Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Puikų greitį pademonstravęs V.Žala: sunki dienelė buvo, važiavau ir labai negražiai kalbėjau

Pirmajame Dakaro greičio ruože lenktynininkas Vaidotas Žala, važiuojantis su šturmanu Paulo Fiuza, pademonstravo puikų greitį ir finišą pasiekė ketvirtas, už savęs palikęs daugybę tikrų Dakaro vilkų. Vis dėlto lietuvis neslėpė – diena buvo labai sunki. Sportininkai turėjo įveikti daugiau nei 500 kilometrų, kurių 414 sudarė greičio ruožas.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

„Uch, sunki dienelė buvo. Važiavau ir labai negražiai kalbėjau, nes dulkės, daug lenkimų ir niekas nenori praleisti. Turi jėga brautis.

Visus prakeikiau aplinkui. Sakiau Paulo – rašykis, kokie čia numeriai, skųsim. Bet kažkaip atvažiavom į finišą ir nesitikėjau tokio gero rezultato. Penketuke būsim.

Tai žodžiu... Bet tikrai sunki dienelė, viena iš sunkesnių, kokias teko važiuoti. Gerai, kas gerai baigiasi“, – kalbėjo po finišo Vaidotas Žala.

Pagal preliminarius rezultatus ekipažas užėmė ketvirtąją vietą, nuo lyderio G.De Mevius atsilikęs dešimčia minučių. Antroje vietoje finišavo C.Sainzas, treti liko G.De Villiersas su D.Murphy. B.Vanagas finišavo tryliktas, o V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno ekipažas savo debiutiniame greičio ruože užėmė 38 poziciją.

Sekmadienį dalyvių laukia dar ilgesnis greičio ruožas: jiems teks įveikti 192 kilometrus pervažiavimų ir 463 km greičio ruožo. Organizatoriai praneša, kad pradžioje lauks kelios dešimtys kilometrų kopų, o didžiąją greičio ruožo dalį sudarys greitos sekcijos. Dakaro maratonas sekmadienio vakare apsistos Al Duwadimi mieste, esančiame netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius