Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rūta Meilutytė atsisakė stipendijos: olimpinėms žaidynėms nesiruošia

Olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė Lietuvos plaukimo federacijos teikimu prieš savaitę buvo įtraukta į olimpinių kandidatų sąrašą. Jai skirta 450 eurų olimpinė stipendija. Vis dėlto pati sportininkė Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) pranešė, kad kol kas Paryžiaus olimpinėms žaidynėms nesiruošia.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Algirdo Kubaičio / 15min nuotr.

Į LTOK olimpinių kandidatų sąrašą sporto federacijų teikimu įtraukiami realią galimybę dalyvauti olimpinėse žaidynėse turintys sportininkai. Olimpinių kandidatų sąraše esantiems atletams pasiekus finansavimo kriterijus atitinkančius rezultatų, auga ir federacijoms skiriamos lėšos.

„Šių metų pradžioje gavome oficialų federacijos raštą, prašantį į olimpinių kandidatų sąrašą įtraukti R. Meilutytę, kaip realią kandidatę sėkmingai dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. LTOK Vykdomasis komitetas jos kandidatūrą patvirtino ir skyrė olimpinę stipendiją.

Vis dėlto iš pačios sportininkės sulaukėme informacijos, kad šiuo metu ji treniruojasi, planuoja dalyvauti varžybose, tačiau apie olimpines žaidynes negalvoja. Todėl olimpinės stipendijos sutarties pasirašyti neketina“, – sakė LTOK Olimpinio sporto direkcijos vadovas Einius Petkus.

Olimpinėms žaidynėms nesiruošianti sportininkė bus išbraukta iš olimpinių kandidatų sąrašo, pranešė LTOK.

Šiuo metu 24-erių R.Meilutytė olimpine čempione tapo 2012-aisiais Londone. 2019-aisiais ji nusprendė baigti karjerą, tačiau pastaruoju metu vėl pradėjo plaukti „savo malonumui“ ir svarstė apie galimybę startuoti pasaulio čempionate, kuris antrą kartą buvo nukeltas.

Pastaruoju metu R.Meilutytė kartu su Lietuvos rinktine sportavo Tenerifėje, o šią savaitę pasirodys ir Lietuvos žiemos plaukimo čempionate Alytuje.

15min primena, kad prieš Tokijo olimpines žaidynes skandalas dėl olimpinės stipendijos kilo remiant tenisininką Ričardą Berankį. LTOK suskaičiavo išleidusi 68 tūkst. eurų sportininko pasiruošimui, bet šis atsisakė vykti į olimpiadą.

Paaiškinęs savo pasirinkimo motyvus R.Berankis vėliau išreiškė norą atstovauti Lietuvai Paryžiaus žaidynėse ir tikėjosi gauti olimpinę stipendiją, bet ji sportininkui nėra mokama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius