Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanai reaguoja: po „Real“ krepšininko diagnozės stabdomas „La Liga“ čempionatas

Ispanijos futbolo čempionato vadovai ėmėsi greitų priemonių. Vos paaiškėjus, kad koronavirusu užsikrėtė vienas iš Madrido „Real“ krepšinio komandos žaidėjų, „La Liga“ vadovai suskubo atšaukti artėjančių dviejų turų susitikimus.
Sergio Busquetsas ir Sergio Ramosas
Sergio Busquetsas ir Sergio Ramosas / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienio popietę buvo pranešta, kad koronavirusu užsikrėtė vienas iš „Real“ klubo žaidėjų – amerikietis Trey Thompkinsas.

Vos pranešus apie šią žinią, karališkasis klubas išplatino pranešimą, kuriame teigia, jog 14-os dienų karantinas bus pritaikytas tiek krepšinio, tiek futbolo komandos žaidėjams.

Į teigiamą koronaviruso testo atvejį Ispanijos sporte greitai sureagavo ir „La Liga“, pranešusi, kad atšaukia šūsnį čempionato rungtynių.

„Atsižvelgdami į aplinkybes ir reaguodami į esamą situaciją Madrido „Real“ klube bei galimus panašius atvejus kitose komandose, imamės priemonių prieš COVID-19 plitimą ir stabdome čempionatą ateinantiems dviem turams. Praėjus karantino laikui, situaciją vertinsime iš naujo ir nuspręsime, kaip elgtis toliau“, – teigiama pranešime.

Kiek anksčiau Ispanijos futbolo federacija buvo priėmusi sprendimą suspenduoti visas ne profesionalias šalies futbolo lygas. Be to, artimiausias dvi savaites „La Liga“ mačai turėjo vykti be žiūrovų.

Jeigu čempionato kovos būtų atnaujintos po dviejų praleistų turų, futbolininkai į stadionus sugrįžtu balandžio 4-5 dienomis.

Iki Ispanijos čempionato pabaigos yra likę dar 11 turų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius