Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moliūgo, žirnių ir ožkos sūrio salotos

Šios sočios salotos – puiki išeitis, jei prapjovėte didelį moliūgą ir nebeišmanote, ką dar, be sriubos ar troškinio, iš jo pasigaminti. Salotos gali tapti ne tik puikiu užkandžiu, bet ir atstoti pietų patiekalą.
Nepamirštamo skonio sočios salotos.
Nepamirštamo skonio sočios salotos. / 123rf.com nuotr. nuotr.

Jums reikės:

–180 ml skaldytų žirnių (tiks ir tokie, kokių turite);
– 1,5 l gabalėliais pjaustyto moliūgo;
– 3 valg. šaukšt. aliejaus;
– 1 arbat. šaukšt. malto kumino (galima keisti kmynais);
– 1 arbat. šaukšt. rūkytos aštriosios paprikos miltelių;
– Pusės arbat. šaukšt. druskos;
– 240 ml pjaustyto ožkos sūrio;
– Saujelės mėtų (galima ir džiovintų);
– 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto.

Gaminimas:

Išmirkytus žirnius verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Perplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Moliūgą apibarstome kuminu, paprika, druska, užpilame porą šaukštų aliejaus, pamaišome ir vienu sluoksniu išdėliojame kepimo skardoje.

Kišame skardą į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepame 20 min., tuomet moliūgą apverčiame ir paliekame kepti dar apie 10 min. Atvėsiname.

Moliūgą sumaišome su žirniais, puse sūrio, užpilame acto ir šaukštą aliejaus, pagardiname mėtomis, druska ir pipirais. Išdėliojame į lėkštes ir užbarstome likusiu sūriu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius