-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba

Šią sriubą sumaniau eksperimentuodama su savo fotoaparatu – man reikėjo patiekalo, kuris būtų neutralių spalvų, su vos keliais ryškiais ingredientais. Labai paprasta salierų-žiedinių kopūstų sriubą pavyko puikiai, o ją dar pagardina minkštai virti putpelių kiaušiniai. Vos 30 minučių ir galėsite ja gardžiuotis!
Julija Steponavičiūtė ir jos virta sriuba
Julija Steponavičiūtė ir jos virta sriuba / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 250 g žiedinio kopūsto;
  • 250 g saliero gumbo;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • lauro lapų;
  • kvapniųjų pipirų;
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus;
  • 4 puodeliai vandens ar daržovių sultinio;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 puodelio grietinėlės ar veganiškų jos alternatyvų;
  • makadamijos riešutų aliejaus, patiekimui (nebūtina, bet suteikia papildomo skonio);
  • 2 putpelių kiaušiniai, patiekimui.

Gaminimas:

1. Supjaustykite svogūną, salierą ir žiedinį kopūstą kubeliais, berkite į vidutinio dydžio puodą, kuriame įkaitinote šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti.

2. Suberkite į puodą pipirus, lauro lapus, supilkite vandenį ar sultinį, pridenkite puodą dangčiu ir užvirkite.

3. Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite apie 25 min. Išimkite lauro lapus ir pipirus, įberkite druskos. Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę ir dar patrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasūdykite.

4. Patiekite dubenėliuose su minkštai virtais putpelių kiaušiniais ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus. Aš dar pridėjau šiek tiek ridikėlių ir daigintų mungo pupelių.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius