Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grilyje keptas baklažanas su fetos sūriu

Kai norisi pavakaroti prie ugnelės, bet nesinori rimtų kepsnių, išsikepkite daržovių. Šis baklažanų receptas - iš Graikijos, o tai ypatingų gurmanų šalis. Paragaukite!
Kepti baklažanai
Kepti baklažanai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 baklažano,
  • pagal skonį druskos,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • balzamiko glazūros,
  • 100 g fetos sūrio,
  • džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių,
  • žiupsnelio raudonėlio.

Gaminimas

Įkaitinkite grilių. Baklažaną perpjaukite pusiau ir perpjautą pusę gerai įtrinkite druska. Padėkite pusvalandžiui, kad druska įsigertų.

Nuošluostykite baklažano išskirtas sultis popieriniu rankšluosčiu ir ištepkite jį aliejumi. Dėkite ant griliaus grotelių ir kepkite pavartydami 5-7 minutes.

Nuimkite nuo griliaus ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite balzamiko glazūra, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, raudonųjų paprikų dribsniais ir šviežiu raudonėliu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius