Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 08

Didžioji intriga: kas po „ATP World Tour Finals“ turnyro bus pirmoji pasaulio raketė?

Po kelerių metų pertraukos baigiamasis sezono turnyras bus kaip niekad įdomus, nes jame spręsis, kas 2016 metus baigs pirmoje ATP reitingo vietoje.
Novakas Džokovičius Paryžiuje neprilygo Marinui Čiličiui
Novakas Džokovičius Paryžiuje neprilygo Marinui Čiličiui / „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu geriausią pasaulio tenisininką Andy Murray nuo antrosios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus skiria 405 ATP reitingo taškai, tačiau viskas gali pasikeisti po „ATP World Tour Finals“ turnyro Londone. Pateikiame pagrindinius scenarijus, kaip vyks kova dėl pirmosios pasaulio raketės.

A.Murray išliks pirmąja pasaulio rakete, jeigu pakartos tokį rezultatą, kokį pernai pasiekė N.Džokovičius, – laimės du mačus grupėje ir taps turnyro čempionu. Taip pat reitingas nepasikeis, jei A.Murray laimės tris grupės mačus ir pasieks finalą, o N.Džokovičius grupėje laimės vos vieną mačą. Tokiu atveju serbui nepadėtų net ir triumfas Londone. Geriausias pasaulio tenisininkas išsaugos savo titulą, jei laimės visus grupės mačus, bet kris pusfinalyje. Tiesa, taip nutiks tik tada, jei N.Džokovičius, grupėje laimėjęs vieną mačą, nelaimės turnyro.

Tam, kad N.Džokovičius sugrįžtų į reitingo karaliaus sostą, jam reikia laimėti mažiausiai du mačus grupėje ir triumfuoti finale. Jei N.Džokovičius finale nugalės visus mačus grupėje laimėjusį A.Murray, serbas vis tiek taps pirmąja pasaulio rakete. Tuo tarpu jei A.Murray triumfuos finale, net jei N.Džokovičius grupėje ir bus laimėjęs tris dvikovas, pirmosios pasaulio raketės titulo savininkas nepasikeis.

N.Džokovičius taip pat gali tapti geriausiu pasaulio tenisininku, jei laimės visas tris grupės dvikovas, o A.Murray – nė vienos.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Johną Isnerį
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Johną Isnerį

„ATP World Tour Finals“ turnyre už kiekvieną pergalę grupės mače tenisininkai gaus 200 ATP reitingo taškų.

Primename, kad A.Murray grupėje kausis su Stanu Wawrinka, Kei Nishikoriu ir Marinu Čiličiumi.

Tuo tarpu N.Džokovičiaus grupė yra palanki serbui. Jam grupėje teks kautis su Milošu Raoničiumi, Gaeliu Monfilsu ir Dominicu Thiemu. Prieš šiuos tenisininkus antroji pasaulio raketė iš viso žaidė 23-is kartus ir nė sykio nepralaimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius