Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos rinktinės strategas Didier Deschamps'as: „Žiauru taip pralaimėti finalą“

Didier Deschamps'ui nepavyko dar kartą auksinėmis raidėmis įrašyti savo pavardės į Europos futbolo metraštį. Legendinis prancūzas netapo vos antruoju žmogumi planetoje, kuriam Senojo žemyno trofėjų pavyko laimėti ir būnant futbolininku, ir stovint prie komandos vairo.
Didier Deschamps'as
Didier Deschamps'as / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Vieninteliu tokiu ir po sekmadienį įvykusio „Euro 2016“ finalo išlieka vokietis Berti Vogtsas, kuris atstovaudamas Vakarų Vokietijai laimėjo trofėjų 1972-aisiais, o triumfą po 24 metų pakartojo jau būdamas treneriu.

„Dabar viską valdo emocijos ir didžiulis nusivylimas. Žiauriu taip pralaimėti finalą, bet turime sveikinti portugalus. Turėjome šansų, bet juo iššvaistėme vėjais. Pritrūko šaltakraujiškumo, tačiau dėl to kaltinti savo auklėtinių negaliu“, – po mačo krimtosi prancūzas.

„Žaidėjai atidavė širdis ir labai norėjo Prancūzijos žmonėms padovanoti šventę. Esu tikrai nusivylęs, nes labai norėjome iškovoti šį trofėjų“, – sunkiai rinko žodžius D.Deschamps'as.

Paklaustas apie savo ateitį, „Les Bleus“ strategas irgi nedaugžodžiavo. Anot jo, iš karto po finalo kalbėti apie ateities darbus yra beprasmiška.

„Dabar jaučiuosi pernelyg susikrimtęs, tikrai dabar nesuksiu galvos dėl savo ateities. Manau, jog privalau viską „suvirškinti“. Tam prireiks laiko. Manau, kad mano žaidėjams to laiko susivokti taip pat prireiks. Yra nemažai teigiamų dalykų, kurie nutiko per šias savaites, tačiau kalbėti apie pozityvius dalykus po taip pralaimėto finalo, yra be proto sunku“, – neslėpė strategas.

Jo komandos lyderis Antoine'as Griezmannas turnyro metu įmušė šešis įvarčius ir tapo rezultatyviausiu žaidėju, bet svarbiausioje dvikovoje šaudė tuščiais šoviniais.

A.Griezmannas per mėnesį pralaimėjo antrą svarbiausią sezoną finalą, skirtingai nei abu kartus triumfavęs Portugalijos ir Madrido „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo.

„Antras finalas per mėnesį ir tokia pati baigtis. Tai yra visiškas mėšlas. Sportas kartais būna žiaurus, bet negalime pasiduoti. Turime žiūrėti į priekį ir nepalūžti. Žinau, jog grįšime dar stipresni“, – sunkiai emocijas tvardė ir Madrido „Atletico“ žvaigždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius