Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03

WTA turnyre Monterėjuje – skirtingas JAV „Didžiojo kirčio“ čempionių likimas

WTA turo „Abierto GNP Seguros“ turnyre, kuriame tuo pačiu metu ATP „Challenger“ varžybose kovoja ir lietuvis Ričardas Berankis, pirmadienį prasidėjo pirmojo rato kovos, kuriose Meksikos teniso aistruoliai galėjo mėgautis dviejų „Didžiojo kirčio“ čempionių žaidimu. Tiesa, pergalę iškovojo tik viena iš jų.
Venus Williams
Venus Williams / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Venus Williams

Pirmosios 2020 metų pergalės paieškas tęsia legendinė Venus Williams (WTA-65). Amerikietė buvo laikoma nežymia favorite susitikime prieš pačioje antrojo šimtuko pabaigoje įsitaisiusią Anną Karoliną Schmiedlovą (WTA-199), tačiau laimėti nesugebėjo – 6:4, 3:6, 2:6.

Slovakė, WTA ture stringanti ne ką mažiau nei 14 metų už ją vyresnė Venus, pagrindinėse varžybose laimėjo pirmą kartą nuo praėjusių metų birželio. Galiausiai po pralaimėjo Vimbldonę tenisininkę sustabdė trauma, o šiemet A.K.Schmiedlova laimėjo tik Fed taurės arba kvalifikacinius mačus.

Nors 39-erių metų amžiaus buvusią pirmą planetos raketę Slovakijos atstovė nugalėjo antrą kartą karjeroje, būtent ši pergalė jai įsimins dar ilgam.

„Tai viena skambiausių mano karjeros pergalių. Labai smagu, kad tai įvyko būtent čia, Monterėjuje, – teigė Schmiedlova. – Turnyrą pradėjau nuo kvalifikacijos, o vien už galimybę žaisti prieš Venus esu labai dėkinga.“

Septynių „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė V.Williams vis dar siekia prisijungti prie savo sesers Serenos ir tapti antrąja tenisininke, kuriai pavyko iškovoti bent vieną pergalę keturiuose skirtinguose dešimtmečiuose.

Dėl vietos ketvirtfinalyje A.K.Schmiedlova žais su Marie Bouzkova (WTA-57). Čekė 6:4, 6:2 pašalino būsimosios varžovės tautietę Kristiną Kucovą (WTA-173).

„Scanpix“ nuotr./Sloane Stephens
„Scanpix“ nuotr./Sloane Stephens

Pastaraisiais mėnesiais savo paties šešėlyje tūnojanti kita „Didžiojo kirčio“ čempionė Sloane Stephens (WTA-37) sensacijos išvengė, tačiau korekcijas savo žaidime privalo atlikti nedelsiant.

Penktoji turnyro raketė, 2017 metais netikėtai triumfavusi „US Open“ turnyre, tik po atkaklios 2 valandų ir 16 minučių kovos 6:4, 5:7, 6:1 nugalėjo 18-metę Emmą Navarro (WTA-497).

Beje, pastaroji yra kylanti JAV teniso žvaigždė – praėjusiais metais tapo jaunimo „Australian Open“ čempione, o „Roland Garros“ turnyre laimėjo dvejetus.

S.Stephens metus pradėjo keturiomis nesėkmėmis iš eilės, o praėjusią savaitę Akapulke gavo skaudų kirtį nuo 270 vietą WTA reitinge užimančios Renatos Zarazua.

„Abierto GNP Seguros“ aštuntfinalyje 26-erių tenisininkė kausis prieš Stefanie Voegeles (WTA-108) arba Annie Leylah Fernandez (WTA-126) poros nugalėtoją.

Antradienį Monterėjuje savo kampanijas atidarys ir tokios moterų teniso įžymybės kaip Elina Svitolina (WTA-7) arba Viktorija Azarenka (WTA-56), o pirmojo etapo puošmena taps antrą skirstymą turinčios Johannos Kontos (WTA-16) ir belgės Kim Clijsters akistata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius