Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FeedMySister receptas: šokoladiniai saldžiųjų bulvių kąsneliai su apelsinais

Visą rudenį masčiau apie desertą su apelsininiu traškiu pagrindu, šokoladiniu ganašu ir kreminiu saldžių bulvių „cheesecake“ sluoksniu ir pagaliau jis man pavyko. Tad šio veganinio gražuolio receptas – jau čia!
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta ir šokoladiniai saldžiųjų bulvių kąsneliai su apelsinais
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta ir šokoladiniai saldžiųjų bulvių kąsneliai su apelsinais / FeedMySister, Šarūnė Zurba nuotr.

Ingredientai:

pirmam sluoksniui:

  • 75 g avižinių dribsnių;
  • 75 g migdolų ;
  • 175 g „Medjool“ datulių (be kauliukų);
  • 30 g nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 1 apelsinas.

antram sluoksniui:

  • 1 skardinė kokosų pieno (reikės 100 g);
  • 130 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos).

trečiam sluoksniui:

  • 1–2 saldžiųjų bulvių;
  • 70 g anakardžių;
  • 60 g nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 60 g klevų sirupo;
  • 1,5 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. 70 g anakardžių užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame pernakt. Arba užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame stovėti bent valandą.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180°C (kepimo funkcija – be ventiliatoriaus).

3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Avižinius dribsnius ir migdolus paskleidžiame kepimo skardoje ir kepame orkaitėje apie 7–8 minutes. Paliekame atvėsti.

4. Dideliame trintuvo inde migdolus ir avižinius dribsnius susmulkiname iki miltų birumo. Įtarkuojame apelsino žievelę, sudedame datules, kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės.

5. Pirmo sluoksnio masę dedame į metalinę 13x13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Galite naudoti ir mažą formelę duonai kepti, tik prieš tai ją išklokite maistine plėvele.

6. Antram sluoksniui virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Sudedame kokosų kremą (100 g), kurį rasite skardinės viršuje ir lėtai maišydami laukiame, kol ištirps. Svarbu kad neliktų gumulėlių. 3/4 gautos masės pilame ant pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldytuvą. 1/4 masės paliekame papuošimui.

7. Nuluptas saldžiąsias bulves supjaustome mažais kubeliais ir dedame į garų puodą. Verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės. Vis patikriname, ar puode esantis vanduo neišgaravo, jeigu reikia, įpilame dar verdančio vandens. Garuose išvirtas saldžiąsias bulves sutriname iki vientisos masės. Desertui reikės 165 g saldžiųjų bulvių tyrės.

8. Mirkytus anakardžius su kokosų aliejumi dedame į trintuvo indą ir išsukame iki vientisos masės. Sudedame likusius ingredientus ir ilgai sukame, kol masė taps glotni.

9. Dedame ant antro sluoksnio. Ant viršaus užpilame atidėtąją šokolado-kokosų kremo masę.

10. Deserto viršų galite puošti skaldytais migdolais, karamelizuotomis apelsino žievelėmis arba apšlakstyti šokaladu kaip nuotraukoje, bet tai tikrai nebūtina.

11. Paruoštą desertą dedame į šaldytuvą ir laikome bent porą valandų, o geriausia – per naktį.

FeedMySister nuotr./Šokoladiniai saldžiųjų bulvių kąsneliai su apelsinais
FeedMySister nuotr./Šokoladiniai saldžiųjų bulvių kąsneliai su apelsinais

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius