Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 17

Palaikymą Ukrainai išreiškiančiai serbei iki titulo Vengrijoje pritrūko vieno žingsnio

Serbijos tenisininkė Aleksandra Krunič (WTA-105) yra viena iš nedaugelio savo šalies sportininkių, išreiškianti palaikymą Ukrainai. Įspūdingą tenisą pastarąją savaitę WTA turnyre Budapešte (Vengrija) demonstravusi tenisininkė pasiekė finalą, bet jame patyrė pralaimėjimą.
Aleksandra Krunič
Aleksandra Krunič / „Scanpix“ nuotr.

Didžiajame moterų vienetų turnyro finale A.Krunič 3:6, 3:6 nesustabdė amerikietės Bernardos Peros (WTA-130).

Pastaroji turi kroatiškų ir itališkų šaknų, bet 2013 metais priėmė Jungtinių Amerikos Valstijų pilietybę ir dabar gina šios šalies garbę. Tai pirmasis karjeros WTA turnyras, kurį laimėti pavyko B.Perai.

Praeityje iki 59-osios WTA reitingo pozicijos pakilusiai amerikietei dėl žemo reitingo teko turnyrą pradėti nuo atrankos, tačiau fantastinę sportinę formą įgavusi B.Pera taip ir nepralaimėjo nė vieno seto per septynis susitikimus.

27-erių tenisininkė tapo ketvirtąja šiemet, iškovojusia pirmąjį WTA titulą bei trečiąja, kuri tai šiame sezone padarė startuodama nuo kvalifikacijos.

280 WTA reitingo taškų ir beveik 27 tūkst. eurų iškovojusi B.Pera atliks įspūdingą šuolį WTA reitinge – aplenks net 49 varžoves ir bus 81-a.

Atskiro paminėjimo verta ir Maskvoje gimusi, bet Serbijai atstovaujanti A.Krunič, kuri kiekviename savo mače atiduoda duoklę nuo Rusijos inicijuoto karo kenčiančiai Ukrainai. Tenisininkė visuomet prisisega kaspinėlį, išmargintą Ukrainos vėliavos spalvomis.

Serbės žygis iki finalo bus įvertintas 16 tūkst. eurų ir 180 WTA reitingo taškų, kurie leis pakilti net į 75-ą poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius