-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

C.Ronaldo smūgių suvarpyta Lietuvos rinktinė patyrė skaudžiausią pralaimėjimą per 80 metų

Cristiano Ronaldo prieš Lietuvos rinktinę turbūt norėtų žaisti dažniau. Turino „Juventus“ puolėjo vedami Europos čempionai nepasigailėjo Valdo Urbono auklėtinių – Faro mieste lietuvius sutalžė net 6:0, įrašydami šiems skaudžiausią pralaimėjimą nuo nepriklausomybės atkūrimo.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Lietuviai iki šiol šešių ar daugiau įvarčių skirtumu buvo pralaimėję tik tarpukariu, o paskutinį kartą taip juos 1939-ųjų birželį nubaudė švedai, sutriuškinę Lietuvos rinktinę 7:0.

Tai taip pat tapo ir vos antruoju kartu nuo 1990 m., kai lietuviai kamuolį iš savo vartų traukė bent šešis sykius – taip pat nutiko ir 2000-aisiais, kai nacionalinę šalies komandą 6:1 sudaužė vengrai.

Smagiausiai lietuvių triuškinimo vakarėlyje vėl jautėsi C.Ronaldo. Rugsėjį Vilniaus LFF stadione pelnęs keturis įvarčius, šįsyk portugalas pasižymėju „hat-tricku“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Pirmuosius du įvarčius jis pelnė dar per pirmąjį rungtynių ketvirtį, o trečiąjį pridėjo antrojo kėlinio viduryje. C.Ronaldo įvarčių galėjo būti ir daugiau, bet puolėjas neišnaudojo dar bent kelių auksinių progų.

Likusius portugalų įvarčius pelnė Pizzi, Goncalo Paciencia ir Bernardo Silva.

Su 1 tašku „Euro 2020” atrankos varžybas baigę lietuviai pagerino visą krūvą antirekordų.

Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 7 6 1 0 15:2 19
2 Portugalija 7 4 2 1 20:6 14
3 Serbija 7 4 1 2 15:15 13
4 Liuksemburgas 6 1 1 5 7:14 4
5 Lietuva 8 0 1 7 5:25 1

Tai tapo absoliučiai prasčiausiu atrankos ciklu šalies nacionalinei komandai – iki šiol blogiausiai ji pasirodė 2002-ųjų pasaulio čempionato atrankoje, kai surinko 2 taškus.

Kaip ir tada, taip ir dabar lietuviai per visą ciklą neiškovojo nė vienos pergalės, o šįsyk dar ir užfiksavo prasčiausią įvarčių santykį – jis siekė net -20 (5:25). Iki šiol blogiausią santykį (-11) lietuviai buvo pasiekę „Euro 2016” atrankoje.

Šiuos kalendorinius metus Lietuvos rinktinė užbaigs sekmadienį, kai draugiškose rungtynėse LFF stadione bandys įveikti Naujosios Zelandijos futbolininkus.

34 Smūgiai link vartų 2
14 Smūgiai į vartus 0
11 Smūgiai šalia vartų 1
9 Blokuoti smūgiai 1
12 Kampiniai 1
1 Nuošalės 0
70% Kamuolio kontrolė 30%
703 Tikslūs perdavimai 227
0 Geltonos kortelės 2
11 Pražangos 9

Rungtynių įvykius fiksavo portalas 15min.

Rungtynių eiga:

90 min. Laisva pavara riedėję portugalai paskutinėmis minutėmis lietuvių jau nebebaudė.

83 min. E.Šetkus kurioziškai išgelbėjo lietuvius nuo septintojo įvarčio, o netrukus Algarvės stadionas nuaidi plojimais – pakeistas C.Ronaldo.

81 min. Paskutinis lietuvių keitimas – Donatas Kazlauskas pakeitė F.Černychą.

72 min. Dar vienas keitimas Lietuvos komandoje – Justas Lasickas pasirodo aikštėje vietoje P.Golubicko.

68 min. Šįkart už galvos jau tenka griebtis pačiam C.Ronaldo – puolėjas į vartus nepataikė iš ne daugiau nei dešimties metrų.

65 min. ĮVARTIS. O štai ir C.Ronaldo „hat-trickas“. Marias laiko susistabdyti ir apdoroti kamuolį turėjęs portugalų lyderis su pasimėgavimu jį nukreipė į lietuvių vartus, o rezultatas tampa labai nepadoriu – 6:0.

63 min. ĮVARTIS. Pasižymi ir B.Silva – E.Šetkui teliko skėsčioti rankomis dėl skylėtos Lietuvos rinktinės gynybos. Rezultatas jau – 5:0.

60 min. Pavojingą C.Ronaldo baudos smūgį pirštų galais ištraukė E.Šetkus.

58 min. C.Ronaldo keikiasi po nepavykusio bandymo – jo smūgiuotas kamuolys praskrieja vos per kelis centimetrus nuo virpsto.

57 min. Pirmasis keitimas Lietuvos rinktinės gretose: M.Kuklį keičia Deivydas Matulevičius.

56 min. ĮVARTIS. Pirmą kartą Portugalijos rinktinės startinėje sudėtyje pasirodęs G.Paciencia muša ir pirmąjį savo įvartį nacionalinėje komandoje. Po sumaišties, kurioje C.Ronaldo sutrukdė E.Šetkui, prie kamuolio pribėgusiam portugalui teliko jį nukreipti į tinklą iš kelių metrų, o rezultatą paversti jau į 4:0.

52 min. ĮVARTIS. Ir skersinį, ir virpstą lietęs kamuolys po Pizzi smūgio nusirita į lietuvių vartų tinklą, o portugalai pirmauja jau 3:0.

Po pirmojo kėlinio Portugalijos rinktinė pirmauja 2:0.

37 min. Dvi progos per vos keliolika sekundžių: iš pradžių E.Šetkus gaudo klastingą M.Rui smūgį, o netrukus savo jėgą demonstruoja C.Ronaldo, kurio muštas kamuolys skrieja į tribūnose tvarką prižiūrintį apsaugos darbuotoją.

31 min. Reta, o galbūt ir pirma, lietuvių ataka. Deja, S.Mikoliūno smūgis atsimuša į Portugalijos rinktinės gynėjų liniją.

27 min. C.Ronaldo jau turbūt užuodė savo trečiąjį įvartį, kai R.Buquet ranka parodė į 11 metrų žymą. Vis tik iš pradžių pražangą baudos aikštelėje P.Golubickui skyręs arbitras netrukus pakeitė savo sprendimą, kas iššaukė švilpimą Algarvės stadione.

26 min. C.Ronaldo jau vaikosi „hat-tricką“, bet šįsyk iš sudėtingos situacijos pasižymėti jam nepavyko.

22 min. ĮVARTIS. Dovanėlę gavęs C.Ronaldo ja pasinaudoja – labai apmaudžiai aikštės viduryje suklydusius lietuvius jau po kelių sekundžių puikiu smūgiu baudžia antrąjį įvartį pelnęs „Juventus“ puolėjas. Portugalija pirmauja jau 2:0.

19 min. C.Ronaldo pabando kaire koja, bet smūgį blokuoja E.Girdvainis.

16 min. B.Silva daro, ką nori. Paguldytas D.Šimkus ir lyg peiliu prarėžta lietuvių gynyba, tačiau saugo perdavimo neuždaro joks Portugalijos rinktinės žaidėjas.

14 min. Lietuviai kol kas praktiškai negauna prisiliesti prie kamuolio, o Portugalijos rinktinė nėra nusiteikusi sustoti – nuo dar vieno įvarčio po G.Paciencios smūgio Lietuvos rinktinę gelbsti E.Šetkus.

7 min. ĮVARTIS. Dar vienas pavojingas portugalų išpuolis, po kurio Saulius Mikoliūnas kerta per kojas C.Ronaldo, o arbitrui Ruddy Buquet nelieka nieko kita, kaip tik skirti baudinį į Lietuvos rinktinės vartus. Jį daugiau nei užtikrintai realizuoja pats Portugalijos rinktinės lyderis, išvesdamas savo komandą į priekį – 1:0.

5 min. Pirma proga prie lietuvių vartų – po įspūdingo Mantą Kuklį paguldžiusio Bernardo Silvos reido. Laimei, Cristiano Ronaldo galva į vartus nepataikė.

Startinės sudėtys:

Portugalija (4-3-3): Rui Patricio, Rubenas Diasas, Jose Fonte, Ricardo Pereira, Mario Rui, Bruno Fernandesas, Rubenas Nevesas, Pizzi, Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Goncalo Paciencia.

Lietuva (4-3-2-1): Ernestas Šetkus, Mindaugas Palionis, Edvinas Girdvainis, Saulius Mikoliūnas, Vytautas Andriuškevičius, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Domantas Šimkus, Paulius Golubickas, Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius