Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devynios šviežių produktų rinkimosi ir laikymo taisyklės pagal Martą Stewart

Vasaros šiluma anaiptol negarantuoja to, kad ant mūsų stalo išimtinai atsidurs vien švieži produktai. Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis vaisius ir daržoves bei kaip nepiktnaudžiauti jų laikymu šaldytuve? Siūlome namų ūkio tvarkymo žvaigždės Martos Stewart. taisykles, paskelbtas marthastewart.com.
Šaldytuvas
Šaldytuvas / Shutterstock nuotr.

1. Persikas

Tobulas persikas turėtų būti minkštas tik iki tam tikro laipsnio – išlaikantis savo formą ir nesuyrantis vos pakliuvęs į rankas. Tobuli persikai skleidžia gundantį kvapą ir tai yra ženklas, parodantis, kad vaisiumi jau galima mėgautis.

Dar nesunokusius persikus reikia dėti į popierinį maišelį ir saugiai jame palikti 2–3 dienas.

Šaldymas prailgina vaisiaus šviežumą, bet šaltis susilpnina natūralų vaisiaus skonį, tad prieš valgydami leiskite persikams pabūti kambario temperatūroje.

2. Melionas

Sunokę melionai turi saldų kvapą ir yra minkštoki ties koteliu. Besirinkdami melioną trinktelėkite krumpliais: jei vaisius sultingas, jis skleis duslų garsą.   

Jei ketinate suvalgyti melioną tą pačią dieną, palikite vaisių ant stalo. Jei melioną valgysite lėčiau, atsiminkite, kad šaldytuve jį galite laikyti ne ilgiau kaip 5 dienas. Plaudami melioną visuomet naudokite muilą.

3. Cukinija

Galioja taisyklė „mažesnė – geresnė“. Didesnė cukinijos gali būti sumedėjusios ir turėti didesnes sėklas. Ieškokite cukinijų su nepažeista žieve.

Kadangi geltonosios cukinijos yra trapesnės už žaliąsias, sunaudokite jas kaip galima greičiau. Supjaustytus cukinijos kubelius laikykite plastikiniame maišelyje šaldytuve.

4. Kukurūzas

Rinkitės tik kukurūzus su šviesiai žaliu burbuolės lukštu, žvilgančiais siūlais ir drėgnu koteliu. Kukurūzo grūdai turėtų būti tokie apvalūs, kad būtų juntami liečiant burbuolės lukštą.

Tauriausią skonį kukurūzai turi tą dieną, kai juos nusiperkate. Jei kukurūzą naudosite vėliau, į plastikinį maišelį įdėtą burbuolę šaldytuve laikykite daugiausia dvi dienas.

5. Pomidoras

Šviežių pomidorų koteliai turėtų būti šiek tiek kvapnūs. Sunokę pomidorai įgyja įvairiausias spalvas, bet sultingi ir švieži pomidorai turėtų išsiskirti stora, blizgančia ir nepažeista odele.

Pomidorus laikykite vėsiame kambaryje, nes padėti per daug šaltoje vietoje jie taps miltingi ir praras skonį.

6. Šparaginės pupelės

Ieškokite šviesių ankščių, kurios būtų tvirtos ir neišsipūtusios nuo viduje esančių pupelių. Ankštis turėtų būti lengvai laužoma ir traškanti.

Šparagines pupeles šaldytuve laikykite ne ilgiau nei savaitę.

7. Agurkas

Agurko galai turi būti kieti. Jokiu būdu agurkas negali būti minkštas ar susiraukšlėjęs. Maži agurkai paprastai būna saldesni ir švelnesni už didžiuosius.

Šaldytuve agurkus laikykite 2–3 dienas. Dėkite juos į šilčiausią šaldytuvo vietą.

8. Mėlynės

Jei galite, ragaukite mėlynes prieš jas pirkdami. Įsitikinkite, kad jos aromatingos ir sultingos. Pažvelkite į taros, kuriame sudėtos mėlynės, dugną. Jis neturėtų būti suteptas sultimis.  

Laikykite mėlynes lėkštėje, padengtoje popieriniu rankšluosčiu. Užšaldytas mėlynes suvartokite per pusmetį.

9. Baklažanas

Sunokę baklažanai yra blizgūs ir kieti. Tvirčiau paspaudus baklažaną nykščiu, žymė netrukus turėtų pradingti. Žalia baklažano kepurė turėtų būti tvirtai suaugusi su daržove.

Laikykite baklažanus vėsiame kambaryje maždaug dvi dienas. Įdėjus baklažaną į šaldytuvą, daržovė gali įgyti rudą spalvą ir keisti skonį.  

Parengė Kamilė Matusevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius