-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga Lago gina J.Statkevičių: „Juozas – geriausia, kas galėjo nutikti mažam mūsų kraštui“

Aistros po Juozo Statkevičiaus duoto interviu Kremliaus portalui „Sputnik Lietuva“ nerimsta. Kol vieni teisia dizainerį už tai, kad šis negailėdamas komplimentų Rusijai išreiškė nepasitenkinimą Lietuvos valdžia, ekonomine situacija ir „lietuviška propaganda“ Rusijos atžvilgiu, kiti skuba atremti į J.Statkevičių nutaikytas kritikos strėles. Į kūrėjo pusę stojo juvelyrikos dizainerė Jurga Lago.
Jurga Karčiauskaitė-Lago
Jurga Karčiauskaitė-Lago / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Kiekvienas, išdrįsęs drąsiai išsižioti „Juozai, varyk lauk iš Lietuvos“ ir pabandęs klijuoti jam nors menkiausią etiketę yra eilėje prie šiukšlių dėžės“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė J.Lago.

Pasak jos, „šiandien nemadinga tiesa turi bjaurią tendenciją – kaip pati mada – ji grįžta bumerangu“, todėl niekada nereikia skubėti kitų teisti.

Feisbuke juvelyrikos kūrėja patalpino įrašą, kuriame išreiškė palaikymą J.Statkevičiui. „Noriu apginti kolegą“, – 15min sakė ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po J.Statkevičiaus interviu Kremliaus portale A.Tapinas rėžė: „Juozai, tu esi skuduras“

Feisbuke Jurga Lago rašė:

„Pamačiau, kaip litovcai (atsiprašau, neapsirikau su žodžiu) vėl FB puola tuos, kurie yra „ne tokie“, „neteisingai pasakė“, „ne taip galvoja“. Ir prisiminiau, kad neturiu bilieto į kolegos Juozo Statkevičiaus šou.

Asm. arch. nuotr./Jurga Lago
Asm. arch. nuotr./Jurga Lago

Vis atidėliojau ir maniau, kad tuoj įsigysiu – visada einu, o dabar vien iš solidarumo norėjau ten pakliūti. Žinau, ką reiškia viešas puolimas, kaip toli galima nueiti. Prašyti pakvietimų ir visokių praleidimų nemėgstu, nes žinau, kaip sunkiai dirba kai kurie žmonės, kol užlipa ten, kur yra šiandien.

Tik noriu priminti mums visiems, mielieji, šiandien nemadingą tiesą, kuri turi bjaurią tendenciją – kaip pati mada – grįžti bumerangu: niekada neteiskite.

O Juozas yra geriausia, kas galėjo nutikti mažam mūsų kraštui ir kartais net neįsivaizduojame, kokios reikia turėti dvasinės jėgos ir ryžto iš tokios neturtingos, nedidelės valstybėlės tapti pasaulinio lygio kūrėju.

Todėl: būkime atsargūs ir pastabūs vertintojai, būkime tie, kurie suteikia saviems sparnus, susikiškime savo pyktį, pavydą ir norą visus sulyginti, parodyti, „kaip reikia galvoti“ ten, kur telpa tuo momentu.

O ypač susikiškime ten Ad hominem argumentus (visokie žliumbiantys, neargumentuoti ir nervingi tekstai bus ištrinti).

Linkiu kolegai šviesos. Jos ima trūkti šiuo metų laiku Lietuvoje.

Kiekvienas, išdrįsęs drąsiai išsižioti „Juozai, varyk lauk iš Lietuvos“ ir pabandęs klijuoti jam nors menkiausią etiketę yra eilėje prie šiukšlių dėžės. Istorijos šiukšlių dėžės. Nes nemąstantys žmonės anksčiau ar vėliau ten atsiduria. Klausimas tik – anksčiau, ar vėliau.“

Sukėlė skandalą

„Juozas Statkevičius: „To, kas vyksta Lietuvoje, jau neįmanoma kęsti“, – tokia antraštė puikuojasi prorusiškame naujienų portale „Sputnik Lietuva“.

D.Matvejevo nuotr./Juozas Statkevičius
D.Matvejevo nuotr./Juozas Statkevičius

Kaip 15min rašė pirmadieni, J.Statkevičius išskirtiniame interviu papasakojo „apie masinę lietuvių emigraciją ir apie tai, kodėl gimtoje šalyje jį bando padaryti „tautos priešu“.

Kremliaus portalas J.Statkevičiui priminė žiemą sukeltą skandalą, kuomet dizaineris socialiniame tinkle paragino lietuvius emigruoti.

„Sputnik“ straipsnis neprasprūdo ir pro žurnalisto Andriaus Tapino akis, jis liko šokiruotas tokio dizainerio elgesio ir be užuolankų feisbuke rėžė: „Juozai, tu esi skuduras.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Po J.Statkevičiaus interviu Kremliaus portale A.Tapinas rėžė: „Juozai, tu esi skuduras“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius