-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie žymiojo Islandijos sudužusio lėktuvo rasti dviejų turistų kūnai

Du Kinijos piliečių kūnai praėjusią savaitę buvo rasti Islandijoje, šalia socialiniuose tinkluose itin populiaraus sudužusio lėktuvo, rašo „The Telegraph“.
Sólheimasandur
Sólheimasandur / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Dviejų dvidešimt kelerių metų keliautojų – vyro ir moters – kūnai be gyvybės ženklų aptikti ketvirtadienį.

Policija į nelaimės vietą pirmiausiai buvo iškviesta po to, kai žmonės pastebėjo moters kūną prie tako, vedančio link Sólheimasandur sudužusio lėktuvo. Po dviejų valandų netoliese pareigūnai aptiko ir jauno vyro lavoną.

Bus atliekamas tyrimas, tačiau pareigūnai teigė neradę jokių nusikaltimo ar smurtinių žymių. Anot jų, ant mirusiųjų kūnų buvo hipotermijos žymės. Sólheimasandur automobilių stovėjimo aikštelėje rastas ir automobilis, kurį, manoma, pora buvo išsinuomojusi.

„Neįprasta rasti du kūnus atvirame lauke. Žinome, kad jie pirmadienį apie 15 val. pravažiavo eismo stebėjimo kameras Hvolsvellir, o antradienį oras buvo baisus – tai duoda šiokių tokių užuominų“, – sakė Pietų Islandijos policijos vadovas Odduras Árnasonas.

Visgi jis pabrėžė, kad aiškių atsakymų, kas nutiko turistams, dar nėra – reikia palaukti tyrimo pabaigos. Apie nelaimę buvo informuota Kinijos ambasada.

Kaip ši vieta išpopuliarėjo?

1973 m. JAV karinis lėktuvas buvo priverstas leistis Sólheimasandur paplūdimyje Islandijos pietuose ir trenkėsi į žemę. Nors didžioji dalis duženų buvo surinkta ir išgabenta, tačiau tuščias fiuzeliažas buvo paliktas avarijos vietoje.

Palaipsniui ši vieta sulaukė vis daugiau susidomėjimo. Tikru hitu tapo po to, kai Justinas Bieberis čia 2015 m. filmavo savo vaizdo klipą dainai „I’ll Show You“. Lėktuvo nuolaužų pasižiūrėti pradėjo plūsti tiek žmonių, kad žemės savininkai nusprendė uždaryti kelią, vedantį link jų. Ūkininkas tuomet skundėsi, kad tą padaryti privertė nederamas turistų elgesys jo valdose.

Beje, „J.Bieberio efektas“ pajustas ir kitoje Islandijos vietoje – 100 m ilgio Fjaðrárgljúfur kanjone. Dėl turistų daromos žalos gamtai kanjoną teko net uždaryti.

Turistai nepaiso perspėjimų

Kartais link lėktuvo nuolaužų turistus nugabena autobusiukas, tačiau daug keliautojų nusprendžia žygiuoti maždaug 3 km. Vietos valdžia įspėja, kad į žygį turistai privalo vykti atitinkamai pasiruošę ir nebandytų to daryti žiemos metu. Šis perspėjimas – nė motais instagrameriams. Kone kasdien net ir šaltuoju metų laiku pasirodo jų nuotraukos prie lėktuvo.

Islandai nuolat griežtai perspėja keliautojus, kad gamta jų šalyje – išskirtinė. Leidžiantis į žygius privalu įvertinti oro sąlygas, savo pasirengimą, pasiimti pakankamai maisto, įrangos, tinkamų drabužių, pasirūpinti komunikacija – GPS, žemėlapiais, telefonu.

Nepaisant perspėjimų, Islandijos gelbėjimo tarnyboms kasmet tenka gelbėti į nelaimę patekusius turistus.

Islandijoje gyvenantis lietuvis Edvardas Paškevičius 15min yra pasakojęs, ar verta vykti žiemą į Islandiją – kai bilietai į šią šalį būna pigesni, už nakvynę reikia pakloti mažiau, o turistų srautai – kiek aprimę. Kita vertus, žiemą čia būna šalta, tamsu ir – svarbiausia – itin vėjuota. Jo patarimus skaitykite čia: Bilietai į Islandiją dabar dešimt kartų pigesni nei vasarą: ar verta ten vykti žiemą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius