-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių organizatoriai: lietuviai, ketinantys Naujuosius sutikti užsienyje, jau beveik pavėlavo

Sena gera patarlė sako, jog vėluojančių traukinys nelaukia. Panašiai yra ir su šventiniais kelionių pasiūlymais – „paskutinės minutės“ variantų čia nėra. Tokios kelionės išgraibstomos iš anksto, tad sulaukusieji gruodžio vidurio ir tik tuomet ketinantys užsisakyti juos dominančią kelionę gali likti namuose – pasirinkimai tirpsta kasdien, sako kelionių organizatoriai.
Naujieji Rygoje, Latvijoje
Naujieji Rygoje, Latvijoje / Shutterstock.com

„Žmonės tikrai mėgsta Naujuosius švęsti užsienyje, todėl ilgai delsiantys keliautojai gali ne tik susidurti su gerokai didesnėmis kainomis, bet ir nustebti visai neradę jiems patinkančių pasiūlymų, kurie gali būti paprasčiausiai išpirkti!“ – perspėja kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ vadovas Rimvydas Širvinskas.

Asmeninė nuotr./R.Širvinskas per Naujuosius Lenkijoje
Asmeninė nuotr./R.Širvinskas per Naujuosius Lenkijoje

Pasak jo, tie, kurie apie Naujuosius metus pradeda galvoti tik iškritus pirmajam sniegui, gali smarkiai nusivilti: „Atrodo, kad žmonėms tikrai svarbu, kaip švęsti Naujuosius, tačiau šį klausimą jie pradeda spręsti tik po gruodžio vidurio, kai ateina dovanų pirkimo karštinė. Tai – didžiausia klaida. Tie, kurie pagalvoja apie šventę anksčiau, tikrai gauna geriausią kainą bei pasiūlymus, o susigriebusiems per vėlai tenka rinktis iš to, kas liko. Dažniausiai – gerokai brangesnių pasiūlymų.“

Tiesa, pirmųjų užklausų dėl naujametinių kelionių jas organizuojančios ir parduodančios bendrovės šiemet sulaukė jau rugpjūtį.

„Žiemos keliones pradėjome pardavinėti vasarą. Ir tikrai nesigailime tokio sprendimo. Yra šeimų, kurios atostogauti gali vykti tik per vaikų atostogas, arba žmonių, kurie įpratę šventines dienas išnaudoti kelionėms, tad Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiai yra visuomet labai paklausūs ir „graibstomi“ iš anksto. Pirmos šventinės kelionės buvo parduotos jau rugpjūčio mėnesį. Tačiau tiems, kurie metų pabaigą ir naujų pradžią nusprendė paminėti ne Lietuvoje, o užsienyje – siūlome ilgai nelaukti. Pernai nesulaukus gruodžio vidurio jau beveik viskas buvo išparduota“, – sakė Vaida Tamulienė, kelionių ir laisvalaikio portalo Kodelgine.lt direktorė.

Shutterstock.com/Naujametinė Roma
Shutterstock.com/Naujametinė Roma

Šiemet šventinių kelionių pasiūla didesnė už tą, kuri buvo pernai ar užpernai. Atsirado naujų krypčių bei pasikeitė žmonių įpročiai. Pasak V.Tamulienės, brangstant Lietuvoje viešbučių, pramoginių renginių, maitinimo paslaugų kainoms, lietuviai pagaliau suprato: už tą pačią siūlomą paslaugų paketo kainą išeina kelių dienų nuostabi šventinė pažintinė kelionė į užsienį su nakvyne bei pusryčiais viešbutyje bei SPA paslaugomis.

Šventinių kelionių autobusu kainos, lyginant su praėjusias metais, liko panašios. O kai kurios kryptys net atpigo.

„Šiemet šventinių kelionių grafikus koreguoja trumpos laisvadienių dienos, kurios sutampa su savaitgaliu, tad daugumai į darbą reikia grįžti sausio 2 d. Todėl daug žmonių ieško trumpų kelionių. Pavyzdžiui, viena iš naujausių ir populiariausių šiųmetinių šventinių kelionių yra vienos dienos išvyka į Belovežo girios nacionalinį parką ir Senio Šalčio rezidenciją Baltarusijoje. Čia vykstant vizos nereikia, todėl šią kelionę išpardavėme jau spalį.

Taip pat populiari Naujųjų metų kelionė į Minską, kur keliautojai stebės Naujųjų metų sutikimo programą Nacionaliniame operos ir baleto teatre arba apsilankys Baltarusijos valstybiniame cirke.

Tarp jaunimo populiariausias išlieka jau daugiau nei 20 metų vykstantis ir tradiciniu tapęs šventinis Naujųjų metų „Silvester-Open-Air-Party“ vakarėlis Berlyne. Tai vienas didžiausių vakarėlių Europoje. Naujuosius metus čia sutinka apie 1 mln. žmonių iš viso pasaulio, jis nusidriekęs dviejų kilometrų ilgiu nuo Brandenburgo vartų iki Pergalės kolonos“, – pasakojo įvairių kelionių organizatorių pasiūlymais prekiaujančio portalo atstovė V.Tamulienė.

Shutterstock.com/Naujieji metai Varšuvoje
Shutterstock.com/Naujieji metai Varšuvoje

Tarp populiariausių krypčių – ir didieji Europos miestai

R.Širvinskas pasakojo, kad tarp populiariausių keliautojų pageidavimų dažniausiai atsiduria Europos sostinės.

„Žmonės nori Naujuosius sutikti mieste, didelėje minioje žmonių, stebint puikius renginius ir fejerverkus. Tiesa, jei pastarieji jums yra svarbiausias šventės akcentas, būtinai atkreipkite dėmesį, kad kai kuriuose Europos didmiesčiuose fejerverkai uždrausti. Pavyzdžiui, elegantiškajame Paryžiuje vidurnaktį visi pasitinka degindami šaltąsias ugneles.

Šiemet buvo itin didelis susidomėjimas kelionėmis į Barseloną, Romą, taip pat Londoną. Jis populiarus greičiausiai ne tik dėl įspūdingiausių fejerverkų prie Temzės upės, bet ir dėl noro susitikti su ten gyvenančiais artimaisiais“, – kalbėjo kelionių ekspertas.

Shutterstock.com/Kalėdų mugė Vokietijoje
Shutterstock.com/Kalėdų mugė Vokietijoje

Lietuviai pageidauja aplankyti ir garsiausias kalėdines muges, todėl ieško galimybių apsilankyti Berlyne ar Drezdene, Milane, Krokuvoje ar Varšuvoje, Taline, Vienoje ar meduoliais kvepiančioje Prahoje.

Nepamirštami nuotykiai, neišdildomi įspūdžiai laukia ir tų, kas pasirinks Naujuosius metus sutikti prie Adrijos jūros esančioje Kroatijoje ar leisis į šventinį Naujųjų metų kruizą po Baltijos jūrą.

Gruzijos gerbėjai Naujuosius metus sutinka Kaukazo kalnų didybės pašonėje ir derina slidinėjimą Gudauri kurorte su Naujųjų sutikimu šiame slidinėjimo kurorte.

„Pasiūla šiemet iš tiesų yra gausi, tačiau pirmauja 1–2 dienų šventinės išvykos“, – pažymėjo V.Tamulienė.

Shutterstock.com/Berlynas
Shutterstock.com/Naujametinis Berlynas

Nebijo keliauti toliau

Socialiniame tinkle „Facebook“ esanti grupė, skirta savarankiškai keliaujantiems į Tailandą, pastaruoju metu kone kasdien sulaukia naujo įrašo, kuriame lietuviai grupės senbuvių prašo patarimų apie tai, ką aplankyti, kur ir kaip keliauti Tailande. Nemaža dalis jų ten skris būtent šventiniu laikotarpiu.

Tai, kad vis daugiau lietuvių šiemet Kalėdas ir Naujuosius sutiks ne Europoje, bet Azijoje arba kitose egzotiškesnėse ir šiltose šalyse, patvirtina ir kelionių organizatoriai.

Asmeninė nuotr./R.Širvinskas Maldyvuose
Asmeninė nuotr./R.Širvinskas Maldyvuose

Pasak R.Širvinsko, didieji kelionių organizatoriai žiemą siūlo nukeliauti į Egiptą, Kanarų salas ar Jungtinius Arabų Emyratus.

„Labai džiaugiuosi, kad lietuviai turi galimybę Naujuosius sutikti prie aukščiausio pasaulio pastato Dubajuje. Fejerverkų šou ten – tikrai įspūdingas“, – poilsiautojų iš Lietuvos pomėgius atskleidė keliautojas. Jo teigimu, būtent šiais metais itin pagausėjo ir užklausų sutikti Naujuosius egzotiškai: Maldyvuose, Tailande, Singapūre, Vietname, Balyje ar kituose tolimuose kraštuose.

Keliauja su šeima, todėl ieško būdų sutaupyti

Kelionių organizatoriai pastebi, kad dažniausiai į šventines keliones lietuviai vyksta su šeima. Todėl jiems ypač svarbi kelionės kaina. Pastebėjome, jog klientai planuodami atostogas didesnį dėmesį skiria kelionės kainai, nes dažnai vyksta su šeima.

„Keliones žmonės vis dar renkasi pigesnes“, – teigė portalo Kodelgine.lt vadovė. Pasak jos, šventinių kelionių kainos svyruoja priklausomai nuo kelionės trukmės, šalies ir pasirinkto viešbučio. Tačiau keliautojai turėtų žinoti, kad kalėdinių-naujametinių kelionių laikotarpiui, netgi pigių skrydžių bendrovės ar populiariausi viešbučiai kelia kainas, todėl gali padidėti ir kelionių paketo kaina – ši informacija ypač aktuali savarankiškai keliaujantiems.

Pigiausios iš šiuo metu siūlomų šventinių kelionių autobusu iš Lietuvos žmogui kainuoja 23–31 Eur, dviejų dienų Naujųjų metų kelionė – nuo 69 Eur asmeniui.

„Makalius.lt“ įkūrėjas R.Širvinskas sako, jog keliones autobusu pavyko reabilituoti. Žmonės suprato, kad tokios pažintinės kelionės – puikus poilsio būdas.

„Už neįtikėtinai brangius skrydžius Naujųjų metų laikotarpiu bei dideles viešbučių kainas poilsinėms kelionėms gerokai pigesnis variantas yra pažintinės kelionės autobusu. Keliautojai labiausiai vertina tai, kad jiems nereikia rūpintis nei ekskursijų programa, nei lankytinų objektų planavimu. Žmonės savo laisvą iki švenčių laiką nori skirti dovanų sąrašo ar kalėdinės vakarienės meniu sudarymui, todėl už puikiai praleistą kelionę lieka atsakingas organizatorius.

Beje, pradedant nuo kelionių į Lenkiją, baigiant Naujaisiais Italijoje, visuose autobusuose liko vos po kelias vietas. Šiuo metu esame pardavę jau apie 90 procentų vietų visuose autobusuose“, – sakė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius