Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ledo ritulio čempionato turtuoliai: 72 mln. dolerių alga ir Top-10

Šiuo metu Latvijoje ir Suomijoje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionate trūksta Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žvaigždžių, bet ant Rygos ir Tamperės ledo čiuožia ir milijonieriai.
Mikko Rantanenas
Mikko Rantanenas / „Scanpix“ nuotr.

Mikko Rantanenas gali didžiuotis didžiausiu kontraktu tarp šių metų pasaulio ledo ritulio pirmenybių žaidėjų.

Suomijos rinktinės ledo ritulininkas yra sudaręs šešerių metų 55,4 mln. dolerių vertės sutartį NHL, o tai reiškia, kad „Colorado Avalanche“ jam per metus moka po 9,25 mln. dolerių. Toks yra vidurkis, nors kasmet suomis uždirba skirtingą sumą. Pagal sutartį, daugiausiai jam buvo mokama pirmuosius 2019 m. sudarytos sutarties metus, kai per sezoną jam mokėta 12 mln. dolerių. Užtat pastarąjį sezoną, nors per jį M.Rantanenas pelnė 55 įvarčius, jam atiteko 6 mln. dolerių.

26 metų puolėjas yra viena ryškiausių žvaigždžių ir pasaulio čempionate.

Už suomio rikiuojasi Šveicarijos rinktinės duetas: Kevinas Fiala ir Nico Hischieris, kurie irgi uždirba dideles sumas NHL.

K.Fiala per metus uždirba po 7,9 mln. dolerių. Tokia suma 26 metų šveicarui atitenka dėl septynerių metų sutarties, kurią jis pasirašė su „Los Angeles Kings“ būdamas laisvu žaidėju rinkoje. Prieš tai jis buvo sudaręs porą trumpalaikių nedidelių kontraktų su „Minnesota Wild“, kol sulaukė įvertinimo ir pateko į NHL elitą.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Fiala
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Fiala

N.Hischieras yra „New Jersey Devils“ žvaigždė, daugiau nei 50 mln. dolerių vertės sutartį sudaręs 2019 metais, kai jam tebuvo 20 metų. Puolėjo karjeros pradžia nebuvo įspūdinga, bet dabar „Devils“ gretose šveicaras atidirba kiekvieną dolerį. 24 metų centro puolėjas pelnė 31 įvartį ir atliko 49 rezultatyvius perdavimus šį NHL sezoną.

„Scanpix“ nuotr./N.Hischieras
„Scanpix“ nuotr./N.Hischieras

Toliau tarp pasaulio čempionato dalyvių seka du Kanados ledo ritulininkai, abu nelabai atitinkantys savo vertes NHL.

Kanados rinktinės 34 metų žaidėjas Milanas Lucicius ilgai buvo laikomas vienu labiausiai permokėtų NHL žaidėjų.

Per metus jis uždirba po 6 mln. dolerių, o kitą vasarą „Calgary Flames“ turbūt atsikvėps, kai baigs galioti septynerių metų sutartis.

Didelį kontraktą M.Lucicius buvo sudaręs su „Edmonton Oilers“ klubu, kuris išmainė žaidėją, sutikęs toliau mokėti dalį atlyginimo. Tad šį sezoną „Oilers“ sumokėjo jam 750 tūkst. dolerių vien už tai, kad šis nebežaidžia klube jau ketverius metus.

„Scanpix“ nuotr./Milanas Lucicius
„Scanpix“ nuotr./Milanas Lucicius

Kita vertus, „Flames“ tada išmainė savo Jamesą Nealą, kuris taip pat laikomas pervertintu ir brangiu žaidėju. M.Lucicius pasaulio čempionate yra daugiausiai uždirbęs žaidėjas – NHL klubai jam yra sumokėję 72,3 mln. dolerių.

Kitas Kanados rinktinės atstovas Tyleris Myersas irgi per metus uždirba 6 mln. dolerių.

2009 metais jis debiutavo NHL su dideliais lūkesčiais. „Buffalo Sabres“ pasirinko jį pirmuoju biržoje, o per pirmą sezoną gynėjas pelnė net 48 taškus. Deja, pirmasis sezonas ir liko geriausias. Paskui karjera pakrypo žemyn. Dabar 33 metų T.Myersui liko vienas sezonas iš penkerių metų 30 mln. dolerių vertės sutarties su „Winnipeg Jets“.

„Scanpix“ nuotr./Tyleris Myersas
„Scanpix“ nuotr./Tyleris Myersas

6 mln. uždirba ir Danijos rinktinės žaidėjas Nikolajas Ehlersas, irgi pastarąjį sezoną praleidęs „Winnipeg Jets“ gretose. Jis yra Danijos rinktinės lyderis ir vienas rezultatyviausių čempionato žaidėjų, pelnęs 5 įvarčius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus grupės etape.

Septintas čempionate pagal uždarbį yra švedas Jakobas Silfverbergas. 32 metų puolėjas „Anaheim Ducks“ klube gauna po 5,25 mln. dolerių.

Aštuntoje vietoje yra amerikietis Calas Petersenas. Šis 28 metų vartininkas 2021 metais sudarė trejų metų 15 mln. vertės sutartį, bet pastarąjį sezoną „Los Angeles Kings“ išsiuntė jį į savo rezervinę ekipą „Ontario Reign“.

Panašiai uždirba ir JAV rinktinės puolėjas Conoras Garlandas, labiau atitinkantis savo 4,95 mln. dolerių vertės uždarbį „Vancouver Canucks“ klube.

Slovakų šaknų giminės medyje turintis Alexas Tuchas uždaro daugiausiai uždirbančių žaidėjų pasaulio ledo ritulio čempionate dešimtuką.

„Buffalo Sabres“ turėtų trinti rankomis, nes šis 27 metų puolėjas atskleidė ryškiai pastarąjį sezoną. Jis uždirba 4,75mln. dolerių, bet pastarąjį sezoną pelnė daugiausiai įvarčių (36) ir rezultatyvių perdavimų (43) per savo karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius