Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš „El Clasico“ mūšį – viltys, jog futbolo neužgoš pašaliniai veiksniai

Futbolo mėgėjai trečiadienio vakaro laukia su nekantrumu. 21 valandą Lietuvos laiku ant „Camp Nou“ stadiono vejos pirmajame šio sezono „El Clasico“ susitikime išbėgs amžinų varžovų – „Barcelona“ ir Madrido „Real“ – futbolininkai.
Barselonoje ruošiamasi „El Clasico“ mūšiui
Barselonoje ruošiamasi „El Clasico“ mūšiui / „Scanpix“ nuotr.

„La Liga“ čempionato rungtynės turėjo vykti beveik dviem mėnesiais anksčiau – spalio 26-ąją, bet mačas buvo nukeltas dėl neramumų Katalonijos sostinėje Barselonoje.

Abi komandos tuomet pasipriešino sprendimui rungtynes perkelti į Madridą, tad lygos vadovams neliko nieko kito, kaip tik nukelti mačą vėlesniam laikui.

Visgi net ir praėjus beveik dviem mėnesiams nerimaujama, kad rungtynes gali trikdyti Katalonijos nepriklausomybės šalininkų protestai.

Tam, kad būtų išvengta papildomų nemalonumų, „Real“ futbolininkai į stadioną prieš rungtynes vyks kartu su „Barcelona“ žaidėjais, su kuriais prieš susitikimą apsistojo dar ir tame pačiame viešbutyje.

„Tai – kažkas naujo. Mums pasakė, kad geriau būtų, jei važiuotume kartu su jais, tad tą ir darysime“, – sakė „baltųjų“ vyriausiasis treneris Zinedine'as Zidane'as.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as

Jis įsitikinęs – nors dėl „El Clasico“ likimo vis dar nuogąstaujama, tačiau rungtynės turėtų prasidėti, o jų metu svarbiausiu jau bus pats futbolas.

„Artėjant rungtynėms pasakoma daug įvairių dalykų, bet dabar svarbiausia, kad žmonės tiesiog nori gero futbolo mačo, – tikino prancūzas. – Turime atiduoti energiją aikštėje, o ne už jos ribų. Tikiu, kad viskas bus gerai ir rungtynės įvyks.“

Tuo tarpu jo tiesioginis oponentas Ernesto Valverde mano, kad rungtynių apskritai nevertėjo nukelti – pasak „Barca“ stratego, mačas galėjo vykti jau ir spalį.

„Manau, kad galėjome žaisti jau tada ir nematau priežasčių, kodėl negalėtume žaisti rytoj“, – susitikimo išvakarėse kalbėjo specialistas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ernesto Valverde
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ernesto Valverde

Jis atkreipė dėmesį ir į savaitgalį Ispanijoje nuskambėjusį skandalą, kai „Albacete“ klubui antrajame šalies divizione atstovaujantis ukrainietis Romanas Zozulia buvo išvadintas naciu „Rayo Vallecano“ klubo sirgalių.

Pasmerkęs tokį aistruolių elgesį, E.Valverde priminė, kad futbolas turėtų vienyti, o ne skaldyti, bei tai pritaikė ir „El Clasico“ rungtynėms.

„Futbolas turėtų mus visus suvienyti, o ne suskaldyti. Tokie įvykiai nėra pateisinami. Tikiu, jog mūsų rungtynės įvyks be papildomų nesklandumų“, – kalbėjo katalonų klubo strategas.

Tiek Z.Zidane'as, tiek E.Valverde savo komandas ruošia bekompromisei kovai, kuri bus itin svarbi klubų padėčiai turnyrinėje lentelėje – joje po 35 taškus surinkę Madrido ir Barselonos klubai kol kas dalinasi pirmąja vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius