Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 06

Su „užmigdyta“ pėda triumfavęs R.Nadalis karjeros baigti neketina: „Aš toliau kausiuosi“

Teniso visuomenė baiminosi, kad „Roland Garros“ turnyras Ispanijos teniso legendai Rafaeliui Nadaliui (ATP-4) gali tapti atsisveikinimu su tenisu, tačiau 14-ąjį kartą šį prestižinį čempionatą laimėjęs tenisininkas patikino, kad karjeros baigti neketina.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Iškovotų „Didžiojo kirčio“ titulų rekordininkas Rafaelis Nadalis kenčia nuo labai reto Miulerio-Veiso sindromo – degeneracinės kondicijos, kai neatitaisomai stipriai yra pažeisti pėdoje esantys kaulai.

Ispanas šią diagnozę išgirdo dar būdamas mažas berniukas, negailestingas buvo ir daktarų verdiktas – daug vilčių į profesionalaus tenisininko karjerą dėti nereiktų, tačiau neįtikėtina darbo etika ir kovingumu pasižymintis Rafa paneigė visas skeptikų prognozes.

Mažas stebuklėlis atsitiko ir Paryžiuje. Dar prieš keletą savaičių tenisininkas atvirai teigė nežinantis, ar apskritai pasirodys „Roland Garros“ turnyre, kadangi Romos „Masters“ aštuntfinalį paliko šlubuodamas.

Po triumfo didžiajame finale sekmadienį bendraudamas su „Eurosport“ kanalu teniso ekspertais R.Nadalis atskleidė, kokie sprendimai dėl pėdos buvo priimti turnyro metu.

„Jei netikėčiau, kad galiu, manęs tikrai čia nebūtų, tačiau tai vis tiek yra nemenkas siurprizas. Žaisdamas absoliučiai nejaučiau pėdos, į nervą buvo suleisti nuskausminamieji. Mano pėda buvo užmigdyta, todėl ir galėjau žaisti“, – teigė tenisininkas.

Paklaustas, kiek iš viso injekcijų turnyro metu R.Nadaliui buvo suleista, ispanas juokavo: „Jums geriau nereikia to žinoti“.

Teniso aistruoliai nerimastingai žvelgė ir į 36-erių tenisininko nugalėtojo kalbą apdovanojimų ceremonijoje, tačiau iš ispanų matadoro žodžių joje galima suprasti, kad taško savo karjeroje jis dėti dar tikrai neketina

„Šiame sezone vyksta neįtikėtini dalykai. Man asmeniškai labai sunku žodžiais nupasakoti savo būseną. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad būdamas 36-erių vis dar būsiu maksimaliai konkurencingas ir žaisiu pačiame svarbiausiame korte savo gyvenime. Man tai reiškia labai daug. Nežinau, kas nutiks ateityje, tačiau aš kovosiu!“, – sakė Rafa, po savo žodžių sulaukęs triukšmingų publikos ovacijų.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Jau greičiau nei už mėnesio startuos ir trečiasis metų „Didžiojo kirčio“ turnyras Vimbldonas, kuriame ispanas laimėjo du sykius – 2008 ir 2010 m.

R.Nadalis trykšta noru pasirodyti ant žolės pirmą kartą nuo 2019-ųjų, kuomet Vimbldono pusfinalyje jis nusileido Rogeriui Federeriui, tačiau viskas priklausys nuo artėjančių savaičių ir darbo su gydytojais. Ispanui žūtbūt reikia surasti bent laikiną pėdos problemos sprendimo būdą, tačiau nuskausminamieji – ne išeitis.

Tenisininko teigimu, kitą savaitę jis išbandys nervų deginimo radioterapiją. Jai suveikus, ketvirtoji pasaulio raketė pasirodys Vimbldone, tačiau jei teigiamo poslinkio nebus, R.Nadalis rimtai svarstytų kur kas rimtesnės operacijos galimybę.

„Vimbldonas yra prioritetas, tačiau anestezinių injekcijų daugiau nebus. Nebenoriu savęs statyti į tokią padėtį ir tai nėra filosofija, kuria aš toliau vadovausiuosi. Vimbldonas nėra turnyras, kurį norėtųsi praleisti. Ten turėjau daugybę sėkmingų rezultatų. Aš visados pasiruošęs žaisti Vimbldone.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius