Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi

Šis gardus ir maistingas citrininis kremas yra ne kas kitas, o tas pats garsusis britiškasis lemon curd. Tik šį kartą jį ruošiau visai be cukraus, su medumi, o įprastus vištų kiaušinius pakeičiau maistingesniais putpelių kiaušiniais. Ankstyvą pavasarį, kai skaniausios uogienės bei šaldytos uogos jau pasibaigusios, o šviežių dar reikia palaukti, toks saldžiarūgštis maistingas kremas kuo puikiausiai tinka prie blynų, kepinių ar panaudoti ruošiant desertus.
Renata Ničajienė ir jos gamintas kremas
Renata Ničajienė ir jos gamintas kremas / Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Ingredientai:

  • 12 putpelių kiaušinių;
  • 100 g natūralaus medaus;
  • 60 g sviesto;
  • 2 nedidelės citrinos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Nuo abiejų citrinų smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę ir išspauskite sultis. Išspaustas sultis užpilkite ant medaus bei maišykite, kol jis ištirps.

2. Putpelių kiaušinius įmuškite į nedidelį puodą, ten pat supilkite citrinų sultis su nutarkuota žievele ir ištirpusiu medumi, suberkite gabaliukais pjaustytą sviestą.

3. Didesniame puode užvirkite vandenį, į jį statykite mažesnį puodą su paruoštais ingredientais. Kremą virkite garų vonelėje nuolat maišydami neaukštoje temperatūroje. Pradžioje ištirps sviestas, o po to ir pats kremas po truputį pradės tirštėti. Paties kremo užvirti nereikia, jis kaitinimas sutirštėja per 10 minučių.

Renatos Ničajienės nuotr. /Kremo gaminimas
Renatos Ničajienės nuotr. /Kremo gaminimas

4. Paruoštas citrinų kremas turi būti grietinės konsistencijos, aušdamas jis dar labiau sutirštės. Citrininį kremą supilkite į sterilizuotą indelį ir laikykite šaldytuve iki kelių savaičių.

Renatos Ničajienės nuotr. /Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi
Renatos Ničajienės nuotr. /Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius