-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakymai į po „Eurovizijos“ atšaukimo kilusius klausimus: kodėl priimtas toks sprendimas?

Ramią trečiadienio popietę „Eurovizijos“ gerbėjus visame pasaulyje šokiravo pasirodžiusi žinia, kad dainų konkursas, šiemet turėjęs vykti Roterdame, atšauktas. Iškart kilo lengva panika, o jai aprimus imta domėtis, kas nutiks pusfinalius ir finalus tiesiogiai iš „Ahoy“ arenos stebėti planavusių žiūrovų bilietams, kodėl renginio negalėjo atidėti ir t.t. Į šiuo ir kitus klausimus Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pateikė dažniausiai užduodamų klausimų (DUK) atsakymus.
„Eurovizijos“ logotipas
„Eurovizijos“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

Situacija dėl Europoje plintančio viruso išlieka neaiški ir „Eurovizijos“ organizatoriai negali garantuoti, kad tokio dydžio renginį jie galės įgyvendinti po kelių mėnesių. Be to, jei pusfinaliai ir finalas būtų rengiami dar šiais metais, nugalėtojo šaliai liktų labai mažai laiko pasiruošti kitų metų konkursui. Tai bene svarbiausia priežastis, kodėl teko atšaukti tiesiogines „Eurovizijos“ transliacijas.

Oficialų EBU pranešimą apie „Eurovizijos“ atšaukimą SKAITYKITE ČIA.

Kaip rašoma Eurovision.tv, EBU atsižvelgia į rekomendacijas nerengti mases žmonių pritraukiančių renginių, siekiant pasirūpinti jų sveikata ir gerove, draudžiamos ir tarptautinės kelionės, todėl „Eurovizija“, net jei šalių atstovai dainuotų tuščioje arenoje, negali vykti.

Šou neįmanomas ir nuotoliniu būdu. „Eurovizijos“ dainų konkurso DNR įrašyta, kad jis privalo į vieną vietą suburti delegacijas, atlikėjus ir gerbėjus bei suteikti jiems vienodas galimybes kartu varžytis toje pačioje scenoje, turėti tokias pat galimybes suspindėti.

EBU tikina apsvarstę ir anksčiau minėtą variantą, bet taip būtų pažeidžiamos renginio vertybės ir tradicijos, o unikalus šio tarptautinio dainų konkurso formatas reiškia, kad rasti kitos visą tai išpildančios alternatyvos neįmanoma. Todėl ir teko šou atšaukti.

O kaip dėl pačių dalyvių? Ar jie galės su tomis pačiomis dainomis į sceną lipti ir kitąmet? O gal reikės rinkti naują atstovą? Tai, kaip rašo Eurovision.tv, dar bus aptarta su dalyvaujančių šalių transliuotojais ir tarybos nariais bei pranešta šiek tiek vėliau.

Ką apie atšauktą „Euroviziją“ mano Lietuvos atstovai „The Roop“, SKAITYKITE ČIA.

Diskusijos nerimsta ir dėl į kitus metus nukelto konkurso tikslios datos.

Nepaisant to, kad taip laukta „Eurovizija“ šiemet neįvyks, jos gerbėjai, planavę atlikėjų pasirodymus stebėti arenoje, bilietų išmesti neturėtų skubėti. Kol kas nėra žinoma, ar juos įsigiję galės susigrąžinti pinigus ar bus pratęstas bilietų galiojimas iki kitų metų.

Vos tik bus priimtas sprendimas, visi bus informuoti asmeniškai elektroniniu paštu, kurį nurodė pirkdami bilietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius