Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione menkių kaina kritusi, turgininkai šios žuvies piginti nenori

Menkės laimikiu nespėję pasidžiaugti žvejai priversti ją parduoti pusvelčiui, tačiau turgavietėse ši žuvis nepinga.
Žuvininkystės produktų aukcionas užverstas dėžėmis menkių. Jų realizuoti taip greitai, kaip pageidauja žvejai, nepavyksta.
Žuvininkystės produktų aukcionas užverstas dėžėmis menkių. Jų realizuoti taip greitai, kaip pageidauja žvejai, nepavyksta. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Menkių prisigaudę žvejai užvertė Žuvininkystės produktų aukcioną – pagal ministro įsakymą 80 proc. pagauto laimikio privalu atiduoti aukcionui. Aukcione vienu metu buvo sandėliuojama apie 120 t menkės, maždaug pusę šios žuvies jau pavyko parduoti. Menkės supirkimo kaina nukrito iki 3,6 Lt. „Jei žuvis ir toliau bus laikoma, jos kaina dar kris“, – apgailestavo Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininkas Alfonsas Bargaila.

Žuvininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Petkus teigė, kad labiausiai stebina, kad kainoms aukcione krentant, turguje menkė nepinga. „Šiandien nuvažiavome į abu Klaipėdos turgus. Viename menkės kilogramas kainavo 10, kitame – 10,5 Lt. Tiek pat menkė kainavo ir tada, kai aukcione šios žuvies kaina buvo 5 Lt. Įdomiausia, kad vietoje to, kad pigintų menkes, turguje matomė daugiau pardavėjų nei pirkėjų”, – teigė pašnekovas.

Anot A.Bargailos, susiklosčiusi situacija – ne išskirtinė. Taip yra nutikę ir anksčiau. „Į aukciono valdymą turi būti įtraukti ir žvejai. Tai mes ne kartą akcentavome. Toks ir turėjo būti šio aukciono tikslas, tačiau kol kas reikalus tvarko ministerijos valdininkai“, – piktinosi A.Bargaila. Anot jo, žvejams trūksta informacijos po kiek ir kiek bus superkama jų pagauta žuvis.

Tuo tarpu aukciono atstovai pažymėjo, kad supirkėjai neretai dairosi į užsienio žvejų laimikius. Konkuruoti su pigia lenkų ar latvių pagauta žuvimi darosi kebloka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius