

Minor Feelings: An Asian American Reckoning

Šioje knygoje korėjiečių kilmės amerikietė Cathy Park Hong kritiškai ir provokuojančiai žvelgia į rasizmą Amerikoje. Tai jos memuarai, kuriuose persipina kultūros kritika ir istorija, provokacija ir humoras – šiame garsiai ir plačiai skambančiame balse nuo rasizmo pereinama prie šeimos ir draugystės bei meno, politikos, tapatybės, individualybės temų.

Knygos viršelis/Knyga „Minor Feelings“
Knygos viršelis/Knyga „Minor Feelings“

Cathy Park Hong tėvai – korėjiečiai, o pati ji gimė Los Andžele. Autorė yra žinoma poetė, išleidusi ne vieną poezijos rinktinę. Greta kūrybos ji dėsto kūrybinį rašymą, o už savo kūrinius yra pelniusi ne vieną literatūrinį apdovanojimą.

„Wow, No Thank You“

Knyga, kurią metų laukiamiausia yra paskelbę tokie leidiniai kaip „Time“, „Buzzfeed“, „New York Times“, „Huffington Post“, „Lithub“ ir eilė kitų. Tai amerikiečių komikės, tinklaraštininkės ir rašytojos Samanhos Irby esė rinkinys. Jos tinklaraštį skaitytojai pamėgo dėl humoro ir asmeniško, kritiško žvilgsnio į savo pačios gyvenimą.

Knygos viršelis/Knyga „Wow, No Thank You“
Knygos viršelis/Knyga „Wow, No Thank You“

Prieš kelerius metus buvo paskelbta, kad pagal S.Irby tinklaraščio įrašus ir 2013 metais parašytą memuarų knygą „Meaty“ ketinama kurti serialą. Pati S.Irby yra parašiusi kelias knygas, vedusi televizijos šou laidą.

Hidden Valley Road: Inside the Mind of an American Family

„New York Times“ bestseleris, knyga, kurią garsioji Oprah Winfrey pasirinko apžvelgti ir pristatyti turimai milijoninei auditorijai savo skaitytojų klube. Tai pasakojimas apie vidutinio amžiaus amerikiečių porą, kurioje auga dvylika vaikų – šešiems iš jų buvo diagnozuota šizofrenija. Negrožinės literatūros pasakojime atsiskleidžia ne tik šeimos skausmas, bet ir medikų pastangos suprasti, kokios yra šios ligos priežastys.

Knygos viršelis/Knyga „Hidden Valley Road“
Knygos viršelis/Knyga „Hidden Valley Road“

Knygos autorius Robertas Kolkeras – amerikiečių žurnalistas, dirbęs tokiuose leidiniuose kaip „New York Magazine“, „Bloomberg“, „Newsweek“. Jo 2013 metais pasirodžiusi knyga „Lost Girls“ taip pat tapo „New York Times“ bestseleriu.

The Splendid and the Vile

„New York Times“ bestseleris, leidinio „Chicago Tribune“ išrinktas tarp šiais metais pasirodžiusių geriausių knygų – taip galima trumpai apibūdinti amerikiečių žurnalisto Eriko Larsono knygą, kurioje leidžiamasi į buvusio britų premjero Winstono Churchillio vadovavimo šaliai laiką. Knygoje autorius kinematografiškai pasakoja, kaip garsusis politikas išmokė britus būti bebaimiais ir sutelkė šalį sunkiu metu.

Knygos viršelis/Knyga „The Splendid and the Vile“
Knygos viršelis/Knyga „The Splendid and the Vile“

Knygos autorius E.Larsonas yra parašęs kelis negrožinės literatūros kūrinius, kurie yra tapę bestseleriais, o už knygas yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. Geriausiai E.Larsonas žinomas kaip istorinių, negrožinės literatūros kūrinių autorius.

„The Mirror & the Light“

Tai trečia trilogijos dalis. Ankstesnės knygos – „Vilko dvaras“ ir „Pateikite kūnus“. Šioje knygų serijoje anglų rašytoja Hillary Mantel talentingai atkuria Henriko VIII epochą.

Knygos viršelis/Knyga „The Mirror & the Light“
Knygos viršelis/Knyga „The Mirror & the Light“

Autorė yra puikiai pažįstama lietuvių skaitytojams – jos knygos yra verstos ir į mūsų kalbą. O pati autorė yra du kartus pelniusi prestižinę „Booker“ premiją taip tapdama pirmąją moterimi rašytoja, sulaukusia tokio pripažinimo. Romanas „Vilko dvaras“ jai pelnė pasaulinę šlovę.

„Deacon King Kong“

Šią knygą leidinys „Time Magazine“ apibūdino kaip pasižyminčią turtinga ir ryškia multikultūrine istorija. „New York Times“ bestseleryje pasakojama apie nusikaltimą, kurio akistatoje susiduria kunigas ir narkotikų prekeivis. Tačiau lemtingas šūvis tampa tik atspirties tašku, mat šioje istorijoje autorius per vieną incidentą pateikia nerašytas Niujorko klasių, rasių, bendruomenių kasdienybės išgyvenimo taisykles.

Knygos viršelis/Knyga „Deacon King Kong“
Knygos viršelis/Knyga „Deacon King Kong“

Amerikiečių rašytojas ir atlikėjas Jamesas McBride'as geriausiai yra žinomas kaip knygos „The Good Lord Bird“ autorius. Šis kūrinys jam pelnė JAV nacionalinę knygų premiją.

„Weather“

Knyga, atverianti Lizzie Benson gyvenimą – literatūrinio personažo, kuris savo kasdienybe yra tapatus mums. Kiekvieną dieną Lizzie išgyvena vis didesnį nerimą, kuris susijęs tiek su jos sūnaus prisitaikymu naujoje mokykloje, tiek su klimato kaita planetoje. Jos gyvenimas – tai žvilgsnis į šį nerimastingą pasaulį, kuriame gyvename mes.

Knygos viršelis/Knyga „Weather“
Knygos viršelis/Knyga „Weather“

Knygos autorė Jenny Offill geriausiai žinoma dėl savo knygos „Dept. of Speculation“, kurią „New York Times Books Review“ išrinko tarp dešimties geriausių 2014 metais išleistų knygų.

Run Me to Earth

Tai istorija apie tris našlaičius paauglius, kuriuos sieja bendra patirtis. Jis išgyvena Laoso bombardavimą, tačiau kaip skaudi artimųjų netektis paveiks jų asmeninius gyvenimus? Ši knyga apibūdinama kaip ta, kuri brėžia standartą, pagal kurį galime vertinti kitus kūrinius.

Knygos viršelis/Knyga „Run Me to Earth“
Knygos viršelis/Knyga „Run Me to Earth“

Knygos autorius Paulas Yoonas – amerikiečių rašytojas, už savo kūrybą pelnęs ne vieną literatūrinę premiją ir apdovanojimą. Jau debiutinė jo knyga „Once the Shore“ atkreipė tokių leidinių kaip „New York Times“, „Los Angeles Times“, „Publishers Weekly“ dėmesį.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius