Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro-2016“ belaukiant – ką mums parodė pastarosios kontrolinės rungtynės?

Galingas Anglijos rinktinės puolimas parbloškė Vokietiją, tačiau skysta gynyba privertė kapituliuoti prieš Nyderlandus. Septyni skirtingi žaidėjai pelnė septynis įvarčius Prancūzijai, o Ispanija varžovams grasina nauju/senu ginklu. Iki „Euro-2016“ liko tik pora mėnesių – ką mes sužinojome antradienį pasibaigusiame rinktinių lange?
Dmitri Payetas
Dmitri Payetas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
  • Prancūzijos rinktinė. Septynis įvarčius į Nyderlandų ir Rusijos rinktinių vartus mušė septyni skirtingi žaidėjai. Puolimo potencialas pas prancūzus tiesiog milžiniškas, o komandoje vis dar nėra ir didžiausios žvaigždės – Karimo Benzema. Didier Deschampso prieš EURO-2016 laukia malonus galvos skausmas, o ir saugų bei gynėjų grandys yra aukščiausio lygio. Tiesa, pastarojoje kol kas lieka daugiausia klausimų.
  • Dmitri Payetas – tikru „Premier“ lygos atradimu šį sezoną tapęs „West Ham United“ lyderis žiba ir nacionalinės rinktinės gretose. Puikus pasirodymas mače su olandais ir neužmirštamas baudos smūgis į Rusijos rinktinės vartus. Taip šias dvi progas išnaudojo D.Payetas. Jo vieta rinktinėje praktiškai garantuota.
  • Kingsley Comanas  – „Bayern“ atstovaujantis 19-metis šį sezoną sukaupė daugybę patirties Bundeslygoje ir jau ją pademonstravo rinktinėje. Puikus įvartis į rusų vartus ir rimta paraiška dalyvauti EURO-2016. Startinėje sudėtyje šio deimanto greičiausiai nematysime, tačiau kartu su Anthony Martialiu jie greičiausiai sudarys superatsarginių duetą.
  • N'Golo Kante – dar vienas „Premier“ lygoje sužibęs futbolininkas, pirmosiose rungtynėse už Prancūziją pasižymėjęs įvarčiu. Vidurio saugas papildo ir taip solidžią prancūzų saugų liniją ir tik didina malonųjį D.Deschampson galvos skausmą.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamie Vardy
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamie Vardy
  • Anglijos rinktinė. Kone daugiausia diskusijų per šį langą skėlusi komanda. Be Wayne'o Rooney (kuris dėl traumos nežaidė) ekipoje aukščiausios klasės žvaigždžių kaip ir nėra, tačiau atakuojantis potencialas tiesiog milžiniškas. Harry Kane'as ir Jamie Vardy veržiasi ne tik į EURO-2016, bet ir į starto sudėtį. Roy'us Hodgsonas, rikiuodamas puolimą, turės iš ko rinktis, tačiau anglų gynyba kol kas kelia labai daug sunkių klausimų.
  • Jamie Vardy  – du įvarčiai per dvejas rungtynes su Vokietija ir Nyderlandais rodo, kad „Premier“ geriausias snaiperis nežada stabdyti ir rinktinėje. R.Hodgsonui puolimo grandyje pasirinkimas bus kaip niekad gausus.
  • Danny Drinkwateris  – dar vienas „Leicester“ stebuklo autorius, debiutavęs Anglijos rinktinėje mače su olandais ir tapęs geriausiu savo komandos žaidėju. Jis atrodo rimtas pretendentas kelionei į EURO-2016, tačiau koją kelyje į starto penketą gali pakišti rimtų turnyrų patirties trūkumas ir angliškas trenerių štabo konservatyvumas, daugiausia remtis patikrintais žaidėjais.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aritzas Adurizas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aritzas Adurizas
  • Ispanijos rinktinė.  Itin solidi gynyba – tai bus didžiausias Ispanijos ginklas siekiant trečio iš eilės Europos čempionato trofėjaus. Diego Costa nežaidė nei su Rumunija, nei su Italija, Aritzas Adurizas sužibėjo, tačiau puolimas vis tiek atrodė vangokai. „Juventus“ žibantis Alvaro Morata didelių stebuklų neparodė, tad Vicentes del Bosque galvoje klausimų prieš EURO-2016 nesumažėjo.
  • Aritzas Adurizas  – 35-erių puolėjas Ispanijos rinktinėje žaidė po šešerių metų pertraukos ir iškart pelnė įvartį į Italijos rinktinės vartus. Bilbao „Athletic“ lyderis šį sezoną jau įmušė 31 įvartį ir sudaro rimtą konkurenciją Diego Costai atakos smaigalyje.
  • Davidas de Gea  – mače su Italija žaidė startinėje sudėtyje ir užtikrintai gynė komandos vartus. Ikero Casillaso karjeros saulelė jau leidžiasi vakarop, tad greičiausiai EURO-2016 pagrindiniu vartininku jau žais jaunasis „Manchester United“ atstovas.
  • Vokietijos rinktinė. Netikėtai anglams pralaimėję pasaulio čempionai savo galią įrodė 4:1 sutriuškindami Italiją. Visos vokiečių linijos yra užpildytos aukščiausios klasės žaidėjais, tad vokiečiai į EURO-2016 važiuos kaip pagrindiniai favoritai.
  • Mario Gomezas – 30-metis puolėjas mušė įvartį į Anglijos rinktinės vartus ir buvo išrinktas geriausiu savo komandos žaidėju šiose rungtynėse. Sunku tikėtis, kad šis snaiperis bus pagrindinis Joachimo Loewo pasirinkimas atakos smaigalyje, tačiau gera forma rodo, kad EURO-2016 turnyrui jis pasirengęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius