Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 05

„Nida Jazz Maratonas 2022“ festivalį atidarė talentingasis prof. Artūras Anusauskas: klausytojų laukė staigmena

22-ąjį „Nida Jazz Maratonas 2022“ festivalį Tomo Mano namelyje atidarė talentigasis pianistas prof. Artūras Anusauskas. Pianisto koncertą džiazo gerbėjams dovanojo advokatų kontora „Glimsted“, rašoma pranešime spaudai.
„Nida Jazz Maratonas 2022“
„Nida Jazz Maratonas 2022“ / Organizatorių nuotr.

Profesorius savo koncerto metu grojo improvizacinius kūrinius, atspindinčius jo keliones, patirtis, emocijas. Pirmoji sugrota kompozicija buvo pavadinta „Laiptais”. Anot A.Anusausko, laiptais gyvenime lipame visur, vis ieškodami to galutinio taško, kurį kartais ne visada randame, tačiau nesustojame inerciškai veikti.

Einant koncertui į pabaigą, koncerto klausytojams buvo padovanota staigmena - festivalio organizatorius Leonidas Šinkarenko kartu su prof. Anusausku dviese publiką džiugino improvizaciniais kūriniais. „Ne kartą įsitikinau, kad muziką jungia gerus žmones. Žmones, kuriems rūpi, kurie tiki geru, kurie vadovaujasi stipriomis vertybėmis. Džiaugiuosi, kad festivalis suvienijo tiek atlikėjus, tiek partnerius, tiek klausytojus, kurie tiki taikos ir laisvės svarba. Tebūnie taika,“ – sakė festivalio organizatorius.

Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas 2022“
Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas 2022“

Festivalį atidaręs prof. A.Anusauskas gali pasididžiuoti įspūdinga karjera. Jis – džiazo pianistas, kompozitorius, aranžuotojas, LMTA džiazo katedros vedėjas.

Tarptautinių džiazo festivalių Bukarešte, Birštone, Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Liuksemburge,  Montreux, Minske, Kijeve, Vitebske, Kišiniove ir kitų dalyvis. Pianistas yra surengęs daug solinių fortepijono muzikos koncertų, koncertavęs su Valstybiniu simfoniniu, Kauno simfoniniu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos simfoniniu ir Lietuvos kameriniu orkestrais. Koncertavo didžiuosiuose pasaulio miestuose su įvairiomis džiazo legendomis.

Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas 2022“
Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas 2022“

1994 m. A.Anusausko džiazo kvintetas pelnė Birštono festivalio didįjį prizą, 1997 m. – Tarptautinio Leipcigo improvizacijos konkurso laureatas, 2005  m. apdovanotas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksinio disko“ prizu už ryškią pastarųjų metų meninę veiklą.

Festivalyje – užsienio ir Lietuvos džiazo žvaigždės

Penktadienį, rugpjūčio 5 d. festivalio gerbėjai išgirs dvi užsienio grupes: „Modal Jazz Ensemble” iš kaimyninės Latvijos ir „AYOM Sextet” – šios grupės nariai yra iš Brazilijos, Portugalijos, Ispanijos ir Angolos.

„Modal Jazz Ensemble” yra profesionalių muzikantų kolektyvas, kuris dalijasi meile ir aistra Main Stream Jazz muzikai. Tuo tarpu „AYOM Sextet“ skambesys yra braziliškų, atogrąžų, afrolatinų ir afrolusitų garsų derinio miksas, grojamas su nenugalimu svingo supimu, kaip tropinė saulė, prasiskverbianti pro pilkus debesis.

Paskutinę festivalio dieną, rugpjūčio 6 d., festivalio organizatoriai kvies pasimėgauti Chanda Rule & „Sweet Emma Band” (Austrija) muzika – išgirsite improvizuotus ir įvairiapusiškus kūrinius, su pietietišku ir afrikietišku skambėsiu.

Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas 2022“
Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas 2022“

Festivalį uždarys legendinis džiazo orkestras Kauno bigbendas su vyriausiuoju dirigentu Jievaru Jasinskiu. Kauno bigbendas parengė programą, sudarytą iš Chick Corea kompozicijų, kuriose ryškios Chick Corea preferencijos – nuo samba, Afro-Cuban ritmų, baladžių iki svingo ir intelektualių džiazo muzikos kokteilių. Central Park, La Fiesta – tai tik kelios žavios, įsukančios į džiazo šventę kompozicijos iš dešimties, kuriose girdimi ir jaučiami Chick Corea atšvaitai.

Su išsamia šių metų „Nida Jazz Maratonas 2022“ programa galima susipažinti ir bilietus įsigyti festivalio tinklalapyje www.nidajazz.lt.

Festivalį finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius