Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Dopingo skandalai Rusijoje tęsiasi – įkliuvo net 5 garsūs lengvaatlečiai

Praėjusių metų dopingo skandalų šleifas Rusijoje nė kiek nemažėja – iš rusų plaukikų diskvalifikacijų estafetę perėmė lengvosios atletikos atstovai. Antradienį Rusijos antidopingo agentūra pranešė, kad net penkių šios šalies sportinio ėjimo žvaigždžių testai yra teigiami ir jie diskvalifikuojami dėl dopingo vartojimo. Praėjusiais metais 4 plaukikai neteko titulų ir gavo diskvalifikacijas už draudžiamų preparatų vartojimą.
Olga Kaniskina
Olga Kaniskina / „Scanpix“ nuotr.

Didžiausia bausmė skirta 20 km sportinio ėjimo 2011 metų pasaulio vicečempionui Vladimirui Kanaikinui. Jis diskvalifikuotas visam gyvenimui už pakartotinį dopingo vartojimą. 2008 metais jis jau buvo gavęs dvejų metų diskvalifikaciją.

Trejų metų ir dviejų mėnesių diskvalifikaciją, kuri skaičiuojama nuo 2012-ųjų spalio 15 dienos, gavo olimpinė Londono čempionė ėjikė Olga Kaniskina. Iš jos taip pat atimti 2009 metų ir 2011-ųjų pasaulio čempionės titulai.

Nuo tos pačios dienos ir tam pačiam laikui diskvalifikuotas olimpinis čempionas Sergejus Kirdiapkinas.

Olimpinis sportinio ėjimo čempionas Valerijus Borčinas sportuoti negalės net 8 metus ir iš jo buvo atimti 2009 metų ir 2011-ųjų pasaulio čempiono titulai.

Penktasis, pagautas vartojant sporte draudžiamus preparatus, yra Rusijos sportinio ėjimo čempionas ir 50 km nuotolio Londono olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojas Sergejus Bakulinas. Jam skirta 3 metų ir 2 mėnesių diskvalifikacija, kuri skaičiuojama nuo 2012 metų gruodžio 24 dienos.

Nors pastariesiems keturiems sportininkams ir teko nemenkas diskvalifikacijos laikas, Rusijos antidopingo agentūra pranešė, kad iš sportinio ėjimo meistrų neatims Londono žaidynėse iškovotų medalių.

„Mes suprantame, kad Rusijos lengvosios atletikos federacija yra nepriklausoma organizacija ir į jos veiklą negali kištis valstybė, tačiau po tokių įvykių aš kreipiuosi į šią federaciją, kad ji apsvarstytų galimybę spręsti kadrinius klausimus Rusijos lengvosios atletikos rinktinės sudėtyje. Juk tai, ką darė šie penki sportininkai, kardinaliai skiriasi nuo Rusijos antidopingo politikos“, – suskubo naują gaisrą Rusijos sporte gesinti šios šalies sporto ministras Vitalijus Mutko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius