-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Biatlonininkas Karolis Dombrovskis sau rašo aštuonis balus

Ketvirtajame 2015-2016 metų pasaulio biatlono taurės varžybų etape Rūpoldinge (Vokietija) iš šešių Lietuvos atstovų geriausiai pasirodė Karolis Dombrovskis. 24 metų atletas 12,5 km persekiojimo lenktynėse, kuriose dalyvavo 60 geriausiai sprinto lenktynėse pasirodžiusių biatlonininkų, startavęs iš 57-os pozicijos, pakilo dešimčia pozicijų ir finišavo 47-as. Karolis pataikė į 18 taikinių iš 20.
Karolis Dombrovskis
Karolis Dombrovskis / A.Ivanovo nuotr.
Temos: 1 Biatlonas

K.Dombrovskis 10 km sprinto lenktynėse Rūpoldinge (102 dalyviai) užėmė 57-ą vietą. Po pirmosios šaudymo serijos Karolis buvo net 19-as, o antrojoje „uždirbo“ du baudos ratus po 150 m ir nukrito žemyn. 

K.Dombrovskis teisę dalyvauti pasaulio taurės persekiojimo lenktynėse iškovojo tik antrą kartą. Pirmąsyk - 2014 metų kovo 16 dieną Suomijoje - jis persekiojime buvo 43-ias (kol kas aukščiausia vieta pasaulio taurėje per visą karjerą).

„Savo pasirodymą ketvirtajame etape vertinčiau aštuoniais balais iš dešimties, - sakė K. Dombrovskis. - Sprinto lenktynėse iki antrosios šaudymo serijos viskas klostėsi labai puikiai, o antrajame šaudyme vėl koją pakišo jaudulys. Stengiausi susikaupti ir negalvoti apie „nulį“, bet po antrojo šūvio, kuris buvo netaiklus, išsimušiau iš vėžių. Džiaugiuosi, kad antrą pasaulio taurės etapą iš eilės sugebėjau parodyti neblogą šliuožimo greitį. Per sprinto lenktynes pagal greitį buvau 48-as ir lyderiui pralaimėjau tik 69 sekundes. Atsirado daugiau pasitikėjimo šaudant gulomis - nebebijau šaudyti greitai. O su šaudymu stovint yra kitaip - kartais išlenda nepasitikėjimas ir baimė, todėl po to tenka sukti baudos ratus.“  

Iš Lietuvos biatlonininkių ketvirtajame etape geriausiai pasirodė Diana Rasimovičiūtė-Bricė. 31 metų lietuvė 7,5 km sprinto lenktynėse (97 dalyvės) buvo 56-a (vienas baudos ratas). Diana persekiojimo lenktynėse nedalyvavo, nes apsirgo. 24 metų Natalija Paulauskaitė sprinte buvo 65-a (vienas baudos ratas). Ją nuo kelialapio į persekiojimo lenktynes skyrė 13,4 sek.

Ketvirtasis pasaulio taurės etapas turėjo vykti Oberhofe (Vokietija), tačiau dėl sniego stygiaus varžybos buvo perkeltos į Rūpoldingą. Ten varžybų išvakarėse pliaupė lietus, o per lenktynes oro temperatūra buvo 3-5 laipsniai šilumos, todėl organizatoriams didžiausią nerimą kėlė trasų būklė. „Per sprinto lenktynes trasa dar buvo kieta, o persekiojimo lenktynėse - labai minkšta, todėl jau nuo pirmojo rato reikėjo gana aukštai kilnoti kojas“, - teigė K. Dombrovskis.

Po ketvirtojo pasaulio taurės etapo Nacijų taurės vyrų įskaitoje Lietuvos atstovai užima 21-ą vietą, o moterų įskaitoje mūsų šalies biatlonininkės yra 23-ios. Tiek vyrų, tiek moterų įskaitoje iš viso klasifikuota 30 šalių.

Lietuvos biatlonininkai turi 1007 taškus (Tomas Kaukėnas - 395,5, Karolis Dombrovskis - 355,5, Vytautas Strolia - 217,5, Rokas Suslavičius - 38,5). Lietuviai nuo 20-ą vietą užimančių lenkų atsilieka 167 taškais. Estai (1261 tšk.) žengia 19-i, o latviai (990 tšk.) - 22-i. 

Pirmauja Norvegija (2951 tšk.). Antrą vietą užima Vokietija (2681 tšk.), o trečią - Rusija (2640 tšk.).

Lietuvos biatlonininkės yra surinkusios 886 taškus (Diana Rasimovičiūtė-Bricė - 422,5, Natalija Paulauskaitė - 190,5, Natalija Kočergina - 153,5, Gabrielė Leščinskaitė - 119,5). Lietuvės nuo 22-oje vietoje esančių japonių atsilieka 75 taškais. Estės (1043 tšk.) užima 21-ą, o latvės (457 tšk.) - 26-ą vietas. Lietuvėms ant kulnų lipa 24-oje vietoje esančios kinės (811 tšk.).

Pirmoje vietoje - Vokietija (2856 tšk.), antroje - Čekija (2545 tšk.), o trečioje - Ukraina (2446 tšk.).

Galutinėje praėjusio sezono šių varžybų komandų rikiuotėje tiek mūsų vyrai, tiek moterys užėmė 22-ą vietą ir įgijo teisę šį sezoną į individualias rungtis deleguoti po tris sportininkus. 

Penktasis pasaulio taurės varžybų etapas vyks sausio 13-17 dienomis taip pat Rūpoldinge. „Siekiai - maksimalūs. Labai norėtųsi neprarasti greičio ir taiklumo“, - artėjant kito etapo varžyboms sakė K. Dombrovskis. 

Penktajame etape jau turėtų startuoti ir Lietuvos rinktinės lyderis Tomas Kaukėnas. Jis dėl nugaros skausmų praleido ketvirtąjį etapą.

Šį sezoną bus surengti devyni pasaulio taurės varžybų etapai. Pasaulio čempionatas vyks kovo 3-13 dienomis Norvegijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius