Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neskiepytiems keleiviams atvykti į JK bus sunkiau

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė netrukus ketina sugriežtinti atvykimo į šalį tvarką neskiepytiems ir nepilnai paskiepytiems asmenims.
Skrydžiai į JK
Skrydžiai į JK / 123rf.com nuotr.

Nepaskiepytiems / nepilnai paskiepytiems (negavusiems dviejų vakcinos dozių) keleiviams gali tekti atlikti du PCR testus, atvykus į JK iš bet kokios užsienio šalies. Taip pat šiems keleiviams gali tekti saviizoliuotis iki 10 dienų nuo atvykimo į JK.

Minėtus apribojimus britų vyriausybė svarsto kaip sudėtinę kelionių taisyklių peržiūros dalį, o naująją kelionių tvarką ketinama patvirtinti dar šią savaitę.

Griežtinant kelionių tvarka neskiepytiems / nepilnai paskiepytiems asmenims kartu bus naikinami apribojimai pilnai vakcinuotiems keleiviams. Pavyzdžiui, svarstoma panaikinti reikalavimą pilnai skiepytiems keleiviams atlikti spartųjį koronaviruso testą likus ne daugiau nei 72 valandoms iki kelionės į JK lėktuvu arba keltu. Jei šis reikalavimas būtų panaikintas, jis leistų kiekvienam keleiviui sutaupyti apie 30 svarų sterlingų.

Taip pat svarstoma naikinti ir reikalavimą, jog pilnai paskiepyti keleiviai 2-ąją atvykimo į JK dieną atliktų PCR testą – šio reikalavimo panaikinimas kiekvienam keleiviui leistų sutaupyti po 75 svarus sterlingų.

Britiškos žiniasklaidos šaltinių teigimu, naujoji tvarka įsigaliotų nuo spalio 4 d. – prieš pat mokinių atostogas.

Apie tikėtinus pokyčius kiek anksčiau užsiminė ir Sveikatos ministras Sajidas Javidas, kurio teigimu pilnai (2 dozėmis) paskiepytiems keleiviams PCR testai gali būti keičiami pigesniais sparčiaisiais testais.

Dienraščio „The Evening Standard“ duomenimis, šią vasarą poilsiautojai sumokėjo daugiau nei milijardą svarų sterlingų už privalomus koronaviruso testus, nors kai kurios privačios testavimo kompanijos buvo apkaltintos dėl klaidingų kainų nurodymo ir prastos paslaugų kokybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius