Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgymo įpročiai. Ko geriau atsisakyti?

Kodėl gi mes sergame, geriame vaistus ir lankomės pas gydytojus? Dažniausia mūsų negalavimų priežastis – tai nesveikas gyvenimo būdas. Norint visuomet jaustis gerai, būtina atsisakyti tų įpročių, kurie mums gali pakenkti.
Ką valgyti, norint gyventi sveikai
Ką valgyti, norint gyventi sveikai / Moyan Brenn, Flickr.com

Ir nereikia net vardinti rūkymo, alkoholio ar narkomanijos žalos. Užtenka pradžiai susirūpinti sveika mityba, kuri taip pat turi įtakos savijautai ir mūsų nuotaikai. Taigi, kokie mūsų žalingi valgymo įpročiai.

Pusryčių atsisakymas

Ryte mes vis skubame ir neturime laiko užkąsti. O juk subalansuoti pusryčiai suteikia energijos, gerina atmintį ir dėmesio koncentraciją. Be to, pusryčiaujantys žmonės dažniausiai nelinkę persivalgyti vakarais, kas apsaugo nuo antsvorio.

Ką gi geriausiai valgyti rytais? Daržoves ir vaisius, kuriuose daug ląstelienos ir kurie skatina medžiagų apykaitą, puikiai tinka sultys ir džiovinti vaisiai. Baltyminiai pusryčiai – jogurtas, varškė, kiaušiniai arba pienas – išbaidys mieguistumą.

Per daug druskos

Jei sūdote gamindami patiekalus – tai nėra nusikaltimas. Tačiau jei įpratote pastoviai maistą barstytis druska, jūs rizikuojate savo sveikata. Juk žalos pridaro ne pati druska, o jos kiekiai. Druskos perteklius gali iššaukti osteoparozę, inkstų nepakankamumą, sukelti kraujospūdį.

Norėdami sumažinti druskos kiekį racione, išbandykite šiuos dalykus:

  • Vietoj druskos išbandykite prieskonines žoleles, rytietiškus prieskonius;
  • Vietoj konservuotų daržovių rinkitės užšaldytas;
  • Naudokite jūros druską gamindami maistą. Ji naudingesnė nei įprastoji.

Jums patinka gazuotas vanduo

Vanduo – būtinas mūsų organizmui. Kiekvieną dieną mes turime išgerti apie du litrus vandens. Tačiau sveikatai labai svarbu, ką mes geriame. Gazuotas vanduo, ypač su saldikliais ir dažikliais, turi daug konservantų ir cukraus.

Gėrimui geriausiai tinka mineralinis, bet negazuotas vanduo. Gerkite mineralinį vandenį kasdien, jis naudingas ir yra žemo kaloringumo. Galite jį paskaninti mėta arba citrina. Taip pat tinka gerti ir šviežiai spaustas sultis. Geriausiai, jei renkatės sezoninius vaisius ir daržoves, juose daugiausiai mineralų ir vitaminų.

Jūs užvalgote savo problemas saldumynais

Jei atsirado rimtų problemų darbe arba šeimoje, neskubėkite ramintis saldumynų porcija. Antsvoris yra daugelio sveikatos problemų priežastis. Endokrininės ir kraujagyslių ligos, stuburo negalavimai, kraujospūdžio šuoliai gali kilti dėl piktnaudžiavimo saldumynais.

Jei negalite susilaikyti nuo saldumynų, išbandykite šiuos metodus:

  • Atsipalaiduokite ir išmeskite nemalonias mintis muzikos pagalba arba žiūrėdami komedijas;
  • Nelaikykite liūdnų ir piktų minčių savyje, išsipasakokite artimam žmogui;
  • Jei vis tiek norite kažko skanaus, rinkitės džiovintus vaisius, riešutus, šaukštelį medaus ar javainį. Tik viską saikingai!
  • Jei niekas nepadeda ir matote, kad turite rimtą bėdą, kreipkitės pagalbos į psichologą, kuris kartu su jumis ras sprendimą.

Išbandykite bent vieną iš aukščiau išvardintų metodų, ir įsitikinsite, kad jūsų sveikata pagerėjo.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius