Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitepusiai „Jonavai“ – smūgis: diskvalifikacijos žaidėjams, baudos treneriui ir vadovui

„Jonavos“ komanda tapo šio sezono A lygos skauduliu. Nesėkmių serijos, sutriuškinimai ir lažybų skandalai – vien neigiamomis spalvomis tapomas jonaviečių sezonas galiausiai neapsiėjo be pasekmių. 15min praneša, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas išdalino šūsnį bausmių už galimai nesąžiningus žaidimėlius. Ir tai dar, veikiausiai, ne pabaiga.
„Jonavos“ klubui, futbolininkams, treneriui – sankcijos
„Jonavos“ klubui, futbolininkams, treneriui – sankcijos / nuotr. 15min ir „FK Jonava“

0 pergalių, 3 lygiosios ir 32 pralaimėjimai. 11 įmuštų įvarčių ir net 101 praleistas – tokie apgailėtini skaičiai rėžia akį ties „Jonavos“ komanda Lietuvos čempionato lentelėje.

Jau kurį laiką aišku, kad „Jonava“ kitą sezoną A lygoje nežais, o kris į Pirmą lygą.

15min dar rugpjūtį rašė apie LFF išdalintas diskvalifikacijas keturiems „Jonavos“ futbolininkams, tačiau su teisininkų pagalba klubas pateikė apeliacijas. Kol Apeliacinis komitetas svarstė bylą, keli sankcijų sulaukę žaidėjai toliau rungtyniavo.

Spalį kilo dar vienas skandalas, kuomet 15min pranešė, jog „Jonavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ susitikimas yra pavėlintas dėl įtarimų lažybomis.

Jonaviečiai pralaimėjo šalies čempionams, o A lygos patrankų mėsos treneris Petro Kušlykas jau 30-ąją minutę keitė abu savo vidurio gynėjus iš Argentinos – Nahuelį Machado ir Lucą Martorellį.

Galiausiai „Jonavos“ komandoje neliko įtartinų argentiniečių. Bet nuo atsakomybės pabėgti galimai nešvariais darbais užsiminėjusiems futbolininkams nepavyks. Kaip ir strategui ir klubo vadovui.

15min susisiekė su LFF generaliniu sekretoriumi E.Stankevičiumi, kuris išsamiai paaiškino dabartinę situaciją.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Konferencija Dariaus ir Girėno stadione
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Konferencija Dariaus ir Girėno stadione

„Rugpjūčio mėnesį buvo pirmas Drausmės komiteto sprendimas, kur sankcijas gavo trys futbolininkai iš Argentinos ir lietuvis vartininkas. Nuobaudą tada gavo ir „Jonavos“ klubas. Tuomet „Jonava“ skundė šį sprendimą, Apeliacinis komitetas savo sprendimą jau yra priėmęs, rašo galutines išvadas.

Spalio mėnesį buvo dar vienas Drausmės komiteto posėdis dėl kitų dviejų futbolininkų iš Argentinos ir vieno ukrainiečio. Jie nubausti, vėl buvo paskirta bauda ir klubui, jo vadovui. Dėl šio sprendimo apeliacijos „Jonava“ nepateikė. Todėl sprendimas yra įsigaliojęs.

Visiems legionieriams surašytos sankcijos, kreiptasi į FIFA, kad būtų pritaikytos tarptautinės diskvalifikacijos ir jie negalėtų žaisti niekur kitur. Visi jie išregistruoti iš „Jonavos“ paraiškų ir nebežaidžia“, – dėstė LFF generalinis sekretorius.

nuotr. facebook.com/„Jonava“/„Jonava“
nuotr. facebook.com/„Jonava“/„Jonava“

Paklaustas, kurie tai žaidėjai, E.Stankevičius neatsakė.

„Nenorime per daug eskaluoti vardų ir pavardžių dėl to, ką mūsų „Integrity“ pareigūnai minėjo – pažeidžiamumų ir taip toliau“, – teigė jis.

LFF vienas vadovų atskleidė, kad „Jonavos“ klubui ir jo vadovui Vaidui Vaškevičiui paskirta piniginė bauda – net 19 tūkst. eurų.

Šis sprendimas jau įsigaliojęs.

fkjonava.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius
fkjonava.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius

„Vaidui, kaip vadovui, ir klubui skirta 19 tūkst. eurų bauda. Susumavus viską, tai yra gana nemaža bauda“, – teigė E.Stankevičius.

Sausas iš balos, atrodo, neišlips ir „Jonavos“ treneris iš Ukrainos Petro Kušlykas.

„Bauda yra ir treneriui, su juo yra atskira situacija, – teigė LFF vadovas. – Drausmės komitetas vertina trenerio elgesį, bendradarbiavimą. Jam, manau, irgi bus pritaikytos tam tikros sankcijos.“

Ar ir ukrainiečiui gresia nušalinimas?

nuotr. facebook.com/„Jonava“/Petro Kušlykas
nuotr. facebook.com/„Jonava“/Petro Kušlykas

„Manau, bus piniginės nuobaudos ir sankcijos vietinės, kad negalėtų dirbti Lietuvoje. Bet čia ne mano kompetencija, Drausmės komitetas tą nuspręs“, – teigė E.Stankevičius.

Jo teigimu, pirmąjį atvejį vis dar nagrinėjantis Apeliacinis komitetas, veikiausiai, „Jonavos“ klubo ir žaidėjų neišgelbės.

Tai reiškia, kad bent keli iš keturių futbolininkų galiausiai vis tiek sulauks sankcijų, o klubui skirta piniginė bauda dar padidės.

„Apeliacinio komiteto sprendimas, manau, bus palankus Drausminiam komitetui. Kad kažkas pasikeis kardinaliai ir iš keturių kaltinamų nebus nė vieno nubausto – taip tikrai nebus. Daugiau mažiau liks visi tie patys“, – teigė E.Stankevičius.

jsk.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius ir Virginijus Šeškus
jsk.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius ir Virginijus Šeškus

LFF generalinis sekretorius pabrėžė, kad policija taip ir nesiėmė tirti nė vieno „Jonavos“ galimai nešvarių rungtynių atvejo.

Pasak E.Stankevičiaus, kuomet klubas atsikratė „pagrindinių veikėjų“, indikacijų apie galimai sutartas rungtynes nebeliko.

15min žiniomis, po šio sezono V.Vaškevičiaus turėtų nelikti „Jonavos“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius