Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuovargį nugalėjęs D.Rapšys triumfą Dohoje dedikavo jį nustebinusiems sirgaliams

Dominavimą FINA pasaulio taurės varžybose pratęsęs Danas Rapšys po Kataro sostinėje Dohoje iškovoto jau 13-ojo aukso medalio dėkojo jį įkvėpusiems sirgaliams.
Danas Rapšys varžybose Kazanėje.
Danas Rapšys varžybose Kazanėje. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Lietuvos plaukikas užtikrintai triumfavo 400 m laisvuoju stiliumi finale, nors po finišo pripažino, jog prieš varžybas jį kamavo nuovargis.

„Šiandien nesijaučiau labai gerai, nes esu pavargęs po visų FINA pasaulio taurės etapų. Mano tikslas buvo plaukti nesistengiant iš visų jėgų. Pergalė nebuvo svarbiausias tikslas, nes sveikata svarbiau. Tačiau prieš finalą laukiamajame kambaryje („calling room“) žiūrėjome ekrane rodomą buvusio plaukimo kartojimą ir staiga parodė lietuvius, iškėlusius raides LIETUVA.

Kiti finalo dalyviai atsisuko į mane ir pasakė „WOW“. Pamatęs tai negalėjau nuvilti lietuvių, teisindamasis savijauta. Tad ši pergalė buvo skirta visiems, kas mane palaiko! Būtent jūsų palaikymas veda mus į priekį ir suteikia jėgų nuversti kalnus.

Vis dėlto rytoj jau tikrai praleisiu savo 200 m „kompleksą“, kad sukaupčiau paskutines jėgas paskutinei dienai 200 m l/s.

O šiandien džiaugiuosi savo 400 m l/s auksu, kuris tapo 7 pergale per visus pasaulio taurės etapus, ir nė karto nebuvau nugalėtas!“

D.Rapšys per septynis pasaulio taurės etapus iškovojo jau 13 aukso ir 4 sidabro medalius. Dohoje jis sieks ir 14-ojo aukso 200 laisvuoju stiliumi rungtyje, kurioje iki šiol triumfavo per visus šešis pasaulio taurės etapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius