Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Dakaro startinį numerį turinti Aistė Perminaitė: liko žengti vieną žingsnį, trūksta rėmėjo

Lapkričio mėnuo daugeliui lietuvių asocijuojasi su pirmosiomis naujienomis apie Dakaro ralį ir lietuvius, besiruošiančius startui. Tokiu metu yra paskelbiami preliminarūs dalyviai ir jų startiniai numeriai.
Lenktynininkė Aistė Perminaitė
Lenktynininkė Aistė Perminaitė / Kamilės Perminės nuotr.

Daugiau naujienų apie lietuvius Dakare rasite rubrikoje Gazas.lt

Šiais metais taip pat jau paskelbti pirmieji Dakaro dalyvių numeriai. Daugeliui malonia staigmena tapo jaunosios atletės Aistės Perminaitės pavardė. Ji turėtų startuoti motobagiu.

Aistė jau anksčiau 15min yra minėjusi, kad turi ambicijų startuoti Dakare ir, galbūt, su moterimi šturmane. Tuomet tai būtų pirmasis moterų ekipažas iš Lietuvos Dakare.

Kas yra Aistė Perminaitė

Aistė tikrai yra žinoma autosporto ir motociklininkų bendruomenėje. Iš tiesų, pastaruoju metu lenktynininkė klasikinio ralio automobilį iškeitė į motobagį ir ralio reidų discipliną.

Aistė neslepia, kad pastaruoju metu skyrė daug dėmesio rėmėjų paieškomis. Ji džiaugiasi, kad sulaukė ypač didelio susidomėjimo ir palaikymo, iš trijų įmonių gavo ir finansinį rėmimą. Tačiau, kad galėtų startuoti Dakaro ralyje, jai dar trūksta vieno rėmėjo. Lenktynininkė planuoja nuomoti motobagį ir serviso paslaugas iš profesionaliausios komandos rinkoje. Neradusi papildomos finansinės paramos, Aistė savo Dakaro startą keltų į 2025 metus.

Lenktynininkė autosporte sukasi jau 4 metus ir jau po 2 sezonų karjeroje spėjo laimėti greičiausios merginos iki 26 m. titulą Lietuvoje pagal tarptautiniu mastu organizuojamą FIA “Rally Star” projektą. Šio projekto antrajame žemyniniame etape Aistė iškovojo TOP3 greičiausios merginos vardą Europoje 2022 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius