-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepriklausomybės šimtmetį švenčiantys lenkai sužavėti dovana – Lietuvos lokomotyvų atliktu himnu

Artėjančio Lenkijos nepriklausomybės šimtmečio proga, penktadienį septyni valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ lokomotyvai atliko šios šalies nacionalinį himną. Giesmei dirigavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pirmasis smuikas Zbignevas Levickis. Įrašas sparčiai populiarėja socialiniuose tinkluose, o jį lydi susižavėjusių lenkų padėkos.
Dovana Lenkijai – lokomotyvų atliktas šios šalies himnas
Dovana Lenkijai – lokomotyvų atliktas šios šalies himnas / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

„Visų pirma, noriu prisidėti prie sveikinimų – esu Lietuvos lenkas, tad ši šventė man taip pat brangi, – sakė lokomotyvams dirigavęs muzikantas, – man didelį įspūdį paliko darbas ne meniškoje, o techninėje aplinkoje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Z.Levickis.

Diriguodamas lokomotyvams jis tikino pasijutęs kaip devynioliktame amžiuje: „Esame įpratę matyti dirigentus su batutu, taip ir aš įprastai diriguoju. Na, o šiam kūriniui diriguoti teko su smuiku rankoje – tai būdavo įprasta devynioliktame amžiuje. Net Johanas Štrausas Vienoje įamžintas diriguojantis su smuiku rankoje.“

VIDEO: Originali „Lietuvos geležinkelių“ dovana Lenkijai – lokomotyvais atliktas himnas

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška tikina, kad įgyvendinant idėją daugiausia pastangų pareikalavo lokomotyvų ir skirtingų signalų tonacijų atranka, ruoštis reikėjo daugiau nei mėnesį.

„Iš visų mūsų turimų traukinių – tiek keleivinių, tiek krovininių – turėjome atrinkti lokomotyvus, turinčius skirtingos tonacijos signalus. Tai išties nelengva užduotis, o jos rezultatas nustebino ir mus pačius – turbūt niekas Geležinkeliuose iki šiol nežinojo, kiek skirtingų garsų ir intonacijų turi lokomotyvai. Vykdėme ir muzikaliausių mašinistų atranką“, – komentuoja vadovas.

„Lietuvos geležinkelių“ nuotr./Dovana Lenkijai – lokomotyvų atliktas šios šalies himnas
„Lietuvos geležinkelių“ nuotr./Dovana Lenkijai – lokomotyvų atliktas šios šalies himnas

Svetainėje „Youtube“ paskelbtas įrašas sparčiai populiarėja – jis peržiūrėtas jau keliasdešimt tūkstančių kartų, o po juo sparčiai daugėja komentarų.

Dauguma jų skamba taip: „Tai nuostabu, ačiū!“. Yra ir ilgesnių, štai vienas peržiūrėjęs parašė: „Didelė pagarba lietuviams, kad nepaisant tam tikrų sunkių istorijos momentų tarp mūsų tautų, gerbiame vieni kitus, nes partnerystė lemia abiejų tautų sėkmę. Dėkoju už atmintį ir linkėjimus, linkėjimus siunčiu ir Lietuvai, kuri irgi šventė savo šimtmetį.“

Lenkijos nepriklausomybės diena kasmet švenčiama lapkričio 11 dieną, pažymint šalies iškovotą nepriklausomybę 1918 metais.

Lenkija irgi originaliai sveikino Lietuvą Vasario 16-osios proga, apie tai galite paskaityti čia: Riteriškas lenkų sveikinimas Lietuvai: kai kurios draugystės tęsiasi šimtmečius

Beje, tai ne pirmas kartas, kai Lietuvos traukiniai „skambina“ himną –Lietuvos valstybės 100-mečio proga atliko Tautišką giesmę. Kaip tai skamba galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius