-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Višta ar kiaušinis?“ receptas: lašišos „teryaki“ dubenėliai su tahini padažu sportininkams

Kai kas nors sako, jog salotomis nepasisotina, man tai nesuprantama. Salotas aš itin mėgstu, tik jos turi būti ne tokios, kokias įpratusios valgyti lieknumo standartų besiekiančios merginos! Ne, tai tikrai ne Cezario stiliaus salotos, kuriose terasite salotų lapų su keliais pomidoriukais ir beskone ant grilio kepta vištiena, po jų jausitės alkani! Šis dubenėlis išėjo labai skanus, o pasigaminti lengviau, nei lengva!
Lašišos „teryaki“ dubenėlis su tahini padažu
Lašišos „teryaki“ dubenėlis su tahini padažu / Tinklaraštininkės nuotr.

Lašišos teryaki dubenėliai su tahini padažu

Ingredientai (2 rimtiems valgytojams):⠀

  • 400 g lašišos;⠀
  • 1 citrina;
  • teriyaki prieskonių mišinio;
  • kokosų aliejus (kepimui);
  • teriyaki padažo; ⠀
  • mėgstamų daržovių (aš naudojau pievagrybius, sojų pupeles, raudonąjį kopūstą, brokolį, morkas, liucernos daigus).

tahini padažui (jo užteks keliems kartams):

  • 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini;
  • 1 valg. šaukšt. teriyaki padažo;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. česnakinės druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. agavų sirupo;
  • 2-3 valg. šaukšt. vandens.⠀

Gaminimas:

1. Pirmiausiai reikia paruošti lašišą. Įkaitinti keptuvę su šiek tiek kokosų aliejaus, sudėti lašišos gabalėlius, apšlakstyti citrinos sultimis, nepagailėti teriyaki prieskonių, uždengus apkepti iš visų pusių, kol iškeps! ⠀

2. Metas ruošti daržoves. Pievagrybius apkepti su česnakine druska su trupučiu kokosų aliejaus. Daržoves (išskyrus liucernos daigus) supjaustyti ir pakepti porą minučių keptuvėje su šaukštu teriyaki padažo.

3. Galima gaminti sezamų padažą salotoms. Sumaišome viską kartu, kol išeina padažo konsistencijos tyrė. Padažo skystumas priklauso nuo pilamo vandens kiekio, tad patys spręskite, kokios konsistencijos labiau norite.⠀

Tinklaraštininkės nuotr. /Lašišos „teryaki“ dubenėlis su tahini padažu
Tinklaraštininkės nuotr. /Lašišos „teryaki“ dubenėlis su tahini padažu

Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!

Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius