Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyliai Lietuvą aplankiusi Rožė Namajunas turi garsią žinutę: ji grįžta į ringą!

Per kelis šimtus metrų nuo Gedimino pilies, prie pat Bernardinų sodo, įsikūrusioje jaukioje sostinės viešbučio kavinėje buvusi UFC čempionė suklūsta, atsiliepusi į mamos kreipinį: Rožele. Mišrių kovos menų pasaulyje „Thug Rose“ – galvažude Rože – vadinama meniškos prigimties kovotoja ilgai svarstė, ar vėl yra pasirengusi muštis kovos narve, kol galiausiai apsisprendė. Rose Namajunas sugrįžta.
Rose Namajūnas
Rose Namajūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjo daugiau nei septyni mėnesiai nuo pastarosios R.Namajunas kovos, kai Rio de Žaneiro ringe lietuvė buvo numesta varžovės Jessicos Andrade ant galvos ir po techninio nokauto prarado titulą.

Tai buvo vienintelė R.Namajunas dvikova per pastaruosius 20 mėnesių, nuo tada, kai ji nukarūnavo UFC superžvaigždę iš Lenkijos Joanną Jedrzejczyk.

Rose Namajunas gyvenimas nebuvo rožėmis klotas, o pastaraisiais metais ji vis ilgiau grūmėsi su psichologiniais iššūkiais, keldama sau klausimus: ar ji nori vėl grįžti į kovų narve vykstantį karą? Ar pasirengusi vėl sužeisti žmogų?

„Man kilo klausimų, kada būsiu pasirengusi vėl pasirodyti ringe, – interviu 15min sakė R.Namajunas. – Priežastis, kodėl ilgai dvejojau, buvo ta, kad kartais aš prarandu savikontrolę. Tai buvo ne fizinis, bet labiau psichologinis iššūkis.

Nebuvau įsitikinusi šimtu procentų savo minčių teisingumu. Todėl man kilo klausimų: ar aš galiu tai tęsti? Sportas, kuriame aš varžausi, yra karas. Tai ne krepšinio rungtynės, tai rimčiau, ten nutinka daug sunkių traumų, tu gali sužeisti kitą žmogų, taip pat susižeisti pati.

Reikėjo įsitikinti, kad esu rimtai pasirengusi tęsti tai, ką darau. Kad nebūtų vidinių svyravimų, kad netrūktų aistros.

Buvau šiek tiek praradusi aistrą, tiksliai nežinojau, kaip tvarkytis su atsakomybėmis iškovojus diržą. Atsakomybė buvo didesnė nei aš buvau pasirengusi.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas

UFC ringo superžvaigžde tapusi R.Namajunas nutolo nuo kovų scenos, bet pati neprarado sportinės formos.

„Aš visada treniruojuosi, – lietuviškai sakė R.Namajunas, mintis papildžiusi angliškai. – Manau, kad ir baigusi karjerą visada sportuosiu, kol tik būsiu sveika ir pajėgi.

Mišriosios kovos yra mano pirmoji meilė. Jos visada man liks svarbios. Tad visada treniruojuosi.“

R.Namajunas dar nežino tiksliai, kada sugrįš į ringą, bet jaučia, kad tai turėtų būti šį pavasarį.

„Aha, turiu tokią nuojautą, – sakė ji. – Neturiu tikslaus kovų tvarkaraščio, nesu pasirašiusi sutarties. Tačiau netrukus tai turėtų paaiškėti.“

Kol kas nežinia, ir kas taps Amerikos lietuvės varžove.

Praėjusių metų rugsėjį Weili Zhang atėmė titulą iš brazilės J.Andrade, o dabar Kinijos kovotojos planuose yra aršus pasimatymas Las Vegase kovo 7 dieną su lenke J.Jedrzejczyk.

R.Namajunas teigė, jog nesiveržia kautis su žemesnio reitingo varžovėmis, bet pasirinkimas nėra didelis, kai pati rikiuojasi trečia UFC reitinge savo svorio kategorijoje iki 53 kg, po čempionės Weili Zhang ir J.Andrade.

Bet kuriuo atveju, plačiam R.Namajunas gerbėjų ratui dabar aktualiausia, kad ji nusprendė tęsti karjerą, suradusi sau svarbiausius atsakymus.

„Aš gavau atsakymus, sustiprinau santykius su aplinkiniais, kad galėčiau eiti teisingu keliu, – 15min sakė R.Namajunas. – Net kai nelaimėjau, gaudavau daug pamokų. Aš daug išmokau, pajutau, kaip sugrįžti į šeimą, į normalų gyvenimą.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas su mama Jolita
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas su mama Jolita

Įprasto gyvenimo potyrių ji sėmėsi ir vis dažniau grįždama į savo tėvų – dailininko Artūro ir kompozitorės Jolitos gimtinę, kur jai patinka būti dėl paprastų dalykų – močiutės sodo, didelių medžių, burokėlių sriubos, šašlykų, agurkų, cepelinų, o dar labiau dėl artimų žmonių.

„Buvau kiek primiršusi Lietuvą – buvo labai daug darbo, – lietuviškai sakė R.Namajunas. – Titulo praradimas, čempionės diržo praradimas paskatino mane labiau atsigręžti į šeimos šaknis, į savo artimuosius – aš panorau praleisti daugiau laiko su jais.

Laikas prabėgo greitai. Nors tapusi žinoma, negalėjau daug laiko praleisti su šeima, aš jaučiau, kad turiu susitikti ir su savo gerbėjais Lietuvoje.“

Įprastai ji grįždavo vasarą, kai galima mėgautis jai labiausiai patinkančiomis vietomis, o praėjusią vasarą jos dienotvarkė buvo ypač aktyvi – ji šoko pusseserės vestuvėse, filmavosi ir nustebino režisierių Marių Markevičių talentu skambinti pianinu, lankėsi įvairiuose renginiuose, tarp jų ir Lietuvos rinktinės rungtynėse Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rose Namajunas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rose Namajunas

Šį sausį viena trumpo vizito Lietuvoje priežasčių vėl buvo šeima, tiksliau giminės knygos pristatymas. Kartu su mama R.Namajunas lankėsi Lietuvoje po Naujųjų metų nakties, o ketvirtadienį iškeliavo atgal į Kolorado Springsą.

Nors per jos viešnagę Lietuvoje šalį prausė šalta šlapdriba ir lietus, R.Namajunas įspūdžių tai pernelyg netrikdė.

„Aš suprantu sezono kaitą. Norėjau pabūti ir apsnigtoje Lietuvoje. Iš pradžių tai buvo mano brolio Nojaus idėja, atvykti į Lietuvą žiemą. Bet galiausiai jis pats negalėjo atvykti, nes turėjo darbo.

Bet su artimaisiais supratome, kad tikriausiai vėl būsiu ilgai užimta dėl naujos kovos, kuri bus greitai. Tad buvo palanki proga dar kartą apsilankyti čia ir pabūti Lietuvoje ne tik vasaros metu. Būtų buvę gražu pabūti per Kalėdas, bet geriau vėliau nei niekada.

Galvojau, kad bus daugiau sniego, bet girdėjau, kad pastaruoju metu rečiau sninga. Dažniau lyja, mažai saulės.

Bet aš laiminga, kad galiu pabūti su šeima“, – lietuviškai mintį baigė R.Namajunas.

VIDEO: Rožė Namajunas – apie viešnagę Lietuvoje ir sugrįžimą į ringą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius