Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 25 /23:39

Tautų lyga be pergalės skonio: Lietuvos rinktinė finišavo pralaimėjimu Liuksemburge

Lietuvos futbolo rinktinei nepavyko pasiekti bent vienos pergalės UEFA Tautų lygos C diviziono 1 grupėje. Paskutiniame mače lietuviai išvykoje 0:1 nusileido Liuksemburgo futbolininkams ir grupės dugne liko su vienu vieninteliu tašku.
Liuksemburgas – Lietuva
Liuksemburgas – Lietuva / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Saudo Arabijos lygoje žaidžiantis Gersonas Rodriguesas pasinaudojo tuo, kad Edvinas Girdvainis apmaudžiai nepataikė į kamuolį ir 88-ą minutę nukreipė žaidimo įrankį į lietuvių vartus.

Įmušti G.Rodriguesui buvo pavykę ir kiek anksčiau, tačiau tuomet po VAR peržiūros įvartis nebuvo įskaitytas. Galiausiai jis pasiekė savo.

Bene realiausią progą pasižymėti lietuviai turėjo 80-ą minutę, kai Arvydas Novikovas atliko baudos smūgį – Liuksemburgo vartininkas griūdamas pasiekė į vartų kampą skriejusį kamuolį ir smūgį atrėmė.

Tai buvo 100-osios Sauliaus Mikoliūno rungtynės nacionalinėje komandoje. Pagal šį rodiklį, be abejo, jis rekordininkas. Veteranas aikštėje pasirodė 78-ą minutę, kai rezultatas dar buvo lygus.

Rungtynes apkartino Dominyko Barausko trauma pirmajame kėlinyje. Po susidūrimo su varžovu futbolininkas griebėsi už kelio ir aikštę paliko ant neštuvų.

Kitose grupės rungtynėse Farerų salos kiek netikėtai namuose 2:1 įveikė grupės nugalėtoją Turkiją. Farerų salos liko trečioje vietoje, bet Lietuvos rinktinę aplenkė net 7 taškais. Lietuviai kitąmet dėl teisės likti C divizione kovos pereinamosiose rungtynėse.

Standings provided by SofaScore
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva

Nelaimėtų rungtynių serija prasitęsė iki septynių. Šešių ar ilgesnę nelaimėtų rungtynių seriją XX amžiuje Lietuvos rinktinė fiksuoja devintą kartą, ir jau septintą – per pastarąjį dešimtmetį.

XX a. Lietuvos rinktinės ilgiausios nelaimėtų rungtynių serijos:
[šaltinis: soccerway.com; įskaitant draugiškus mačus]

Metai Iš eilės nelaimėtų rungtynių skaičius Baigtys
2022 7 (tęsiasi) D1 L6
2021 9 D0 L9
2018-2019 19 D3 L16
2016-2018 9 D1 L8
2014-2015 8 D1 L7
2012-2013 6 D1 L5
2011-2012 10 D4 L6
2003-2004 7 D1 L6
2001 7 D2 L5

2022 metų Lietuvos futbolo rinktinės statistika:

  • Sužaistos 8 rungtynės: 1 pergalė, 1 lygiosios, 6 pralaimėjimai.
  • Per 8 šių metų mačus Lietuvos rinktinė pelnė 4 ir praleido 16 įvarčių.
  • Visus keturius įvarčius Lietuvos rinktinė pelnė pirmuosiuose kėliniuose.
  • Arūnas Klimavičius, Linas Mėgelaitis, Fiodoras Černychas ir Vykintas Slivka yra šiais metais Lietuvos rinktinės pelnytų įvarčių autoriai.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva

RUNGTYNIŲ EIGA:

96 min. Per teisėjo pridėtą laiką lietuviai bandė aktyvinti atakas, tačiau išlyginamojo įvarčio nepavyko pelnyti. Pralaimėjimas 0:1.

88 min. ĮVARTIS! Deja, bet į Lietuvos vartus... G.Rodriguesas galiausiai pasiekė savo. Po kelių perdavimų baudos aikštelėje Liuksemburgo rinktinė surado G.Rodriguesą, kuris pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

80 min. Proga! A.Novikovas baudos smūgiu į vartų kampą, bet Liuksemburgo vartininkas griūdamas pasiekė kamuolį...

78 min. Istorinis momentas! Saulius Mikoliūnas žengia į aikštę – tai 100-osios jo rungtynės Lietuvos rinktinėje. Jis keičia Rolandą Baravyką.

71 min. P.Golubicką keičia Artūras Dolžnikovas.

66 min. F.Černychas oro dvikovoje suduoda varžovui alkūne ir baudžiamas geltona kortele.

61 min. Krenta įvartis į lietuvių vartus... G.Rodriguesas vienu lietimu nukreipia kamuolį į vartus, sulaukęs aukšto perdavimo iš dešinio krašto. VAR patikrino – nuošalė, įvartis neįskaitomas.

51 min. P.Golubicko pražanga verta geltonos kortelės.

50 min. E.Girdvainio smūgis galva standartinės situacijos metu... šalia vartų.

45 min. Po pirmojo kėlinio lygu 0:0.

40 min. Netektis... Dominykas Barauskas po susidūrimo su varžovu griebiasi už kelio ir patirią traumą – Lietuvos rinktinės gynėjas aikštę palieka ant neštuvų. Ji keičia Natanas Žebrauskas.

39 min. Paulius Golubickas perima kamuolį kairiajame atakos krašte ir pasileidžia į priekį. Suranda Domantą Šimkų, bet šio mėginimas smūgiuoti iš toli – labai netikslus.

34 min. Kyla aistros! Vykintas Slivka baudžiamas geltona kortele už tai, kad pastūmė kamuolį pagriebusį varžovų trenerį Lucą Holtzą. Emocijos ima lietis, ir geltonos kortelės rodomos abiejų komandų treneriams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva

30 min. Koks pavojus! D.Sinani po lietuvių klaidos įsiveržia į baudos aikštelę ir smūgiuoja... Nuo įvarčio gelbsti ant vartų linijos pasilikęs Benas Šatkus. Kamuolys atšoka tiesiai G.Rodriguesui, o šis smūgiu sudrebina virpstą.

29 min. Gersonas Rodriguesas pabandė atlikti smūgį per save, bet nepataikė į kamuolį. Liuksemburgo atakos tampa vis grėsmingesnės.

26 min. Baudos aikštelėje perdavimo sulauęs Danelis Sinani turi progą smūgiuoti, bet sudelsia, ir E.Girdvainis blokuoja smūgį.

21 min. Atidirbę gynyboje lietuviai bėga į priekį. Arvydas Novikovas kiek per smarkiai atsileidžia kamuolį ir ataka užgęsta.

20 min. Liuksemburgas rezga ataką kairiuoju kraštu ir randa galimybę smūgiuoti iš baudos aikštelės prieigų, bet lietuviai blokuoja smūgį.

15 min. Į varžovą įsikibęs Edvinas Girdvainis baudžiamas geltona kortele.

9 min. Rolandas Baravykas pabando tolimu smūgiu, bet virš vartų. Lietuviai stengiasi žaisti agresyviai, bet išlaikyti kamuolio kontrolės nepavyksta.

2 min. Sebastienas Thillis sąmoningai ranka stabdo lietuvių ataka – Liuksemburgo saugui rodoma geltona kortelė.

LFF/Lietuvos futbolo rinktinės starto sudėtis mače su Liuksemburgu
LFF/Lietuvos futbolo rinktinės starto sudėtis mače su Liuksemburgu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius