-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje bunda ne tik pavasaris, bet ir šokis: jaunoji karta atliko I.Stravinskio motyvais paremtą performansą

Ketvirtadienį žinomi lietuvių choreografai, šokio mokyklos įkūrėjai – Airida Gudaitė ir Laurynas Žekevičius – kvietė į „Low Air“ performatyvų šokio veiksmą. Jį atsinaujinusiame Moniuškos skvere atliko pedagogų kuruojami jaunieji menininkai.
Pasirodymo akimirka
Pasirodymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Performansas sukurtas „Šventojo pavasario” motyvais, o dar viena jo rodymo proga tapo vieno įtakingiausių XX a. kompozitorių Igorio Stravinskio 50-osios mirties metinės.

Anot L.Žekevičiaus, šokis anksčiau buvo rodomas po pirmojo karantino atlaisvinimų Vilniaus universiteto didžiajame kieme.

„Šį kartą galvojome, kaip galėtume atiduoti duoklę pačiam miestui, kuriame mes kuriame. Be to, žinojome, kad pritraukti žiūrovų pačiam spektakliui kol kas bus sudėtinga“, – pasakojo jis.

A.Gudaitė ir L.Žekevičius 15min pasakojo apie iniciatyvą „Grow Air“, susijusią su viešųjų erdvių įveiklinimu, atnaujinimu. Savo kūrybinėmis iniciatyvomis jie siekia pritraukti remėjus, kurie padėtų pagyvinti miestą.

Neseniai Moniuškos skvere buvo pristatytas litvako Samuelio Bako garbei įkurtas kelias. Ar tai kažkaip susiję su „Low Air“ iniciatyva?

Anot L.Žekevičiaus, tai dar vienas reikšminis sluoksnis. „Apie šią iniciatyvą sužinojome žiniose. Mus tai nustebino ir kartu nudžiugino, nes, būdamas jaukus ir nedidelis, pačiame miesto centre esantis Moniuškos skveras tampa kultūriniu traukos centru“, – pridūrė.

„Anksčiau ten stovėjo senos sūpuokles, tad mes su Renata Mikailionyte suradę partnerius atnaujinome jas, pasodinome naujus augalus, medelius“, – pasakojo choreografas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pasirodymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pasirodymo akimirka

Be to, A.Gudaitės teigimu, projektas „Grow Air“ skirtas ne tik skverelio atnaujinimui, šokio teatro žadinimui, bet ir jaunosios kartos pristatymui:

„Mes viso karantino metu tiek nuotoliniu būdu, tiek karantino atlaisvinimų metu repetavome naują šokio spektaklį. Anksčiau „Šventasis pavasaris“ VU kieme buvo rodomas su senąja trupe, o dabar pagalvojome, kad simboliška šį darbą perkelti į Moniuškos skverą su tam tikra improvizacine interpretacija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius